Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta1528.02.20194

2550-2019 (02 05 01)

Projektiavustukset alkuvuoden 2019 projekteihin

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunnan talousarviossa on vuodelle 2019 varattu projektiavustuksiin 20 300 euron määräraha, josta kevään osalta jaetaan 10 300 euroa. Projektiavustus on tarkoitettu nuorten itsensä järjestämän nuorisotoiminnan ja nuorten vapaiden toimintaryhmien taloudelliseen tukemiseen. Projektiavustuksia myönnetään tiettynä ajankohtana toimeenpantavan tapahtuman toteuttamiseen. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tarkoitukseen. Avustusta hakee 19 yhdistystä. Haettava avustussumma on yhteensä 36 175 euroa.

Nlk § 15

Toiminnanjohtaja Jaana Ranta-aho:

Ohje nuorisolautakunnan avustuksista (Nlk 20.2.2014 § 23) määrittää avustustoimintaa sekä antaa nuorisojärjestöille ja nuorten toimintaryhmille yksityiskohtaisempia tietoja avustusehdoista ja myöntämisen edellytyksistä sekä hakuajoista. Avustusten tarpeellisuutta ja määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan toiminnan tarkoitus, laajuus ja laatu sekä muut rahoitusmahdollisuudet.

Avustettavan toiminnan on oltava nuorisolähtöistä. Lisäksi nuorisolähtöisyyttä arvioidessa kiinnitetään huomiota muun muassa siihen, ovatko projektit missä määrin nuorten itsensä suunnittelemia ja toteuttamia ja tukevatko ne nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista.

Projektiavustus on tarkoitettu nuorten itsensä järjestämän nuorisotoiminnan ja nuorten vapaiden toimintaryhmien taloudelliseen tukemiseen. Toiminnasta vastaavista henkilöistä tai hankkeen toteuttajista tulee vähintään 2/3 olla alle 29-vuotiaita. Avustettavia ryhmiä voivat olla myös aikuisjärjestöjen yhteydessä toimivat nuorten ryhmät.

Projektiavustuksia myönnetään tiettynä ajankohtana toimeenpantavan tapahtuman toteuttamiseen kuten leiritoimintaan ja muihin nuorten itsensä toteuttamiin ja järjestämiin toimintoihin, jotka tukevat nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tarkoitukseen. Projektiavustus maksetaan hyväksyttäviä menotositteita ja käyttöselvitystä vastaan.

Projektiavustukset ovat olleet haettavana sähköisesti osoitteessa http://lomakkeet.turku.fi. Haku on jatkuva. Lautakunta päättää tämän hetkisen avustusohjeen mukaan projektiavustuksista kaksi kertaa vuodessa. 15.2.2019 mennessä tulleet hakemukset tiedotettiin käsiteltävän helmikuun nuorisolautakunnan kokouksessa.  

Nuorisolautakunnan jäsenet ovat voineet tutustua hakemuksiin Kulta2 -järjestelmässä.

Liite 1Yhteenveto hakijoista

Oheismateriaali 115.2.2019 mennessä hakeneet yhdistykset

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää hylätä ja myöntää alkuvuoden 2019 projektiavustukset edellä esitetyn ja liitteen 1 mukaisesti. Lisäksi lautakunta päättää, että voimassa olevasta avustusohjeesta poiketen projektihakemukset käsitellään seuraavan kerran toukokuussa ja syyskuussa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asiaa kokouksessa alusti nuorisopalvelupäällikkö Toni Ekroos

Asian kokouksessa esitteli nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio.

Jakelu

aohakijat
tpvLinnovaara Timo
tpvMäki-Salminen Miia
tiedMäkynen Ilkka
tiedRanta-aho Jaana
tpvSlipic Sanda
tpvSotnik Kristiina
tpvTakomo Terhi


Liitteet:

Nlk § 15
Liite 1:Yhteenveto hakijoista