Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta10315.11.20183

12992-2018 (12 05 01)

Nuorisovaltuuston toiminnan esittely

Tiivistelmä: -

Nlk § 103

Nuorisosihteeri Mirja Teräs:

Nykyinen nuorisovaltuusto aloitti kaksivuotisen kautensa 24.1.2018. Jäseniä on nyt 24 ja varajäseniä 18. Jäsenet ovat 13–18-vuotaita, Turussa asuvia tai opiskelevia nuoria. Kokous on kerran kuussa (paitsi kesä- ja heinäkuussa)yleensä kaupungintalon valtuustosalissa. Toimijoina ovat puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa, sihteeri ja varasihteeri, tiedottaja ja varatiedottaja.  Lisäksi on sisäisiä työryhmiä asioitten hoitamiseen.

Nuorisovaltuustolla on nykyään puhe- ja läsnäolo-oikeus kaikissa muissa lautakunnissa paitsi keskusvaalilautakunnassa, tarkastuslautakunnassa ja seudullisissa lautakunnissa. Lisäksi nuorisovaltuustolla on edustus useissa eri työryhmissä ja verkostoissa. Nuorisovaltuustolla on myös viisi kummivaltuutettua Turun kaupunginvaltuustossa; Alvar Euro, Riina Lumme, Merja Lundén, Janika Takatalo ja Ville Tavio.

Nuorisovaltuuston tavoitteena 2018 on ollut jatkaa nuorisovaltuuston ja oppilaskuntien yhteistyön kehittämistä sekä lisätä yhteistyötä kaupungin muiden vaikuttajaryhmien kanssa.

Turun nuorisovaltuusto on saanut nuorisovaltuustotoimintaan liittyvää koulutusta, tutustunut eduskuntaan, tehnyt aloitteita ja antanut lausuntoja sekä järjestänyt ja ollut mukana erilaissa tapahtumissa. Turun nuorisovaltuusto ja Helsingin nuorisoneuvosto solmivat 4.10.2018 ystävyysnuorisovaltuusto -sopimuksen yhteistyön lisäämiseksi. Nuorisovaltuusto järjestää joulukuussa koulutuksen vaikuttamisesta ja nuorisovaltuustoyhteistyöstä oppilaskunnan hallituksille. Turun nuorisovaltuuston nykyiset ja entiset jäsenet osallistuvat aktiivisesti Nuorisovaltuustojen liiton Nuva ry:n tapahtumiin ja toimintaan sekä toimivat Nuva ry:n Lounais-Suomen piirissä.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee nuorisovaltuuston toiminnan esittelyn tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.