Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta531.01.20195

1269-2019 (02 05 01)

Toiminta-avustukset vuodelle 2019

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunnan talousarviossa on vuodelle 2019 varattu avustuksiin yhteensä 325 000 euron määräraha. Toiminta-avustusta myönnetään turkulaisten nuorisoyhdistysten ja niihin rinnastettavien aluejärjestöjen sääntömääräisen ja toimintasuunnitelman mukaisen yleisen nuorisotoiminnan toteuttamiseen. Toiminta-avustuksiin on varattu 130 000 euroa. Avustusta hakee 31 nuorisoyhdistystä ja haettava avustussumma on yhteensä 206 115 euroa.

Nlk § 5

Toiminnanjohtaja Jaana Ranta-aho:

Toiminta-avustusta myönnetään turkulaisten nuorisoyhdistysten ja niihin rinnastettavien aluejärjestöjen sääntömääräisen ja toimintasuunnitelman mukaisen yleisen nuorisotoiminnan toteuttamiseen. Jos kyseessä on aikuisjärjestön järjestämä nuorisotoiminta, sen osuus on erotettava kirjanpidossa ja toimintakertomuksessa yhdistyksen muusta toiminnasta.

Nuorisolautakunta päättää harkintansa nojalla nuorisotyön avustusten myöntämisestä, määrästä ja käyttötarkoituksesta. Nuorisotyön avustuksilla tuetaan sellaista toimintaa, joka edistää osallisuutta ja yhdenvertaisuutta, tukee arjen rakentumista ja/tai myötävaikuttaa nuorisotyön yleiseen kehittämiseen. Avustusten tarpeellisuutta ja määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan toiminnan tarkoitus, laajuus ja laatu sekä muut rahoitusmahdollisuudet.

Nuorisolautakunta on linjannut avustusten jakoperusteet ja ne on kirjattu ”Ohje nuorisolautakunnan avustuksista” (Nlk 20.2.2014 § 23) ohjeeseen. Avustettavan toiminnan on oltava nuorisolähtöistä. Lisäksi nuorisolähtöisyyttä arvioidessa jakoperusteissa huomiota kiinnitetään muun muassa siihen, toteuttaako toiminta nuorisolautakunnan toiminta-ajatusta, onko toiminta avointa kaikille nuorille ja millä tavoin ja missä määrin nuoret itse ovat osallisina toiminnan suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa.

Nuorisolautakunnan avustukset julistettiin haettaviksi ilmoituksella, joka oli Turkulainen ja Åbo Underrättelser -lehdissä sekä nuorisopalvelujen nettisivuilla. Ilmoituksessa oli maininta, että myöhästyneitä hakemuksia ei oteta käsittelyyn.

Toiminta-avustus oli sähköisesti haettavissa Kulta2-järjestelmässä (http://lomakkeet.turku.fi). Haku oli avoinna 20.8.–30.9.2018. Määräaikaan mennessä saapui 31 hakemusta, joista hakukelpoisia oli 28. Haettavien toiminta-avustusten määrä on yhteensä 206 115 euroa.

Liite 1Esitykset toiminta-avustuksista vuodelle 2019

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää liitteen 1 mukaisesti myöntää vuoden 2019 toiminta-avustukset ja harkinnan mukaan hylätä avustushakemukset numerot 17, 19 ja 20.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asiaa kokouksessa esitteli toiminnanjohtaja Jaana Ranta-aho.

Jakelu

aoHakijat
tpvLinnovaara Timo
tpvMäki-Salminen Miia
tpvMäkynen Ilkka
tpvSlipic Sanda
tpvSotnik Kristiina
tpvTakomo Terhi


Liitteet:

Nlk § 5
Liite 1:Esitykset toiminta-avustuksista vuodelle 2019