13825-2006 (351, 354)

 

Lihan ja lihavalmisteiden hävittämistä koskeva elintarvikelain 59 §:n mukainen määräys ja määräyksen tehostamiseksi asetettava teettämisuhka koskien Lihaliike Agali Oy:tä

 

Ympäristöterveydenhuolto, kaupungineläinlääkäri Pia Pouri 5.1.2012:

 

Toimija

Lihaliike Agali Oy, Y-tunnus 2026616-4

Honkaistentie 35

20900 Turku

 

Toimipaikka

Lihaliike Agali

Laitosnumero FI6282EY

Honkaistentie 35

20900 Turku

 

Asian käsittely

Lihaliike Agalin tiloihin, osoite Honkaistentie 35, 20900 Turku, on tehty tarkastukset 29.11.2011 ja 9.12.2011. Näissä tarkastuksissa on havaittu vakavia elintarvikelain vastaisia rikkomuksia, joiden takia va tulosaluejohtaja Liisa Palmu on tehnyt kaksi elintarvikelain § 56 mukaista kieltoa koskien Lihaliike Agalin toimintaa ja elintarvikkeita. 8.12.2011 § 391 on annettu kielto, jolla elintarvikehuoneisto Lihaliike Agali Oy on väliaikaisesti suljettu. 14.12.2011 § 400 on annettu elintarvikkeiden luovutuskielto koskien Lihaliike Agali Oy:n tiloissa olevia lihatuotteita ja ruhoja. Päätöksessä todetaan, että kielto on voimassa, kunnes asiassa tehdään lopullinen ratkaisu.

 

Annettujen kieltojen perusteet ovat olleet seuraavat:

-Laitoksella ei ole lupaa käsitellä siipikarjanlihaa eikä lihavalmisteita, lukuun ottamatta itse valmistettavia kypsentämättömiä kebabtankoja ja jauhelihaa. Laitoksessa oli kuitenkin lukuisia tällaisia tuotteita, joissa oli laitoksen tunnus FI6282EY. Pakkausmerkintöjen perusteella on syytä olettaa laitoksen käsitelleen kyseisiä tuotteita tiloissaan.

-Laitoksen kahdessa pakkasvarastossa oli kymmeniä kokonaisia lampaanruhoja, joista ei ollut erotettu TSE-riskiainesta. Ruhoissa oli leima TSE. Lihaliike Agalilla ei ole lupaa erottaa laitoksessaan TSE-riskiainesta.

-Lihaliikkeen alakerrassa oli käytössä hyväksymätön pakkasvarasto, jossa oli lihaa ja lampaanruhoja varastoituna. Tilan lämpötila on 9.12.2011 tehdyssä tarkastuksessa -10oC. Varastolla ei ollut lämpötilanseurantaa. Suoraan varaston lattialla oli varastoituna kymmeniä toisiinsa kiinni jäätyneitä lampaanruhoja suojaamattomina.

-Laitoksen kahdessa hyväksytyssä ja yhdessä hyväksymättömässä pakkasvarastossa oli pakattuja ja pakkaamattomia lihoja ja lihavalmisteita, joiden pakkausmerkinnöissä oli virheitä ja puutteita. Pakkausmerkintävirheiden takia myös tuotteiden jäljitettävyydessä on vakavia puutteita. Laitoksen tunnuksella FI6282EY pakattuihin tuotteisiin on käytetty vain yhtä erätunnusta (AG0180). Tuotteet ovat eri päivinä valmistettuja ja pakattuja, eri eläinlajia olevia lihoja tai lihavalmisteita.

 

Lihaliike Agali Oy:lle on annettu mahdollisuus antaa kirjallinen selvitys koskien 8.12.2011 § 391 annettua kieltoa. Tätä ei ole toistaiseksi käytettävissä. Serggio Agalia on kuultu suullisesti 9.12.2011 tehdyssä tarkastuksessa.

Kuulemisessa kävi ilmi seuraavaa:

-Dynameatin lihavalmisteet on pakattu Dynameatin (FI3630EY) tiloissa Lihaliike Agalin pusseihin, joissa on Lihaliike Agalin laitostunnus FI8262EY. Pakkaamisen on tehnyt joko Serggio Agali itse tai Dynameat. Hänellä on ollut kertomansa mukaan tähän virheelliseen merkintätapaan Turun kaupungineläinlääkäri Pia Pourin lupa.

