Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta41015.12.20103

13323-2010 (065)

Neuropsykologisen kuntoutuksen ostopalvelut 1.1.2011 - 31.12.2012

Tiivistelmä:

Neuropsykologisista kuntoutuspalveluista on pyydetty tarjoukset ajalle 1.1.2011 - 31.12.2012 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän kanssa solmitun yhteistoimintasopimuksen mukaisesti. Tarjoukset on saatu kahdeksalta palveluntuottajalta. Puitesopimukset esitetään solmittaviksi kaikkien tarjouksen jättäneiden palveluntuottajien kanssa. Sosiaali- ja terveystoimi ostaa neuropsykologisia kuntoutuspalveluja vuosittain noin 20 000 eurolla.

Perla § 410

EI JULKISUUTEEN

Kuntoutumispalvelut, Psykososiaalinen kuntoutus, johtaja Pentti Tuimala 24.11.2010:

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (VSSHP) ja Turun sosiaali- ja terveystoimi ovat solmineet 19.7.2010 yhteistoimintasopimuksen terapiapalvelujen kilpailuttamisesta. Sopimuksen mukaan VSSHP kilpailuttaa terapiapalvelut asiantuntijaryhmässä sovitun mukaisesti sekä ottaa tarjoukset vastaan ja tekee niistä yhteenvedon. Osapuolet tekevät itse hankintapäätöksensä ja tiedottavat päätöksestä asianosaisille sekä tekevät palveluista puitesopimukset.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ky on pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia neuropsykologista kuntoutuspalveluista ajalle 1.1.2011–31.12.2012, minkä jälkeen sopimusta voidaan jatkaa yhdellä vuodella, ajalle 1.1.2013–31.12.2013 (optio).

Tarjouspyynnössä olivat mukana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin lisäksi Turun sosiaali- ja terveystoimi, Kaarinan kaupunki, Loimaan sosiaali- ja terveyspalvelukeskus sekä Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä. Kilpailutuksen asiantuntijaryhmässä on ollut mukana Turun edustajat.

Tarjouspyyntöasiakirjat on julkaistu HILMA-ilmoituskanavassa hankintailmoituksen yhteydessä 20.9.2010 osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjoushinnat tuli ilmoittaa palvelukohtaisesti kiinteinä, verottomina nettohintoina 45 min terapiakäynnin mukaisesti.

Hankinnan arvoksi kahden vuoden ajalle ilmoitettiin noin 400 000 euroa, josta Turun sosiaali- ja terveystoimen osuus on noin 40 000 euroa.

Tarjouksia saatiin määräaikaan 20.10.2010 klo 14.00 mennessä seuraavilta palveluntuottajilta: Folkhälsan Syd Ab, Hanna Kiiski-Mäki / Psykologipalvelu Pedago, Lääkäriasema Pulssi Oy, Medishare Oy, Lääkärikeskus Mehiläinen Salo, Lääkärikeskus Mehiläinen Turku, Neuropsykologipalvelu Tuula Saarimäki, Suomen MS-liitto ry / Maskun Neurologinen Kuntoutus.

Kaikki tarjoajat täyttävät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot ja kaikki tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousvertailuun siirtyvät vain ne tarjoukset ja/tai tarjousrivit, joiden kohdalla täyttyvät kaikki tarjouspyynnön ehdottomat vaatimukset ja että sopimuksen tekemisen perusteena ovat järjestyksessä seuraavat asiat:

Lisäksi tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että Turun sosiaali- ja terveystoimi solmii sopimuksen ensisijaisesti niiden palveluntuottajien kanssa, joiden vastaanottotilat (tai kotikäyntiä tekevän terapeutin koti) on enintään 15 km terveyskeskuksen alueesta. Mikäli tarjonneita palveluntuottajia ei ole riittävästi edellä mainitun välimatkan rajoissa, huomioidaan tämän jälkeen myös 15 km pidemmät etäisyydet lyhyemmistä alkaen pitkien etäisyyksien välttämiseksi.

Palveluntuottajaa valittaessa asiakkaalle huomioidaan sopimuspalveluntuottajien osaaminen, varustelu ja sijainti.

Tarjousten vertailu ja arviointi suoritettiin Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä niiden klinikoiden psykologien kesken, jotka ostavat neuropsykologista kuntoutusta VSSHP:ssä. Turun sosiaali- ja terveystoimen osalta vertailussa on lisäksi otettu huomioon palvelun tuottajan palvelualue.

Liite 1Neuropsykologisten kuntoutuspalvelujen tarjousten vertailu

Vertailu suoritettiin tarjouspyynnössä esitettyjen valintaperusteiden mukaisesti ja tarjoajat on asetettu sen mukaan ostojärjestykseen. Lisäksi hankinnassa huomioidaan potilaan etäisyys palveluntuottajaan.

Tarjousasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa ja ennen kokousta sosiaali- ja terveysvirastossa.

Palvelun riittävän kapasiteetin turvaamiseksi palveluja on tarkoituksenmukaista ostaa riittävän monelta tarjoajalta.

Tarjousten arvioinnin ja vertailun perusteella esitän, että puitesopimukset neuropsykologisista kuntoutuspalveluista tehtäisiin sopimuskaudelle 1.1.2011–31.12.2012 seuraavasti:

1                                        Lääkäriasema Pulssi Oy, Turku

2                                        Medishare Oy, Turku

3                                        Lääkärikeskus Mehiläinen, Turku

4                                        Suomen MS-liitto ry / Maskun Neurologinen Kuntoutus

5                                        Psykologipalvelu Pedago, Hanna Kiiski-Mäki, Turku

6                                        Lääkärikeskus Mehiläinen, Salo

7                                        Saarimäki Tuula, Salo

8                                        Folkhälsan Syd Ab / Meltolan kuntoutus, Raasepori.

Lisäksi esitän, että perustellusta syystä yksittäistapauksessa voitaisiin palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Tulosaluejohtaja Jukka Juvonen puoltaa esitystä.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 10.12.10:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että neuropsykologisia kuntoutuspalveluja koskevat puitesopimukset ajalle 1.1.2011–31.12.2012 solmitaan tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjousten mukaisin ehdoin seuraavien palveluntuottajien kanssa:

1.      Lääkäriasema Pulssi Oy, Turku

2.      Medishare Oy, Turku

3.      Lääkärikeskus Mehiläinen, Turku

4.      Suomen MS-liitto ry / Maskun Neurologinen Kuntoutus

5.      Psykologipalvelu Pedago, Hanna Kiiski-Mäki, Turku

6.      Lääkärikeskus Mehiläinen, Salo

7.      Saarimäki Tuula, Salo

8.      Folkhälsan Syd Ab / Meltolan kuntoutus, Raasepori.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Palveluita tullaan käyttämään siinä järjestyksessä, jossa tarjoukset sijoittuivat. Palveluntuottajaa valittaessa asiakkaalle huomioidaan sopimuspalveluntuottajien osaaminen, varustelu ja sijainti.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmasianosaiset
tiedKalske Outi/VSSHP
ilmJuvonen Jukka
tiedLindberg Merja
tpvTuimala Pentti


Liitteet:

Perla § 410
Liite 1:Neuropsykologisten kuntoutuspalvelujen tarjousten vertailu