Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, ympäristönsuojelu 
Ympäristöinsinööri2114.09.2018 

10232-2018 (11 03 01)

Ympäristönsuojelulain 122 § mukainen päätös Keski-Suomen Betonirakenne Oy:n meluntorjuntailmoituksesta koskien betonointia (Savitehtaankatu 7)

Keski-Suomen Betonirakenne Oy on 10.9.2018 jättänyt Turun kaupungin ympäristönsuojeluun ympäristönsuojelulain mukaisen ilmoituksen melua ja tärinää aiheuttavasta toiminnasta, joka koskee holvin/pilareiden betonointia osoitteessa Savitehtaankatu 7

Työn kokonaiskesto on 17.9.2018 – 31.1.2019. Työtä tehdään arkisin maanantaista perjantaihin klo 7.00 – 20.00. Pilarit valetaan pääasiassa klo 7.00 - 16.00 välillä. Satunnaisesti, eli noin kaksi tai kolme kertaa kuukaudessa, tehdään holvivalua klo 6.00 – 23.30. Normaalitilanteessa holvivalu ja siihen liittyvä hiertäminen päättyy klo 22.00, mutta poikkeuksia voi aiheutua mm. säätilojen takia eikä aloitettua valutapahtumaa voi jättää kesken. Holvivaluun liittyy työn loppuvaiheessa tehtävä pinnan hiertämien, mistä aiheutuu ympäristöön melua. Työ aloitetaan klo 6.00, jotta hiertäminen ei jatkuisi pitkälle iltaan.

Lisäksi lauantaisin ja sunnuntaisin tehdään klo 8.00 – 16.00 valettujen kohteiden peittelyä ja lämmönseurantaa.

Betonointiin käytetään vibroja, betonipumppuja, autonostureita, nostureita ja hierrinkoneita. Häiritsevää melua aiheutuu holvivalujen pintojen hierrosta, joka tapahtuu aina valun päätteeksi. Melutasoksi 10 metrin päähän on ilmoitettu noin 90 dB.

Lähimmät asuinrakennukset ovat Vanhalla Littoistentiellä ja Kalevantiellä yli 60 metrin päässä. Vieressä on samanaikaisesti toiminnassa sairaalan rakennustyömaa.

Ilmoituksen vireillä olosta ei ole kuulutettu.

PäätösYmpäristönsuojelulain 122 §:n mukaan määrään seuraavaa:

Yleiset määräykset

Meluseuranta

Tiedotus

Perustelut

Määräykset on annettu tilapäisestä toiminnasta ympäristölle aiheutuvien meluhaittojen vähentämiseksi ja kohtuullistamiseksi. Meluilmoituksesta annettavalla päätöksellä annetaan tarpeelliset määräykset ympäristön pilaantumisen ehkäisemiseksi.

Työhön liittyy vaiheita, joita ei välttämättä pystytä tekemään loppuun normaalina työaikana. Holvivalussa työn meluavin vaihe on työn lopussa, minkä takia sen voi haitan vähentämiseksi aloittaa poikkeuksellisesti jo kello 6.00.

Asukkaille jaettavassa tiedotteessa on tärkeä perustella, miksi meluhaittaa aiheuttavaa työtä joudutaan tilapäisesti tekemään myös joinakin iltoina melko myöhään.

Tätä päätöstä on noudatettava muutoksen hausta huolimatta (YSL 199 §).

Päätöksestä peritään Turun kaupungin valtuuston hyväksymän taksan mukainen 360 euron maksu.

 

 

Helena Pakkala

ympäristöinsinööri

 

Valitusosoitus on päätöksen liitteenä.

Jakelu

aoKeski-Suomen Betonirakenne Oy
tiedLounais-Suomen poliisilaitos
tiedVarsinais-Suomen ELY-keskus
tiedKaupunkiympäristötoimiala, rakennusvalvonta
tiedRakennus- ja lupalautakunta