-pakattu siipikarjan liha on peräisin Keltasiivestä (FI214EY). Pakastetut siipikarjanlihapalat on pakattu Lihaliike Agalin muovipusseihin, joissa on Lihaliike Agalin laitostunnus FI6282EYsoikion sisällä. Serggio Agali on itse käynyt Keltasiivessä pakkaamassa tuotteet oman laitoksensa pusseihin. Hänellä on ollut tähän virheelliseen merkintätapaan kertomansa mukaan Turun kaupungineläinlääkäri Pia Pourin lupa.

 

Serggio Agalille on 17.3.2011 tehdyn tarkastuksen perusteella annettu kirjallisesti kielto merkitä toisen laitoksen käsittelemät tuotteet oman laitoksen tunnuksella FI6282EY. Lupaa virheelliseen merkintätapaan ei ole koskaan annettu.

 

Tarkastuksessa 9.12.2011 oli myös rakennustarkastaja Kai Kodisoja. Ulkona olevalle pakkasvarastolle sekä alakerrassa olevalle ei ole rakennuslupia.

 

15.12.2011 tehdyissä tarkastuksissa on turkulaisista elintarvikeliikkeistä löytynyt Lihaliike Agali Oy:n valmistamaa ja pakkaamaa tuotetta nimeltä Lampaanliha Mix Halal, joka sisältää lampaan selkäydintä. Tuotteet oli pakattu 26.11.2011. TSE-riskiainesta sisältävät Sastamalassa teurastetut lampaat oli teurastettu 8.11.2011. Tästä johtuen on syytä epäillä, että Lampaanliha Mix Halal-tuotteissa oleva selkäydin olisi TSE-riskiainesta. Tuotteet on otettu haltuun 15.12.2011.

 

Kaupungineläinlääkäri Pia Pouri on tehnyt 9.12.2011 jälkeen lukuisia selvityksiä liittyen elintarvikkeiden alkuperään ja merkintään. Selvityksessä on ilmennyt seuraavaa:

-Sastamalan teurastamo (laitosnumero 64) on 8.11.2011 rahtiteurastanut Lihaliike Agalille 87 yli 12 kuukauden ikäistä lammasta. Lampaat Serggio Agali on itse ostanut Ahvenanmaalta Dick Abrahamsson-nimiseltä tuottajalta. Lampaat on lähetetty halkaisemattomina sisältäen TSE-riskiainetta (selkäydin) Lihaliike Agaliin 9.11.201. Serggio Agali on kertonut laitoksella olevan lupa erotta TSE-riskiainesta laitoksessaan.

-Honkajoki Oy on vastaanottanut ajanjaksona 1.8 - 31.11.2011 Lihaliike Agalista riskimateriaalina vain naudan luita (2. luokan riskiaines). Lampaan selkäydin on 1. luokan riskiainesta ja tätä riskimateriaalia ei ole Honkajoelle toimitettu.

-Dynameat on valmistanut Lihaliike Agalille lihavalmisteita ajanjaksona 13.3.2010 - 23.7.2011. Kyseiset tuotteet ovat olleet nauta ryynäri, nautanakki, nauta pätkä, ryynimakkara ja nautatanko sekä kebab-vartaiden kypsennys ja leikkaus. Kaikki tuotteet on toimitettu Lihaliike Agaliin irtotavarana lihalaatikoissa laatikkopussiin käärittynä. Dynameat ei ole pakannut tuotteita Lihaliike Agalin pusseihin. Tuotteita ei ole valmistettu enää 23.7.2011 jälkeen.

-Keltasiivestä Lihaliike Agali on ostanut ajanjaksona 24.2.- 11.5.2011 neljä kertaa broileria ja kalkkunaa pakastettuna. Tuotteet on myyty pusseihin ja laatikoihin pakattuna. Laatikoissa on ollut Keltasiiven laitostunnus FI214EY. Serggio Agali ei ole koskaan pakannut tuotteita Keltasiivessä oman laitoksensa pusseihin, joissa on hänen laitoksensa tunnus FI6282EY.

