Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta36820.09.20186

5021-2017 (041, 011)

Kaupunkiympäristötoimialan strateginen sopimus vuosille 2019-2022, rakennus- ja lupalautakunnan operatiivinen sopimus vuodelle 2019 sekä talousarvio vuodelle 2019 ja taloussuunnitelma vuosille 2019-20

Tiivistelmä:

Rakennus- ja lupalautakunta käsittelee ehdotuksen lautakunnan talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi sekä kaupunkiympäristötoimialan strategisen sopimuksen ja lautakunnan operatiivisen sopimuksen.

Rlupalk § 368

Kaupunkiympäristötoimiala, hallintojohtaja Harri Lehtinen 13.9.2018:

Turun kaupungin vuoden 2019 talousarvioehdotuksen ja vuosien 2019–2021 taloussuunnitelmaehdotuksen valmistelua koskevien ohjeiden mukaan lautakuntien tulee toimittaa talousarvioehdotukset 21.9.2018 mennessä kaupunginhallitukselle.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 11.6.2018 § 138 toimielinten tarkennetut taloussuunnitelmaluvut ja muut talousarvion ja taloussuunnitelman valmistelussa huomioon otettavat seikat. Toiminnan kehittämiseen/muutokseen liittyvät tavoitteet ja toimielinkohtaiset tiedoksi annettavat tunnusluvut sisältyvät kaupunkiympäristötoimialan strategiseen sopimukseen sekä rakennus- ja lupalautakunnan operatiiviseen sopimukseen 2019.

Talousarvio on valmisteltu päätetyn ohjeluvun mukaisesti. Lautakunnan alaisen henkilökunnan palkkakulut on esitetty kaupunkiympäristölautakunnan talousarviossa. Ainoastaan kokouspalkkiot ja muut lautakunnan kulut ovat lautakunnan talousarviossa. Talousarviota koskeva kaupunkiympäristötoimialan strateginen sopimus sekä lautakunnan operatiivinen sopimus ovat liitteenä.

Sopimukset esitellään kokouksessa tarkemmin siltä osin kuin ne koskevat rakennus- ja lupalautakuntaa. Liitteet sekä oheismateriaali saattavat vielä täydentyä kokoukseen mennessä.

Liite 1Kaupunkiympäristötoimialan strateginen sopimus (kesken)

Liite 2Rakennus- ja lupalautakunnan operatiivinen sopimus (kesken)

Oheismateriaali 1Rakennus- ja lupalautakunnan määrärahat

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

EhdotusRakennus- ja lupalautakunta päättää hyväksyä vuoden 2019 talousarvioehdotuksen ja vuosien 2020–2022 taloussuunnitelmaehdotuksen ja vuoden 2019 operatiivisen sopimuksen sekä osaltaan vuosien 2019–2022 strategisen sopimuksen ja lähettää ne edelleen kaupunginhallitukselle.

PäätösRakennus- ja lupalautakunta päätti Rosenlöfin Karlssonin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti seuraavaa:

Talousarvioehdotuksessa rakennus- ja lupalautakunnan menoiksi on esitetty kirjattavaksi ainoastaan lautakunnan kokouksista aiheutuvat kustannukset. Lautakunnan alaisia tuloja ei myöskään ole kirjattu lautakunnan tuloiksi vaan ne on sisällytetty kaupunkiympäristölautakunnan tuloihin.

Rakennuslautakunta esittää, että koko Luvat ja valvonta -palvelualueen kaikki menot henkilöstökuluineen sekä toiminnan tuottamat tulot kirjataan talousarviossa rakennus- ja lupalautakunnan alle. Tämä on toiminnan seurannan kannalta perusteltua ja tekee myös läpinäkyvämmäksi toimintaan panostettujen resurssien sekä toiminnan tuloksen arvioinnin.

Lisäksi virkamiehet velvoitetaan tekemään vaihtoehtoinen määrärahalaskelma kaupunginhallitukselle. Laskelma on toimitettava tiedoksi myös lautakunnalle.

Muilta osin ehdotus hyväksyttiin.

Toimialajohtaja Christina Hovi esitteli asiaa kokouksen alussa klo 16.15-16.34. Hän poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa.

 

Jakelu

esiKaupunginhallitus


Liitteet:

Rlupalk § 368
Liite 1:Kaupunkiympäristötoimialan strateginen sopimus
Liite 2:Rakennus- ja lupalautakunnan operatiivinen sopimus