Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta11012.12.201911

14342-2019 (12 05 05, 12 05 06)

Pansion moottorihallista luopuminen

Tiivistelmä: -

Nlk § 110

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio ja nuorisopalvelupäällikkö Anna Salminen:

Nuorisolautakunta päättää, että Pansion moottorihallin toiminta loppuu koska Pansion nuorisotalon yhteydessä oleva rakennus C, jossa moottorihalli toimii, on asetettu käyttökieltoon. Tilapalvelukeskus on ilmoittanut lokakuussa 2019, että moottorihalli on laitettu käyttökieltoon, koska katto on huonossa kunnossa. Tilapalvelukeskus on päättynyt siihen tulokseen, että C -rakennuksen kattoa ei korjata, koska kustannukset ovat liian suuret ja Pansion monitoimitalon uudisrakennus on tulossa lähivuosina. Samassa rakennuksessa kuin Pansion moottorihalli on toiminut sivistystoimialan koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta. Sivistystoimialan järjestämä toiminta siirtyy Pansion koulun tiloihin.

Moottorihallin toiminta on ollut 14-26-vuotiaille nuorille suunnattua toimintaa. Nuoret ovat moottorihallilla voineet korjata pyöriä, mopoja ja autoja veloituksetta ammattitaitoisen ohjaajan opastuksella. Moottorihallin iltakäyttäjiä ovat avoimen toiminnan lisäksi Mikaelin seurakunnan ryhmä. Lisäksi joustava perusopetuksella (JOPO) on ollut ryhmätoimintaa yhtenä päivänä viikossa. Syksyllä 2019 moottorihallissa on järjestetty toimintaa kahtena työpäivänä viikossa. Kävijöitä on vuonna 2019 ollut kuukausittain 28 -171. Moottorihallin toimintaan osallistuneet nuoret ovat eri puolilta Turkua ja lähikunnista. 

Moottorihallilla työssä oleva nuorisopalveluiden työntekijä siirtyy toisiin tehtäviin nuorisopalveluissa. Moottorihallin toimintaan osallistuville nuorille järjestetään tiedotus- ja kuulemistilaisuus toiminnan päättymisestä joulukuun 2019 aikana

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää luopua Pansion moottorihallin tilasta ja toiminnasta 31.12.2019, koska tila on asetettu käyttökieltoon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTilapalvelukeskus
tpvPaajanen Jyri