-Köyliössä sijaitseva teurastamo Lallin Lammas (nro 319-1) on myynyt Lihaliike Agalille sekä karitsoja että yli 12 kuukauden ikäisiä lampaita. Lampaat ovat olleet joko halkaistuja tai kokonaisia sisältäen TSE-riskiainesta.

-Lihaliike Agalin tiloista löytyneistä asiakirjoista sekä kirjanpidosta selviää, että naudanlihaa on ostettu pääasiassa Lihatukku Jouni Partaselta (FI6278EY). Liha on ollut suomalaista tai ulkomaista. Viimeisin dokumentti on päivätty 1.8.2011. Naudan ruhoja on ostettu pääasiallisesti Liha Hietanen Oy:ltä (FI5EY). Kaikki asiakirjat ovat joko laskuja, kuitteja tai lähetyslistoja.

-asiakirjojen mukaan vastaanotettua naudanlihaa on lähes yhtä monta kiloa kuin on lähetetty Honkajoelle naudanluita hävitettäväksi 2. luokan riskiaineksena. Tämä merkitsee sitä, että kaikkea vastaanotettua naudanlihaa ei ole dokumentoitu ja tästä johtuen naudan lihaa ja siitä valmistettuja tuotteita ei voida luotettavasti jäljittää.

-laitoksen asiakirjojen joukosta löytyi omavalvontasuunnitelma, mutta ei lainkaan suunnitelman mukaista omavalvontakirjanpitoa. Laitoksessa ei ole kirjattu saapuneen lihan vastaanottotarkastuksia, joten ei voida varmistua siitä, että vastaanottotarkastuksia olisi lainkaan tehty.

-laitoksen tiloista löytyi kymmeniä laatikoita brasilialaista alkuperää olevaa broilerinlihaa sekä muutama paketti puolalaista broilerinlihaa. Näistä lihoista ei löytynyt asiakirjoja. Laitos ei ole lainkaan tehnyt vastaanottamistaan ensisaapumiseristä kuukausi-ilmoituksia Eviraan.

-laitos on ostanut Turun Metro-Pikatukusta 31.12.2010-29.7.2011 välisenä aikana 5399 kg broilerinlihaa. Asiakirjoista ei löydy dokumentaatiota siitä, minne liha on käytetty tai myyty.

-laitos on laiminlyönyt omavalvontavelvoitettaan myös seuraavilla tavoilla:

omavalvontanäytteitä ei ole otettu suunnitelman mukaisesti

työntekijöiden hygieniassa ja hygieenisissä työtavoissa on puutteita, koska A) työntekijöillä ei ole hygieniapasseja eikä lääkärin antamaa todistusta työskentelykelpoisuudesta helposti pilaantuvien elintarvikkeiden kanssa B) työntekijöiden sosiaalitilat ovat likaiset ja sotkuiset, työntekijöiden WC:ssä on käsikäyttöinen vesihana, laitoksen käsienpesupisteessä oli 29.11.2011 ämpäreitä, joten työntekijät eivät ole voineet pestä tässä käsiään, laitoksessa ei ole siivouskomeroa ja siivousvälineet säilytettiin epähygieenisesti.

 

 

Kuuleminen

 

Ennen lopullisen määräyksen tekemistä Lihaliike Agali Oy:llä on ollut mahdollisuus antaa kirjallinen vastine 2.1.2012 mennessä:

 

1)valmisteltavien päätösten perusteena olevista, toiminnassa todetuista puutteista ja laiminlyönneistä

2)määräyksestä hävittää Lihaliike Agalin tiloissa olevat lihat ja lihavalmisteet

3)peruspalvelulautakunnan asettamasta teettämisuhasta

 

Lihaliike Agali Oy on antanut asiassa 30.12.2011 seuraavan kirjallisen selvityksen:

1.Yhtiö ei ole käsitellyt siipikarjan lihaa tiloissaan.

2.Sanotut lihat ovat hyvänlaatuisia.

3.Lihojen osalta on saattanut syntyä merkintävirheitä, jotka yhtiö oikaisee.

4.Alakerran pakkasvarasto on entinen lämmin varasto eikä sen käyttötarkoitus ole muuttunut, joten rakennusluvan tarve on kyseenalainen pelkästään siitä syystä, että lämmin varasto jäähdytetään.

5.Ulkona oleva pakkasvarasto ei ole kiinteä, vaan liikuteltavissa oleva varasto, joten rakennusluvan tarve on kyseenalainen.

