Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta21917.05.20189

3762-2018 (00 01 01, 11.00, 11 02 02)

Turun kaupungin terveydensuojelujärjestys

Tiivistelmä:

Ympäristöterveys on laatinut terveydensuojelulain nojalla terveydensuojelujärjestyksen, jonka tavoitteena on paikalliset olosuhteet huomioon ottaen ylläpitää ja edistää väestön terveyttä sekä ennaltaehkäistä, vähentää ja poistaa sellaisia elinympäristössä esiintyviä tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa terveyshaittaa. Lautakunnalle esitetään, että luonnos terveydensuojelujärjestyksestä hyväksytään Turun kaupungin terveydensuojelujärjestykseksi.

Rlupalk § 219

Ympäristöterveys, ympäristöterveyspäällikkö Olli Sjövall 8.5.2018

Ympäristöterveys on valmistellut terveydensuojelulain (763/1994) 51 §:n nojalla luonnoksen Turun kaupungin terveydensuojelujärjestykseksi, jonka tavoitteena on paikalliset olosuhteet huomioiden ehkäistä vahinkoeläimistä, lintujen ruokinnasta ja melusta aiheutuvaa mahdollista terveyshaittaa.

Terveydensuojelujärjestyksen laatimisen perusteena on useita vuosia jatkuneet musiikin soittamisesta kaupungin keskustan alueella aiheutuneet meluhaitat, jotka ovat vaikuttaneet myös asumisterveydellisiin olosuhteisiin. Ympäristöterveys- ja ympäristönsuojelu ovat vastaanottaneet kesäisin jopa useita kymmeniä ilmoituksia ja valituksia musiikin soittamisesta aiheutuneista meluhaitoista. Lisäksi ympäristöterveys on vastaanottanut terveyshaittaepäilyilmoituksia liittyen vahinkoeläimiin ja lintujen ruokintaan.

Luonnos terveydensuojelujärjestyksestä Turun kaupungin alueelle on ollut nähtävillä Turun kaupunkiympäristötoimialan asiakaspalvelussa ja siihen on ollut mahdollisuus tutustua myös Turun kaupungin internet-sivuilla 19.4-7.5.2018. Ympäristöterveydelle osoitettavat kirjalliset mielipiteet pyydettiin toimittamaan 7.5.2018 mennessä. Kuulutusilmoitus julkaistiin sanomalehdissä ja oli nähtävillä kaupungin ilmoitustaululla. Määräaikaan mennessä annettiin yksi mielipide.

Terveydensuojeluasetuksen (1280/1994) 44 §:n mukaan kunnan terveydensuojeluviranomaisen on toimitettava jäljennös aluehallintovirastolle terveydensuojelulain 51 §:n 3 momentin nojalla antamistaan yleisistä määräyksistä terveyshaitan ehkäisemiseksi ja terveydellisten olojen valvomiseksi.

Liite 1Turun kaupungin terveydensuojelujärjestys

Ympäristöterveyspäällikkö Olli Sjövall:

EhdotusRakennus- ja lupalautakunta päättää hyväksyä liitteenä olevan ehdotuksen Turun kaupungin terveydensuojelujärjestykseksi. Terveydensuojelujärjestys astuu voimaan 1.7.2018 alkaen.

Muutoksenhaku

Muutosta terveydensuojelulain 51 §:n 3 momentissa tarkoitettua terveydensuojelujärjestystä koskevaan päätökseen saa hakea siten kuin kuntalaissa (410/2015) säädetään.

Voimassaoloaika

Tämä päätös on voimassa toistaiseksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedLounais-Suomen aluehallintovirasto
tiedKaupunkiympäristötoimiala
tiedKaupunkiympäristötoimiala, ympäristöterveys
tiedSuomela Sari


Liitteet:

Rlupalk § 219
Liite 1:Turun kaupungin terveydensuojelujärjestys