Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta42418.10.201823

11672-2018 (11 02 00, 11 02 02, 11 02 04)

Turun ympäristöterveyden arviointi- ja ohjauskäynti 2018

Tiivistelmä:

Aluehallintovirastot toteuttavat yhteistyössä Eviran ja Valviran kanssa ympäristöterveydenhuollon vaatimustenmukaisuuden arviointia siten, että aluehallintovirastot tekevät valvontayksiköihin arviointi- ja ohjauskäyntejä. Käyntien tavoitteena on turvata valvonnan laatu ja yhtenäisyys sekä edistää resurssien tarkoituksenmukaista kohdentamista riskiperusteisesti. Lounais-Suomen aluehallintovirasto tekee Turun ympäristöterveyteen arviointi- ja ohjauskäynnin 23.10.-14.11.2018 välisenä aikana koskien terveydensuojelun ja elintarvikevalvonnan toimialoja.

Rlupalk § 424

Ympäristöterveys, ympäristöterveyspäällikkö Olli Sjövall 16.10.2018

Aluehallintovirastot toteuttavat yhteistyössä Eviran ja Valviran kanssa ympäristöterveydenhuollon vaatimustenmukaisuuden arviointia siten, että aluehallintovirastot tekevät valvontayksiköihin arviointi- ja ohjauskäyntejä. Kuntien valvontaa arvioidaan tarkastelemalla toimintaa suhteessa lainsäädännön vaatimuksiin ja valtakunnallisissa valvontaohjelmissa annettuihin ohjeisiin, jotka koskevat valvonnan järjestämistä, suunnittelua ja toteutusta. Käyntien tavoitteena on turvata valvonnan laatu ja yhtenäisyys sekä edistää resurssien tarkoituksenmukaista kohdentamista riskiperusteisesti. Turun ympäristöterveydenhuollon arviointi- ja ohjauskäynti koskee terveydensuojelun ja elintarvikevalvonnan toimialoja.

Arviointi- ja ohjauskäynti koostuu ympäristöterveydenhuollon viranhaltijoiden haastattelusta sekä erillisistä terveydensuojelu- ja tupakkalain mukaista valvontaa hoitavien viranhaltijoiden haastattelusta sekä elintarvikevalvonnan kohdevalvontakäynneistä ja niihin liittyvistä valvojien haastatteluista. Lisäksi käynnillä arvioidaan lyhyesti eläinperäisten sivutuotteiden valvonnan järjestämistä. Yleiseen haastatteluun (alkukokoukseen) sekä loppukokoukseen pyydetään mukaan ympäristöterveyspäällikkö ja kaikki valvontaa tekevät viranhaltijat, mukaan lukien sivutuotevalvonnasta vastaava viranhaltija. Luottamusmiesten osallistuminen erityisesti loppukokoukseen on myös toivottavaa. Toimialakohtaisissa haastatteluissa jakaannutaan eri ryhmiin -terveydensuojelulain, tupakkalain ja elintarvikelain mukaista valvontaa tekevät viranhaltijat. Elintarvikevalvonnan kohdevalvontakäynteihin ja niihin liittyviin haastatteluihin osallistuvat kohteita valvovat viranhaltijat.

Turun ympäristöterveyden arviointi- ja ohjauskäynti on sovittu tehtävän aikataulun mukaisesti siten, että alkukokous 23.10.2018, terveydensuojelu-ja tupakkavalvontatoimialan haastattelu 25.10.2018, elintarvikevalvonnan toimialakohtainen haastattelu ja kohdekäynti 29.10.2018 sekä loppukokous 14.11.2018.

Valvontayksikköä on pyydetty lähettämään Lounais-Suomen aluehallintovirastoon ennakkomateriaalina kutsussa 5.10.2018 esitetyt asiakirjat.

Oheismateriaali 1Lounais-Suomen aluehallintoviraston 8.10.2018 lähettämä arviointi- ja ohjauskäyntikutsu liitteineen  

Ympäristöterveyspäällikkö Olli Sjövall:

EhdotusRakennus- ja lupalautakunta päättää merkitä tiedoksi Lounais-Suomen aluehallintoviraston arviointi- ja ohjauskäyntikutsun sekä käynnin Turun ympäristöterveysyksikköön 2018.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.