6.Rakennusvalvontavirasto ei ole edellyttänyt lupia suoritetun tarkastuksen jälkeen.

7.Alakerran pakkasvaraston normaali lämpötila on -18 astetta, mutta päivittäisenä sulatusaikana lämpötila nousee 1-3 tunnin ajaksi -10 asteeseen.

8.Kyseessä on normaali tekninen tapahtuma eikä sillä ole merkitystä säilyttämisen kannalta

9.Ne lampaan lihat, jotka ovat tulleet Sastamalan teurastamosta on toimitettu yhtiölle siinä virheelli-sessä käsityksessä, että sillä olisi oikeus TSE-riskiainekäsittelyyn. Tämä on ollut virheellinen toi-menpide ja lihat olisi tullut palauttaa teurastamoon niitä tuotaessa, mutta kuljetusliikkeellä ei ollut tähän mahdollisuutta.

10.Yhtiö suostuu hävittämään nämä 87 ruhoa.

11.Alapakkasvaraston huonosti säilytetyt lampaanruhot ovat olleet siellä hävittämistä varten, mutta tätä ei oltu ehditty tehdä.

12.Tarkoitus oli toimittaa ne Honkajoelle poltettavaksi.

13.Yhtiö ei hyväksy sitä, että siipikarjan liha hävitetään, koska virheelliset merkinnät voidaan oikaista ja ne on pakattu Keltasiivessä, joka voidaan tarvittaessa todistaa.

14.Metro-Tukusta ostettu siipikarjan liha on osin myyty ja sen kulku on selvitettävissä kirjanpidosta.

15.Naudanliha tulee yhtiölle kahdesta paikasta ja tuotteiden kulku on seurattavissa päivämäärän mukaan. Saapuva tavara ilmenee lähetyslistoista (määrä ja erätunnus).

16.Kaikki vaaditut puutteet yhtiö tulee korjaamaan.

17.Yhtiön toiminnasta yksin vastaava henkilö Serggio Agali on vangittu ja tämän vuoksi hän edellyttää, ettei yhtiölle aseteta teettämisuhkaa, koska se ei käytännössä voi ajallaan tehdä hävittämistyötä, mihin yhtiön kuitenkin yllä ilmenevin tavoin suostuu.

          

Koska annettu kirjallinen selvitys ei ole ollut riittävä, on asiassa tehty lisäksi

4.1.2012 suullinen kuuleminen Turun poliisitalolla. Kuulemisessa oli läsnä

Serggio Agali, Lihaliike Agalin asianajaja Timo Ojala, poliisi, kaupungineläin

lääkäri Pia Pouri sekä läänineläinlääkäri Riitta Suutari. Serggio Agalin suulli

sessa kuulemisessa kävi selville seuraavaa:

-Lihaliike Agali Oy ei pysty korjaamaan vaadittuja pakkausmerkintöihin ja jäljitettävyyteen liittyviä ongelmia, koska se on laiminlyönyt omavalvontavelvoitettaan jättämällä omavalvontakirjaukset tekemättä. Jäljitettävyys on perustunut rahtikirjoihin ja asiakkaille meneviin laskuihin. Laitoksessa ei ole pidetty kirjaa päivittäisestä tuotannosta ja siihen käytettävistä raaka-aineista.

-laitoksessa on toisessa laitoksessa käsiteltyjä tuotteita (siipikarja ja lihavalmisteet), joissa on kuitenkin Lihaliike Agalin laitosnumero 6282.

-tuotteissa on virheellisiä pakkausmerkintöjä esimerkiksi pakkauspäivämäärä

-Merkitsemättömiä tuotteita ei voi luotettavasti jäljittää eikä niiden valmistus- tai pakastuspäivä ole tiedossa.

-Laitos on vastaanottanut TSE-riskiainesta sisältäviä lampaanruhoja. Laitoksen tiloissa on käsitelty TSE-riskiainesta, jota sillä ei ole lupa tehdä. Tiloissa on TSE-riskiainesta sisältäviä ruhoja ja tuotteita, jotka voivat sisältää riskiainesta.

-kaikista vastaanotetuista lihoista ei ole rahtikirjoja esimerkiksi Lallin Lammas

-Alakerran luvattoman pakkasen lämpötilaseurantaa ei ole tehty. Valvontaviranomaisen lämpötilamittauksessa on voitu osoittaa lämpötilan olleen kohonneen (-10 astetta).

