Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta36620.09.20184

4429-2017 (742)

Kakskerranjärven tarkkailututkimuksen vuosiraportti 2017

Tiivistelmä: -

Rlupalk § 366

Ympäristönsuojelu vs. ympäristönsuojelusuunnittelija Liisa Vainio 5.9.2018:

Lounais-Suomen vesi- ja ympäristötutkimus Oy on toimittanut Kakskerranjärven tarkkailututkimuksen vuosiraportin vuodelta 2017. Yhteenveto raportista ja raportti koko laajuudessaan ovat oheismateriaalissa.

Kakskerranjärven veden laatua tarkkailtiin vuonna 2017 Myllykylän ja Harjattulan havaintopaikoissa yhteensä kuusi kertaa. Järven tilan arvioinnissa käytettiin Suomen ympäristökeskuksen yleistä käyttökelpoisuusluokitusta sekä Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistyksen järvivesille käyttämää rehevyystasoluokitusta.

Talvella 2017 pohjanläheisessä vedessä oli poikkeuksellisen voimakasta hapenvajausta. Toukokuussa happitilanne oli erinomainen koko vesipatsaassa. Veden happitilanne oli kesäkuukausina keskimääräistä parempi harppauskerroksen alapuolella. Heinä– ja elokuun tutkimuskerroilla Myllykylässä oli voimakasta hapenvajausta 10 metristä lähtien. Syyskuussa voimakasta hapenvajausta havaittiin Myllykylässä enää pohjan tuntumassa ja Harjattulassa alusveden happitilanne oli jo hyvä. Myllykylässä a-klorofyllipitoisuus oli elokuussa karuille järville tyypillisellä tasolla ja muulloin klorofyllipitoisuudet vastasivat lievästi rehevien järvien tasoa. Sinilevien määrä oli vuonna 2017 tavanomaista pienempi. Kakskerranjärven hygieeninen tila oli Myllykylästä tutkittujen bakteeritulosten perusteella erinomainen kaikilla tutkimuskerroilla.

Oheismateriaali 1Yhteenveto Kakskerranjärven tarkkailututkimuksen vuosiraportista 2017

Oheismateriaali 2Kakskerranjärven tarkkailututkimus, vuosiraportti 2017

Ympäristönsuojelupäällikkö Olli-Pekka Mäki:

EhdotusRakennus- ja lupalautakunta päättää merkitä raportin tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.