Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta12513.12.201816

14305-2018 (00 01 00, 00 01 02)

Kirjasto- ja nuorisopalvelujen toimitilaverkko 2018

Tiivistelmä: -

Nlk § 125

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio

Nuoriso- ja kirjastopalvelut ovat yhteistyössä tilapalvelukeskuksen kanssa laatineet selvityksen nuoriso- ja kirjastopalveluiden toiminnasta ja toimitilaverkosta. Nuoriso- ja kirjastopalvelut toimivat tiiviissä yhteistyössä useissa eri tiloissa. Tavoite on, että uusissa tilahankkeissa yhteistyötä tiivistetään entisestään.

Toimitilaverkkoselvityksen tavoitteena on antaa kokonaiskuva Turun kaupungin nuoriso- ja kirjastopalvelujen toiminnasta ja toimitilaverkosta. Lisäksi selvitys tarkastelee nuoriso- ja kirjastopalvelujen toimitilojen sijainnin suhdetta kyseisen alueen asukasrakenteeseen, kävijäprofiileihin ja käyntikertoihin sekä nuorisopalvelujen kohderyhmään kuuluvien nuorten määrään. Selvityksessä analysoidaan nykytilannetta, tarkastellaan lähitulevaisuudessa tapahtuvia muutoksia ja nostetaan esille joitakin muutostarpeita.

Nuorisopalveluille kaupungin kehittyminen, alueelliset väestömuutokset ja nuorten toimintaympäristöjen nopeat muutokset haastavat tulevaisuudessa voimakkaasti nykyisen toimitila- ja palveluverkoston riittävyyttä. Nuorisopalveluiden henkilöresurssit ovat sidottu nykyiseen tilaverkkoon ja tilaverkon sijoittuminen ei taas vastaa parhaalla mahdollisella tavalla edellä mainittuihin tarpeisiin. Toimintaprosessien ja palveluiden merkittävä kehittäminen edellyttäisi joko lisää henkilöresursseja tai nykyisen resurssien uudelleen kohdentamista, mikä tarkoittaisi nuorisopalveluiden nykyisen tilaverkoston karsimista tai tilojen aukioloaikoja supistamista.

Monitoimitilat tulevat tulevaisuudessa korvaamaan useat alueelliset nuorisotilat. Uusissa monitoimitiloissa on paljon mahdollisuuksia moniammatilliseen yhteistyöhön ja palveluiden kehittämiseen liittyen mutta haasteita on yhä monitoimitilojen johtamisessa, hallinnoinnissa ja yhteisen toimintakulttuurin luomisessa.

Liite 1Kirjasto- ja nuorisopalvelujen toimitilaverkko 2018

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee toimitilaverkkoselvityksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Nlk § 125
Liite 1:Kirjasto- ja nuorisopalvelujen toimitilaverkko 2018