Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta14722.03.20183

13502-2017 (241)

Rakennuslautakunnan päätöksen kirjoitusvirheen korjaaminen / 2017-1679

Tiivistelmä:

Rakennuslautakunta päättää lupapäätöksen kirjoitusvirheen korjaami-sesta.

Rlupalk § 147

Hallintojohtaja Harri Lehtinen 20.3.2018:

Rakennuslautakunta on käsitellyt 22.2.2018 § 86 Kiinteistö Oy Pohjolan Perusyhtiö Länsi-Suomi 4 -nimisen yhtiön rakennuslupahakemuksen (lupatunnus 2017-1679). Päätöksen liitteenä olevissa lupaehdoissa on virheellisesti kaksi ehtoa, jotka tulee poistaa tarpeettomina. Asia voidaan käsitellä hallintolain 51 §:n mukaisena kirjoitusvirheen korjauksena. Ehdot ovat seuraavat:

”Rakennuksen yhteistilat on varustettava automaattisella paloilmoitinlaitoksella, jonka suunnitelmat on hyväksytettävä pelastusviranomaisella välittömästi rakennushankkeen aloituksen jälkeen. Ennen rakennuksen ottamista käyttöön on automaattisen paloilmoitinlaitoksen toteutuspöytäkirjat esitettävä pelastusviranomaiselle.

Pikapalopostien sijainnit on hyväksytettävä pelastusviranomaiselle.”

Perustelut:

Kysymys on asuinkerrostalosta, joiden yhteistiloihin ei normaalisti paloilmoitinta tai pikapaloposteja vaadita eikä perustetta poiketa tästä linjasta kyseisessä rakennuksessa ole.

Naapuritontin asuinrakennuksen luvan yhteydessä paloilmoitin ja palopostit on vaadittu rakennuksen alle sijoittuvaan mittavaan autohalliin, mutta tällä luvalla yhteistilat ovat normaaleja asuinrakennuksen varasto- ym. tiloja, joiden kohdalla vastaavat lupaehdot voidaan katsoa ylimitoitetuiksi ja ovat johdonmukaista lupapäätöksestä poistaa.

Rakennustarkastaja Reima Ojala:

Rakennuslautakunta päättää poistaa edellä mainitut lupaehdot rakennuslupapäätöksestä tarpeettomina.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKiinteistö Oy Pohjolan Perusyhtiö Länsi-Suomi 4
tiedTurun seudun puhdistamo Oy
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslaitos