Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta40815.12.20101

13266-2010 (065)

Aikuisten toimintaterapian ostopalvelut 1.1.2011 - 31.12.2012

Tiivistelmä:

Toimintaterapiapalveluista on pyydetty tarjoukset ajalle 1.1.2011 - 31.12.2012 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän kanssa solmitun yhteistoimintasopimuksen mukaisesti. Aikuisten toimintaterapiapalveluista on saatu 21 tarjousta. Puitesopimukset esitetään solmittaviksi 10 hyväksyttävän tarjouksen jättäneen palveluntuottajan kanssa. Sosiaali- ja terveystoimi ostaa aikuisten toimintaterapiapalveluja vuosittain noin 45 000 eurolla.

Perla § 408

EI JULKISUUTEEN

Kuntoutumispalvelut, Lääkinnällinen kuntoutus, ylilääkäri Merit Kumenius 23.11.2010:

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (VSSHP) ja Turun sosiaali- ja terveystoimi ovat solmineet 19.7.2010 yhteistoimintasopimuksen terapiapalvelujen kilpailuttamisesta. Sopimuksen mukaan VSSHP kilpailuttaa terapiapalvelut asiantuntijaryhmässä sovitun mukaisesti sekä ottaa tarjoukset vastaan ja tekee niistä yhteenvedon. Osapuolet tekevät itse hankintapäätöksensä ja tiedottavat päätöksestä asianosaisille sekä tekevät palveluista puitesopimukset.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ky on pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia toimintaterapiapalveluista ajalle 1.1.2011–31.12.2012, minkä jälkeen sopimusta voidaan jatkaa yhdellä vuodella, ajalle 1.1.2013–31.12.2013 (optio).

Tarjouspyynnössä olivat mukana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin lisäksi Turun sosiaali- ja terveystoimi, Kaarinan kaupunki, Loimaan sosiaali- ja terveyspalvelukeskus sekä Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä. Kilpailutuksen asiantuntijaryhmässä on ollut mukana Turun edustajat.

Tarjouspyyntöasiakirjat on julkaistu HILMA-ilmoituskanavassa hankintailmoituksen yhteydessä 12.7.2010 osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi, mistä ilmoitettiin myös Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjoushinnat tuli ilmoittaa palvelukohtaisesti kiinteinä, verottomina nettohintoina 60 min vastaanottokäynnin mukaisesti.

Hankinnan arvoksi kahden vuoden ajalle ilmoitettiin noin 550 000 euroa, josta Turun sosiaali- ja terveystoimen osuus on noin 250 000 euroa; summa sisältää sekä aikuisten että lasten ja nuorten toimintaterapiapalvelut.

Tarjouksia saatiin määräaikaan 10.9.2010 klo 14.00 mennessä 32 palveluntuottajalta, joista 21 tarjosi aikuisten toimintaterapiapalveluja.

Kaikki tarjoajat täyttävät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot ja aikuisten toimintaterapiapalveluista annetut tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousvertailuun siirtyvät vain ne tarjoukset ja/tai tarjousrivit, joiden kohdalla täyttyvät kaikki tarjouspyynnön ehdottomat vaatimukset ja että valinta tullaan tekemään seuraavan pisteytyksen mukaan:

Pisteytysperusteet on selvitetty tarjouspyynnössä. Lisäksi tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että Turun sosiaali- ja terveystoimi huomioi pisteytyksen lisäksi palveluntuottajien vastaanottotilojen (tai kotikäyntiä tekevän terapeutin kodin) sijainnin pitkien etäisyyksien välttämiseksi.

Palveluita tullaan käyttämään siinä järjestyksessä, jossa tarjoukset sijoittuvat pisteytyksen mukaan, alkaen suurimmasta pistemäärän saaneesta palveluntuottajasta. Palveluntuottajaa valittaessa asiakkaalle huomioidaan sopimuspalveluntuottajien osaaminen, laitevarustelu ja sijainti.

Tarjousten vertailu ja arviointi suoritettiin hankintakokouksessa 23.9.2010, jossa oli paikalla Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sekä Turun kaupungin Sosiaali- ja terveystoimen asiantuntijoita, yhteensä 7 henkilöä. Vertailu suoritettiin tarjouspyynnössä esitetyn pisteytyksen mukaisesti ja tarjoajat on asetettu sen mukaan ostojärjestykseen. Ostojärjestyksestä voidaan poiketa tilanteessa, jolloin on tarvetta hankkia palveluja palveluntuottajalta, jolla on tietyn tarvittavan alan erityisosaamista tai työkokemusta tai jos listan alussa olevat terapeutit eivät voi ottaa uusia potilaita vastaan. Lisäksi hankinnassa huomioidaan potilaan etäisyys palveluntuottajaan.

Liite 1Aikuisten toimintaterapiapalvelujen tarjousten vertailu

Palvelun riittävän kapasiteetin turvaamiseksi palveluja on tarkoituksenmukaista ostaa riittävän monelta hyväksyttävän tarjouksen jättäneeltä tarjoajalta.

Tarjouspyynnön mukaan Turun sosiaali- ja terveystoimi solmii aikuisten toimintaterapiapalveluja koskevat puitesopimukset 10–12 palveluntuottajan kanssa.

Tarjousasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa ja ennen kokousta sosiaali- ja terveysvirastossa.

Tarjousten arvioinnin ja vertailun perusteella esitän, että puitesopimukset aikuisten toimintaterapiasta tehtäisiin sopimuskaudelle 1.1.2011–31.12.2012 seuraavasti:

1                                        Toimintaterapia Leena Nikander

2                                        Toimintaterapia Mary-Ann Kaukinen

3                                        Toimintaterapia Kari Löytönen

4                                        Suominen-Romberg Tuija

5                                        Tutoris Oy

6                                        Vihreä eteinen

7                                        von Numers Susann

8                                        Toimintaterapia Johanna Pohjola

9                                        Larjama Kirsi

10                                    Makris Oy / Toimintaterapia Mariel.

Lisäksi esitän, että perustellusta syystä yksittäistapauksessa voitaisiin palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Tulosaluejohtaja Jukka Juvonen puoltaa esitystä.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 10.12.10:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että aikuisten toimintaterapiapalveluja koskevat puitesopimukset ajalle 1.1.2011–31.12.2012 solmitaan tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjousten mukaisin ehdoin seuraavien palveluntuottajien kanssa:

1.      Toimintaterapia Leena Nikander

2.      Toimintaterapia Mary-Ann Kaukinen

3.      Toimintaterapia Kari Löytönen Oy

4.      Suominen-Romberg Tuija

5.      Tutoris Oy

6.      Vihreä eteinen

7.      von Numers Susann

8.      Toimintaterapia Johanna Pohjola

9.      Larjama Kirsi

10.  Makris Oy / Toimintaterapia Mariel.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Palveluita tullaan käyttämään siinä järjestyksessä, jossa tarjoukset sijoittuvat pisteytyksen mukaan, alkaen suurimmasta pistemäärän saaneesta palveluntuottajasta. Palveluntuottajaa valittaessa asiakkaalle huomioidaan sopimuspalveluntuottajien osaaminen, laitevarustelu ja sijainti.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmasianosaiset
tiedKalske Outi/Vsshp
ilmJuvonen Jukka
tpvKumenius Merit
tiedLindberg Merja


Liitteet:

Perla § 408
Liite 1:Aikuisten toimintaterapiapalvelujen tarjousten vertailu