Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta10212.12.20193

13265-2019 (12 05 06, 02 05 01)

Avustusmääräraha skeittirampin rakentamiseen

Tiivistelmä: -

Nlk § 102

Toiminnanjohtaja Joonas Petäjäniemi:

Ohje nuorisolautakunnan avustuksista 29.8.2019 §71 määrittää avustustoimintaa sekä antaa nuorisojärjestöille ja nuorten toimintaryhmille yksityiskohtaisempia tietoja avustusehdoista ja myöntämisen edellytyksistä. Avustusten tarpeellisuutta ja määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan toiminnan tarkoitus, laajuus ja laatu sekä muut rahoitusmahdollisuudet.

Avustettavan toiminnan on oltava nuorisolähtöistä. Nuorisolähtöisyyttä arvioidessa kiinnitetään huomiota muun muassa siihen, ovatko projektit missä määrin nuorten itsensä suunnittelemia ja toteuttamia ja tukevatko ne nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista.

Kohdennettu erityisavustus on tarkoitettu yksittäisiin, kertaluonteisiin tapahtumiin ja toimintoihin, jotka eivät ole yhdistyksen toimintasuunnitelmassa. Tapahtuman tai toiminnon tulee kohdentua alle 29-vuotiaille. Avustettavia ryhmiä voivat olla myös aikuisjärjestöjen yhteydessä toimivat nuorten ryhmät.

Kohdennettua erityisavustusta myönnetään tiettynä ajankohtana toimeenpantavan tapahtuman toteuttamiseen kuten leiritoimintaan ja muihin toimintoihin, jotka tukevat nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tarkoitukseen.

Skeittirampin rakentamisavustus kohdistuu nuorten keskuudessa suositun lajin harrastusolosuhteiden parantamiseen. Skeitti- ja BMX-harrastuksella on vaikutusta myös nuorten omaehtoisen toiminnan, osallisuuden kokemuksen ja yhteiskunnallisen aktiivisuuden kehittymiseen.

Nuorisolautakunta on päättänyt 14.11.2019 § 96 skeittiramppiin kohdennetun avustuksen erityisehdoista. Haettava summa on enintään 10 000 euroa. Skeittirampin rakennusmateriaaleihin kohdennettava erityisavustus maksetaan poikkeuksellisesti etukäteen. Rakennusmateriaalien täytyy olla hankittuna 31.12.2019 mennessä.

Avustuksia myönnettäessä noudatetaan lautakunnan ohjeiden lisäksi kaupunginhallituksen 4.4.2016 § 143 hyväksymiä avustuksia koskevia yleisiä ohjeita. Avustuksen maksun ehtona on takaisinmaksusitoumus, jossa avustuksen saaja sitoutuu maksamaan takaisin rakennuksen todellisten kustannusten ja maksetun avustuksen erotuksen sekä palauttamaan avustussumman kokonaisuudessaan siinä tapauksessa, että rakennushanke ei toteudu.

Haku on ollut avoinna 18.11.2019-2.12.2019 välisenä aikana. Ainoastaan yksi hakemus saapui käsittelyyn. Turun rullalautailijat ry hakee 10 000 euron summaa skeittirampin rakennusmateriaalien hankintaa varten.

Hakija on kuvannut kaksi vaihtoehtoa skeittirampin toteuttamiseen. Vaihtoehto 2 on toteuttamiskelpoisempi hakijan itsensäkin mukaan, ja päätöstä esitetään tehtäväksi siihen perustuen.

Mikäli hanke jäisi toteuttamatta, hakija esittää, että avustussumma voitaisiin käyttää muun toiminnan edistämiseen. Nyt kohdennettu erityisavustus on kuitenkin tarkoitettu tiettyyn toimintoon, joka on määritettävä avustuspäätöksessä. Näin ollen varojen käyttötarkoituksen tulee vastata päätöksen pohjalla ollutta toimintasuunnitelmaa.

Nuorisolautakunnan jäsenet ovat voineet tutustua hakemukseen sähköisessä hakujärjestelmässä.

Oheismateriaali 1Hakemus Liitteineen

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää edellä esitetyn perusteella:

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun rullalautailijat ry
tiedHarju Jenna
tiedLinnovaara Timo
tiedMäki-Salminen Miia
tiedMäkynen Ilkka
tpvPetäjäniemi Joonas
tiedSlipic Sanda
tiedSotnik Kristiina
tiedTakomo Terhi