Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta8721.03.20197

5283-2018 (10 03 00)

Lausunnon antaminen Turun hallinto-oikeudelle / Toimenpidelupapäätös Kaistarniemi (59), kortteli 14. tontti 5 (2018-9)

Tiivistelmä:

Lautakunta on hylännyt rakennustarkastajan päätöksestä tehdyn oikaisuvaatimuksen. Lupapäätös koski aidan rakentamista. Naapuri on valittanut päätöksestä hallinto-oikeudelle. Lautakunnalle esitetään lausuntoa, jonka mukaan paikalla tulisi suorittaa katselmus ennen asian ratkaisemista ja, että valitus tulee hylätä.

Rlupalk § 87

Kaupunkiympäristötoimiala, hallintojohtaja Harri Lehtinen 12.3.2019:

Rakennustarkastaja on 9.11.2018 § 1225 myöntänyt toimenpideluvan aidan rakentamiseksi kiinteistön 59-14-5 määräalalle. Naapuri on tehnyt päätöksestä oikaisuvaatimuksen, jossa vaadittiin lupapäätöksen kumoamista. Rakennus- ja lupalautakunta on 10.1.2019 § 5 hylännyt oikaisuvaatimuksen.

Naapuri on valittanut lautakunnan päätöksestä Turun hallinto-oikeuteen, joka on pyytänyt rakennuslautakunnalta lausuntoa asiassa 29.3.2019 mennessä.

Rakennusvalvonta esittää, että Turun hallinto-oikeudelle annettaisiin seuraava lausunto:

Lausuntoehdotus

Rakennus- ja lupalautakunta palauttaa viitelähetteen asiakirjoineen, liittää oheen pyydetyt asiakirjat sekä ilmoittaa lausuntonaan asiaan kunnioittavasti seuraavaa:

Muutoksenhakijat esittävät, että aita on maankäyttö- ja rakennuslain sekä Turun kaupungin rakennusjärjestyksen vastainen, ei sovellu ympäristöönsä ja aiheuttaa haittaa naapurille. Lisäksi muutoksenhakijat katsovat, että hallinnanjakosopimus kieltää aidan rakentamisen.

Rakennus- ja lupalautakunta uudistaa oikaisuvaatimukseen antamassaan päätöksessä esitetyt perustelut ja katsoo edelleen, että toimenpideluvan myöntämisedellytykset ovat olleet olemassa, aita soveltuu maankäyttö- ja rakennuslain ja rakennusjärjestyksen tarkoittamalla tavalla ympäristöönsä eikä aiheuta myöskään tarpeetonta haittaa naapurille. Hallinnanjakosopimus ei lautakunnan käsityksen mukaan ole esteenä luvan myöntämiselle.

Lisäksi rakennus- ja lupalautakunta esittää hallinto-oikeudelle katselmuksen suorittamista rakennuspaikalla. Katselmuksen yhteydessä voidaan tehdä havaintoja valituskirjelmässä esitetyistä seikoista ja tämän jälkeen on paremmin mahdollisuus arvioida luvan myöntämisen edellytyksiä.

Edellä esitetyin perustein rakennus- ja lupalautakunta katsoo, että valitus tulee hylätä.

Lisätietoja antaa tarvittaessa hallintojohtaja Harri Lehtinen, puh. 050-558 9289, s-posti harri.lehtinen(at)turku.fi,osoite PL 355, 20101 Turku.

Oheismateriaali 1Rakennus- ja lupalautakunnan päätös 10.1.2019 § 5      

Oheismateriaali 2Valituskirjelmä 15.2.2019  

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

EhdotusRakennus- ja lupalautakunta päättää antaa Turun hallinto-oikeudelle edellä olevan ehdotuksen mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausTurun hallinto-oikeus