Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta31609.08.20188

12095-2017 (235)

Aluehallintoviraston päätös Gasum Oy:n biokaasulaitoksesta syntyvän kiintoaineen pyrolyysikäsittelyä koskevan koetoiminnan määräajan jatkamisesta

Tiivistelmä: -

Rlupalk § 316

Va. ympäristöinsinööri Jaana Gustafsson:

Gasum Oy on aloittamassa koetoimintaa, joka koskee Turun biokaasulaitoksessa syntyvän kiintoaineen pyrolyysikäsittelyä. Koetoimintaa varten oli aiempi vuonna 2015 annettu päätös, mutta toimintaa ei päästy aloittamaan suunnitellussa aikataulussa.

Ympäristönsuojelulain 31 §:n 1 momentin mukaan ympäristölupaa ei tarvita koeluonteiseen lyhytaikaiseen toimintaan, jonka tarkoituksena on kokeilla tekniikkaa, raaka- tai polttoainetta, valmistus- tai polttomenetelmää tai puhdistuslaitetta taikka käsitellä jätettä laitos- tai ammattimaisesti tällaisen toiminnan vaikutusten, käyttökelpoisuuden tai muun näihin rinnastettavan seikan selvittämiseksi.

Uuden päätöksen mukaan toimintaa on harjoitettava vuonna 2015 annetun päätöksen ehtoja noudattaen, mutta määräaika on muutettu päättyväksi 30.1.2019. Lisäksi on täsmennetty määräystä savukaasupäästöjen kertaluonteisista mittauksista. Täsmennys koskee kaasukattilan savukaasun lämpötilan mittausta ja viipymäajan todentamista.

Päästöraja-arvoja ei ole asetettu koska koetoiminnan kesto on alle 9 kuukautta.

Oheismateriaali 1Aluehallintoviraston päätös nro 117/2018/1, 26.6.2018

Ympäristönsuojelupäällikkö Olli-Pekka Mäki:

EhdotusRakennus- ja lupalautakunta päättää merkitä aluehallintoviraston päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.