Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, ympäristönsuojelu 
Ympäristönsuojelupäällikkö3818.09.2018 

10127-2018 (11 01 01)

Päätös ympäristönsuojelumääräyksistä poikkeamisesta Kalminkuja 22, Turku

Vs. ympäristönsuojelusuunnittelija Liisa Vainio 17.9.2018:

Ympäristönsuojelulta on anottu ympäristönsuojelumääräysten 7.4 §:n mukaista poikkeusta puhdistettujen jätevesien purkupaikkaa koskevasta vähimmäissuojaetäisyydestä kiinteistöllä 853-508-1-8, osoitteessa Kalminkuja 22, Turku.

Hakemusta on perusteltu sillä, että puhdistettujen jätevesien purkupaikka on niin etäällä rannasta kuin mahdollista. Maaperä rannassa on savea, ja sen imeytyskyky on huono. Suunnitelman mukaan kiinteistön vesikäymälästä syntyvät jätevedet johdetaan umpisäiliöön ja harmaat jätevedet panospuhdistamoon (Vestelli Biopuhdistaja 3). Syntyvien harmaiden jätevesien puhdistustulosta on vielä tehostettu kaivamalla purkuputkelle viimeiset kuusi metriä ojaa, joka on täytetty sepelillä. Purkuputki on vaihdettu tuplasalaojaputkeksi, joten vesi suodattuu jo tällä matkalla. Putken päähän on tehty noin 2 m x 2 m x 1,50 m kokoinen sepelipesä. Sepelipesästä on kaivettu sepelöity osa rantaan ja purkuvesille on asennettu samanlainen salaojaputki. Edelläkuvatulla tavalla, jo tiukemmat puhdistustehovaatimukset täyttävälle purkuvesille saadaan erittäin tehokas jälkisuodatus.

PäätösPäätän, että kiinteistöllä 853-508-1-8, osoitteessa Kalminkuja 22, Turku, voidaan poiketa ympäristönsuojelumääräysten mukaisesta 20 metrin vähimmäissuojaetäisyydestä vesistöön nähden, koska vähimmäissuojaetäisyydestä poikkeamisesta ei aiheudu merkittävää ympäristön pilaantumisen vaaraa.

 

 

Olli-Pekka Mäki

ympäristönsuojelupäällikkö

 

Valitusosoitus on päätöksen liitteenä.

Jakelu

tiedTurun Vesihuolto Oy
aoUnira Oy
tiedVarsinais-Suomen ELY-keskus
tiedRakennus- ja lupalautakunta