Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta38804.10.20184

10999-2018 (11.00, 00 01 01)

Ympäristönsuojelumääräysten päivittäminen

Tiivistelmä: -

Rlupalk § 388

Ympäristönsuojelu, ympäristönsuojelupäällikkö Olli-Pekka Mäki 26.9.2018:

Ympäristönsuojelumääräykset perustuvat ympäristönsuojelulakiin (527/2014) ja ne ovat keino ehkäistä paikallista ympäristön pilaantumista. Kaupunginvaltuusto on vahvistanut nykyiset voimassa olevat ympäristönsuojelumääräykset, jotka ovat tulleet voimaan 1.2.2015.

Ympäristönsuojelumääräyksiä on tarpeen päivittää muuttuneen ympäristönsuojelulainsäädännön, kaupungin organisaatiossa tapahtuneiden muutosten vuoksi sekä nykyisistä määräyksistä saatujen kokemusten perusteella.

Määräyksiin on tehty muutoksia ja lisäyksiä erityisesti hulevesien ja työmaavesien käsittelyn, kulkuväylien puhtaanapidon sekä eläinten pidon ja lannan varastoinnin osalta. Taajaan rakennetun alueen rajaus on ajantasaistettu ja pohjavesialueluokitukset päivitetty. Tekstin kieliasuun on lisäksi tehty tarkistuksia luettavuuden parantamiseksi.

Oheismateriaali 1Luonnos ympäristönsuojelumääräyksiksi

Oheismateriaali 2Pohjavesialueet, kartta

Oheismateriaali 3Ranta-alueet, kartta

Oheismateriaali 4Taajaan rakennettu alue, kartta

Ympäristönsuojelupäällikkö Olli-Pekka Mäki:

EhdotusRakennus- ja lupalautakunta päättää merkitä ympäristönsuojelumääräysten luonnoksen tiedoksi ja pyytää luonnoksesta lausunnot kaupungin toimialoilta ja Turku konsernin yhtiöiltä, naapurikunnilta, Varsinais-Suomen ELY-keskukselta sekä asukas- ja ympäristöjärjestöiltä.

Lisäksi määräysten päivittämisestä tiedotetaan kaupungin verkkosivuilla ja annetaan kuntalaisille mahdollisuus esittää mielipiteensä määräyksistä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Raekallion ehdotus asian jättämisestä pöydälle raukesi kannattamattomana.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, ympäristönsuojelu