-alakerran luvattoman pakkasvaraston brasilialainen siipikarjan liha on ostettu Suomesta Pan Nordic Meatilta.

-Lihaa ovat käsitelleet työntekijät, joilla ei ole terveystodistusta eikä todistusta hygieenisestä osaamisesta.

-Serggio Agali halusi itse hävityttää TSE-riskiainesta sisältävät ja alakerran pakkasessa olevat lampaanruhot, laitoksen itse valmistamat lampaanlihatuotteet (esim. lampaan liha mix), virheellisesti merkittyjen siipikarjan lihatuotteet (Keltasiipi) ja lihavalmisteet (Dynameat) sekä ulkopakkasessa ja mahdollisesti muualla olevat ilman merkintöjä olevat lihat ja lihatuotteet.

 

Liite: tulosaluejohtajan päätös 14.12.2011 § 400

 

 

Ympäristöterveydenhuolto, va tulosaluejohtaja Liisa Palmu 9.1.2012:

 

Elintarvikelain 59 § mukainen elintarvikkeiden hävitystä koskeva määräys ja sen te-

hosteeksi asetettava teettämisuhka

 

Lihaliike Agali Oy määrätään hävittämään tiloissaan, osoite Honkaistentie 35, 20900 Turku, olevat tulosaluejohtajan päätöksessä 14.12.2011 § 400 yksilöidyt lihavalmisteet ja ruhot elintarvikelain § 59 mukaisesti 20.1.2012 mennessä. Hävittäminen on kokonaisuudessaan suoritettava viranomaisen valvonnassa.

 

Mikäli hävittämistä koskevaa päätöstä ei määräajassa noudateta, asetetaan velvoitteen toteuttamiseksi uhka, että hävittäminen teetetään toimijan kustannuksella (UsL 14 §).

 

 

Päätöksen perustelut

Lampaan ruhot sisältävät TSE-riskiainesta. Laitosta ei ole hyväksytty erottamaan TSE-riskiainesta eikä se saa vastaanottaa riskiainesta sisältäviä ruhoja. (MMM asetus 7/EEO/2009 teurastamoita ja leikkaamoita koskevista TSE-tauteihin liittyvistä toimenpiteistä § 6, § 8, § 11)

 

Laitoksessa ei ole käsitelty TSE-riskiainesta oikealla tavalla. Sitä ei ole lähetetty hävitettäväksi sivuoteasetuksen mukaiseen 1. luokan laitokseen. Sen sijaan on vahva epäily siitä, että riskiainesta on myytäväksi tarkoitetuissa elintarvikkeissa, esim. Lampaanliha Mix Halal. (Elintarvikelaki § 7, § 16, Yleinen elintarvikeasetus 17 kohta 1 ja 19 art)

 

Laitoksessa on käsitelty siipikarjanlihaa ja lihavalmisteita, vaikka laitoksella ei ole tähän lupaa. (Eläimistä saatavien elintarvikkeiden hygienia-asetus EY 853/2004 4 art, 5 art kohta 2, liite II 1. jakso)

   

Laitoksessa valmistettavien tuotteiden jäljitettävyys ei ole kunnossa, koska kaikessa tuotannossa on ollut käytössä vain yksi erätunnus, AG0108. Myös kirjanpito laitokseen saapuvien ja lähtevien sekä laitoksessa valmistettavien tuotteiden kohdalla on laiminlyöty siinä määrin, ettei ole tietoa mistä lihasta, missä ja millä tavalla tuotteet ovat valmistettu. (Elintarvikelaki § 9, § 17, § 18, § 20, Yleinen elintarvikeasetus 18 art kohdat 2-4, MMM asetus 37/EEO/2006 § 6, § 8, § 9)

 

Alakerran luvattomassa pakkasvarastossa on varastoitu sekä pakattuja lihoja ja lihavalmisteita että suojaamattomia lampaanruhoja. Lampaanruhot ovat likaantuneet tästä varastointitavasta johtuen. (Elintarvikelaki § 7, § 15, § 16, MMM asetus nro 37/EEO/2006 liite 1, luku 1, kohta 1)

 

