Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta3625.01.20187

8174-2012 (235, 021)

Aluehallintoviraston päätös koskien Pansion sataman ympäristöluvassa määrättyä selvitystä

Tiivistelmä:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antanut päätöksen Pansion sataman selvityksestä, joka koskee maasähköön liittymistä. Päätöksen mukaan selvitys on uusittava, mikäli satama toiminta vilkastuu merkittävästi nykyisestä

Rlupalk § 36

Ympäristönsuojelu, ympäristöinsinööri Helena Pakkala 10.1.2018:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on 29.12.2017 antanut päätöksen Turun Satama Oy:n tekemästä teknistaloudellisesta selvityksestä koskien maasähkön rakentamis- ja käyttöönottomahdollisuuksia Pansion nykyisessä ro-ro-laiturissa ja öljysataman laiturissa. Lisäksi tuli selvittää maasähkön käyttöön oton vaikutukset alusten satamassaoloajan melu- ja ilmapäästöihin.

Aluehallintovirasto on hyväksynyt sataman toimittaman selvityksen. Lupamääräyksessä 7. määrättiin, että uudelle ro-ro-laiturialueelle on rakennettava valmiudet kytkeä laiturissa olevat alukset maasähköön. Aluehallintovirasto on muuttanut määräystä lisäämällä siihen seuraavan kappaleen:

Perusteluissa todetaan mm., että selvityksen johtopäätökset ja Turun sataman esittämät perustelut osoittavat, ettei maasähköjärjestelmää tarvitse rakentaa tässä vaiheessa.

Oheismateriaali 1Aluehallintoviraston päätös Nro 269/2017/1, Dnro ESAVI/11173/2016

Va. ympäristönsuojelupäällikkö Olli-Pekka Mäki:

EhdotusRakennus- ja lupalautakunta päättää merkitä aluehallintoviraston päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.