Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, ympäristönsuojelu 
Ympäristöinsinööri1631.07.2018 

8150-2018 (11 01 00, 11 03 01)

Ympäristönsuojelulain 122 §:n mukainen päätös Kippis festivaali -tapahtuman meluntorjuntailmoituksesta (Vanha Suurtori)

Event Team Tapahtumapalvelut Oy on 4.7.2018 jättänyt ilmoituksen koskien musiikkitapahtumaa (Kippis Festivaalit) Vanhalla Suurtorilla ja Porthaninpuistossa. Tapahtuma on kaksipäiväinen ja se järjestetään 10.8. – 11.8.2018.

10.8. ja 11.8. klo 10.00 – 14.00 testataan äänentoistolaitteita, klo 14.00 – 24.00 soitetaan taustamusiikkia ja taustamusiikin välissä klo 18.00 – 22.00 on kaksi tunnin mittaista live-esiintymistä. Live-esitysten melutaso kymmenen metrin päässä on 95 dB(A). Taustamusiikin äänitasot ovat huomattavasti live-esiintymisiä pienempiä.

Tapahtuma on luonteeltaan ruoka- ja juomatapahtuma, jossa esiintyy muutama esiintyjä. Molempina päivinä esiintyy kaksi artistia, jotka soittavat Suurtorilla Vanhan Raatihuoneen ja Brinkkalan talon kulmauksessa olevalla lavalla. Lava ja äänentoistolaitteet ovat suunnattu Aurajoen suuntaisesti. Tapahtuma-alueen lähimmät asuinrakennukset ovat noin 300 metrin päässä. Lisäksi tapahtuman lähistöllä on ravintoloita ja muita toimistotiloja. Aurajoen toisella puolella Linnankatu 3:ssa on 11.8. Turun musiikkijuhlien konsertteja, jotka tapahtumajärjestäjä on huomioinut.

Ilmoituksen vireilläolosta on kuulutettu kaupungin virallisella ilmoitustaululla 9.7. - 23.7.2018. Ilmoituksesta ei jätetty yhtään muistutusta.

PäätösYmpäristönsuojelulain 122 §:n mukaan määrään seuraavaa:

Perustelut

Tapahtuman keston, ajankohdan sekä asuntojen ja muiden toimitilojen läheisyyden takia on tarpeellista antaa melutasomääräyksiä, jotta tapahtumasta ei aiheudu kohtuutonta rasitusta lähimpien asuntojen kohdalle.

Melutasomääräykset on annettu viiden minuutin ekvivalenttitasona, mikä käytännössä tarkoittaa noin yhden musiikkikappaleen aiheuttamaa melutasoa. Määräys melutasojen alentamisesta yötä kohden perustuu taustamelun laskuun ja yöaikaisen haitan vähentämiseen. Huomautus bassoäänien rajoittamisesta on annettu, koska matalat äänet kulkeutuvat paremmin rakenteiden läpi rakennusten sisätiloihin.

Meluasioista vastaavan henkilön tavoitettavuus koko tapahtuman ajan on tärkeää, jotta mahdollisiin epäkohtiin voidaan puuttua välittömästi jo tapahtuman aikana.

Tätä päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta (YSL 199 §).

Päätöksestä peritään Turun kaupunginvaltuuston hyväksymän taksan mukainen 360 euron maksu.

 

Matias Saunamäki

vs. ympäristötarkastaja

 

Valitusosoitus on päätöksen liitteenä.

Jakelu

aoEvent Team Tapahtumapalvelut Oy
tiedLounais-Suomen poliisilaitos
tiedVarsinais-Suomen ELY-keskus
tiedRakennus- ja lupalautakunta