Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta3820.05.20214

2047-2021 (02 05 01)

Kohdennetut erityisavustukset

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunnan kohdennettua erityisavustusta hakee vuoden 2021 kesälle 12 yhdistystä. Haettava summa on 22 285 euroa. Erityisavustuksina esitetään jaettavaksi 8 600 euroa.

Nlk § 38

Toiminnanjohtaja Anna Harmava:

Ohje nuorisolautakunnan avustuksista 29.8.2019 §71 määrittää avustustoimintaa sekä antaa nuorisojärjestöille ja nuorten toimintaryhmille yksityiskohtaisempia tietoja avustusehdoista ja myöntämisen edellytyksistä. Avustusten tarpeellisuutta ja määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan toiminnan tarkoitus, laajuus ja laatu sekä muut rahoitusmahdollisuudet.

Avustettavan toiminnan on oltava nuorisolähtöistä. Nuorisolähtöisyyttä arvioidessa kiinnitetään huomiota muun muassa siihen, ovatko projektit missä määrin nuorten itsensä suunnittelemia ja toteuttamia ja tukevatko ne nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista.

Kohdennettu erityisavustus on tarkoitettu yksittäisiin, kertaluonteisiin tapahtumiin ja toimintoihin, jotka eivät ole yhdistyksen toimintasuunnitelmassa. Tapahtuman tai toiminnon tulee kohdentua alle 29-vuotiaille. Avustettavia ryhmiä voivat olla myös aikuisjärjestöjen yhteydessä toimivat nuorten ryhmät.

Kohdennettua erityisavustusta myönnetään tiettynä ajankohtana toimeenpantavan tapahtuman toteuttamiseen kuten leiritoimintaan ja muihin toimintoihin, jotka tukevat nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tarkoitukseen. Vuonna 2021 kohdennetuille erityisavustuksille on varattu 50 000 euron määräraha.

Erityisavustukset ovat haettavana jatkuvalla haulla sähköisessä järjestelmässä. Avustushakemukset käsitellään kolme kertaa vuodessa. Saapuneita hakemuksia vuoden 2021 toisen käsittelyn valmisteluaikana 12.5.2020 mennessä oli 12 hakemusta, joiden yhteismäärä Kohdennetut on 22 285 euroa ja myönnettäväksi ehdotetaan kaikille hakijoille yhteensä 8600 euroa. Kohdennettuihin erityisavustuksiin varatusta määrärahasta tulee näin käytetyksi 13 000 euroa.

Liite 1Kohdennettua erityisavustusta kesälle 2021 hakeneet yhdistykset

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää myöntää kesän 2021 kohdennetut erityisavustukset liitteen 1 mukaisesti, mutta hylätä liitteissä mainituin perustein hakemukset numero 1, 7 ja 8.

Avustukset maksetaan kustannuspaikalta 25003/kansalaistoiminnan edistäminen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoCompass - kansainvälinen taide- ja kulttuurikeskus ry
aoEläinteatteri Elmeri ry
aoEtävanhempien liitto ry
aoKehitysvammaisten Taitotupa ry
aoLounais-Suomen Martat ry
aoMannerheimin Lastensuojeluliiton Varissuon paikallisyhdistys ry
aoSIRIUS -kansainvälinen nuorisoaloitteiden yhdistys ry
aoStepEurope ry
aoSuomen Ukranalaiset ry
aoTurun venäjänkielinen nuorisokulttuuriyhdistys Albatros ry
aoVarsinais-Suomen Dysleksia ry
mtpvKonsernihallinto, vapaa-aikatoimialan talouden toimialapalvelu
tpvXXXXX


Liitteet:

Nlk § 38
Liite 1:Kohdennettua erityisavustusta kesälle 2021 hakeneet järjestöt