Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, ympäristönsuojelu 
Ympäristöinsinööri1531.07.2018 

8425-2018 (11 01 00, 11 03 01)

Ympäristönsuojelulain 122 §:n mukainen päätös Vegånia-festivaalin meluntorjuntailmoituksesta (Vanha Suurtori)

Vegånia ry on 18.7.2018 jättänyt ilmoituksen koskien tapahtumaa (Vegånia-festivaali) Vanhalla Suurtorilla ja Porthaninpuistossa. Tapahtuma on kaksipäiväinen ja se järjestetään 3.8. ja 4.8.2018.

Tapahtumassa on perjantaina viisi live-konserttia klo 18.00 – 00.30 ja lauantaina viisi klo 15.00 – 00.30. Lisäksi live-esiintymisten välissä ja niitä ennen dj soittaa taustamusiikkia perjantaina klo 16.00 alkaen ja lauantaina klo 14.00 alkaen. Melutason arvioidaan olevan 90 dB 10 metrin päässä melulähteestä ja noin 65 dB lähimpien asuinrakennusten kohdalla. Tapahtuman lähimmät asuinrakennukset sijaitsevat Hämeenkadulla noin 150 metrin päässä.

Vegånia-festivaali on ruokatapahtuma, joka tänä vuonna laajenee myös musiikkitapahtumaksi. Tapahtumassa on live-konsertteja ja dj:n soittamaa musiikkia. Tapahtuman 8 x 6 m kokoinen esiintymislava sijaitsee Porthaninpuistossa ja se on suunnattu kohti Vanhaa Suurtoria ja Katedralskolania. Myös dj:n soittama musiikki toistetaan esiintymislavan kaiuttimista.

Ilmoituksen vireilläolosta ei ole kuulutettu.

PäätösYmpäristönsuojelulain 122 §:n mukaan määrään seuraavaa:

Perustelut

Tapahtuman keston, ajankohdan sekä asuntojen ja muiden toimitilojen läheisyyden takia on tarpeellista antaa melutasomääräyksiä, jotta tapahtumasta ei aiheudu kohtuutonta rasitusta lähimpien asuntojen kohdalle.

Melutasomääräykset on annettu viiden minuutin ekvivalenttitasona, mikä käytännössä tarkoittaa noin yhden musiikkikappaleen aiheuttamaa melutasoa. Määräys melutasojen alentamisesta yötä kohden perustuu taustamelun laskuun ja yöaikaisen haitan vähentämiseen. Huomautus bassoäänien rajoittamisesta on annettu, koska matalat äänet kulkeutuvat paremmin rakenteiden läpi rakennusten sisätiloihin.

Meluasioista vastaavan henkilön tavoitettavuus koko tapahtuman ajan on tärkeää, jotta mahdollisiin epäkohtiin voidaan puuttua välittömästi jo tapahtuman aikana.

Tätä päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta (YSL 199 §).

Päätöksestä peritään Turun kaupunginvaltuuston hyväksymän taksan mukainen 360 euron maksu.

 

Matias Saunamäki

vs. ympäristötarkastaja

 

Valitusosoitus on päätöksen liitteenä.

Jakelu

tiedLounais-Suomen poliisilaitos
tiedVarsinais-Suomen ELY-keskus
aoVegånia ry
tiedRakennus- ja lupalautakunta