Alakerran pakkasvaraston lämpötila on havaittu olevan viranomaisen tekemässä lämpötilamittauksessa liian korkea (-10oC). Tämän pakkasvaraston lämpötilaseurantaa ei ole, joten siellä varastoitujen elintarvikkeiden varastointilämpötilaa ei ole tiedossa. (Elintarvikelaki § 10, § 11, MMM asetus 28/2009 § 10, Kas No 37/2005 pakastettujen elintarvikkeiden lämpötilojen seurannasta kuljetuksen, välivarastoinnin ja varastoinnin aikana, 2 art )

 

Lampaanruhot ja yksi naudan ruhopuolikas on varastoitu suojaamattomina pakkasvarastoihin. Pakastusajankohdasta ei ole tietoa. (MMM asetus nro 37/EEO/2006 liite 1 luku 1 kohta 1 ja liite 2 luku 2 kohta 189)

 

Ulkopakastimessa on monta laatikollista naudanlihaa ilman pakkausmerkintöjä. Tämän lihan jäljitettävyys ei ole mahdollista. Myös lihan iästä ei ole tietoa eikä siitä, milloin se on pakastettu. (Yleinen elintarvikeasetus 18 art kohdat 2-4, Elintarvikelaki § 17, MMM asetus nro 37/EEO/2006 liite 2 luku 2 kohta 189)

 

Kebab-vartaiden liharaaka-aineen jäljitettävyys ei ole selvillä, koska laitoksen asiakirjoissa on suuria puutteita. (Elintarvikelaki § 9, § 17, § 18, Yleinen elintarvikeasetus 18 art kohdat 2-4, MMM asetus 37/EEO/2006 § 6, § 8, § 9)

 

Työntekijöiden henkilökohtaisessa hygieniassa oli puutteita. (Yleinen elintarvikehygienia-asetus liite II luku1, MMMa 37/EEO/2006 liite 1, luku 1 kohta 6, 7 ja luku 2 kohta 28)

 

Sovellettavat säännökset                                    

1) Elintarvikelaki (23/2006) § 7, § 9, § 10, § 11, § 13 §, 16, § 17, § 18, § 19, § 20, § 27, § 59, § 68, § 69, § 74, § 78

2) KTM asetus elintarvikkeiden pakkausmerkinnöistä (1084/2004)

3) Hallintolaki 434/2003, § 34 kohta 4, § 43

4) uhkasakkolaki (1113/1990) § 1, § 14, § 16, § 17, § 22, § 24

5) Yleinen elintarvikeasetus (EY 178/2002) 14 art, 17 art, 18 art, 19 art

6) Eläimistä saatavien elintarvikkeiden hygienia-asetus (EY 853/2004), 4 art, 5 art, 7 art, Liite II 1. jakso

7) MMM asetus nro 37/EEO/2006 eläimistä saatavien elintarvikkeiden elintarvikehygieniasta § 6, § 7, § 8, § 9, § 11, § 12, liite 1 luku 1 ja 2,liite 2 kohta 2.4

8) MMM asetus nro 28/2009 eräiden elintarvikehuoneistojen elintarvikehygieniasta § 10

9) Kas No 37/2005 pakastettujen elintarvikkeiden lämpötilojen seurannasta kuljetuksen, välivarastoinnin ja varastoinnin aikana, 2 art )

10) MMM asetus 7/EEO/2009 teurastamoita ja leikkaamoita koskevista TSE-tauteihin liittyvistä toimenpiteistä § 6, § 8, § 11

11) TSE-asetus (EY) 999/2001 luku 1 art 2; luku III art 8, Liite V

12) Yleinen elintarvikehygienia-asetus (EY852/2004) 4 art, liite II

 

Voimassaoloaika

Tämä päätös on voimassa toistaiseksi. Tätä päätöstä noudatettava mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen tai oikaisuvaatimusta käsittelevä viranomainen toisin määrää (Elintarvikelaki § 78).

 

 

 

 

Liisa Palmu

va tulosaluejohtaja

puh. 266 1360

 

 

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

 

 

 

Jakelu

   tied Elintarviketurvallisuusvirasto Evira

   ao Lihaliike Agali Oy

   tied Lounais-Suomen aluehallintovirasto

   tied Varsinais-Suomen poliisilaitos, Turun pääpoliisiasema

   tied Pouri Pia