Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta4016.05.20194

6122-2019 (02 05 01, 12 05 02)

Projektiavustukset alkuvuoden 2019 projekteihin

Tiivistelmä: -

Nlk § 40

Toiminnanjohtaja Jaana Ranta-aho:

Ohje nuorisolautakunnan avustuksista (Nlk 20.2.2014 § 23) määrittää avustustoimintaa sekä antaa nuorisojärjestöille ja nuorten toimintaryhmille yksityiskohtaisempia tietoja avustusehdoista ja myöntämisen edellytyksistä sekä hakuajoista. Avustusten tarpeellisuutta ja määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan toiminnan tarkoitus, laajuus ja laatu sekä muut rahoitusmahdollisuudet.

Avustettavan toiminnan on oltava nuorisolähtöistä. Lisäksi nuorisolähtöisyyttä arvioidessa kiinnitetään huomiota muun muassa siihen, ovatko projektit missä määrin nuorten itsensä suunnittelemia ja toteuttamia ja tukevatko ne nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista.

Projektiavustus on tarkoitettu nuorten itsensä järjestämän nuorisotoiminnan ja nuorten vapaiden toimintaryhmien taloudelliseen tukemiseen. Toiminnasta vastaavista henkilöistä tai hankkeen toteuttajista tulee vähintään 2/3 olla alle 29-vuotiaita. Avustettavia ryhmiä voivat olla myös aikuisjärjestöjen yhteydessä toimivat nuorten ryhmät.

Projektiavustuksia myönnetään tiettynä ajankohtana toimeenpantavan tapahtuman toteuttamiseen kuten leiritoimintaan ja muihin nuorten itsensä toteuttamiin ja järjestämiin toimintoihin, jotka tukevat nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tarkoitukseen. Projektiavustus maksetaan hyväksyttäviä menotositteita ja käyttöselvitystä vastaan.

Projektiavustukset ovat olleet haettavana sähköisesti osoitteessa http://lomakkeet.turku.fi. Haku on jatkuva. 5.6.2019 mennessä tulleet hakemukset ovat käsiteltävänä toukokuun kokouksessa.

Nuorisolautakunnan jäsenet ovat voineet tutustua hakemuksiin Kulta2 -järjestelmässä.

LiiteNuorisolautakunnan alkuvuoden 2019 projektiavustukset

Oheismateriaali 1Projektiavustusta 6.5.2019 hakeneet yhdistykset

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää myöntää ja hylätä alkuvuoden 2019 projektiavustukset liitteen 1 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHakijat
tiedLinnovaara Timo
tiedMäki-Salminen Miia
tiedMäkynen Ilkka
tiedSlipic Sanda
tiedSotnik Kristiina
tiedTakomo Terhi


Liitteet:

Nlk § 40
Liite 1:Nuorisolautakunnan alkuvuoden 2019 projektiavustukset