Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta9325.10.20184

3713-2018 (02 02 02)

Osavuosikatsaus 3/2018 - Talouden seuranta- ja ennustetiedot

Tiivistelmä: -

Nlk § 93

Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen 19.10.2018:

Kaupunginvaltuustolle, kaupunginhallitukselle ja tarkastuslautakunnalle annetaan osavuosikatsaukset toiminnan ja talouden kehittymisestä kolme kertaa vuodessa tilikauden aikana. Neljäs toiminnan ja talouden toteutumisesta annettava raportti on tilinpäätös.

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2018 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt toiminnan ja talouden kehittymisen raportoinnista. Kolmas osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1.–30.9.2018. Osavuosikatsaus sisältää talouden katsauksen sekä ennusteen taloudellisten ja henkilöstötavoitteiden toteutumisesta.

Kolmannen osavuosikatsauksen yhteydessä kaupunginhallitukselle raportoidaan taloudellisen tavoitteiden toteutuminen tiliryhmäkohtaisesti sekä annetaan selvitys sisäisten ja ulkoisten toimintamenojen poikkeamista.

Projektit ja hankkeet, jotka aiheuttavat toimintakatteeseen poikkeaman raportoidaan osavuosikatsausten yhteydessä. Samalla esitetään talousarviomuutokset toimielimen talousarvioon.

Koko toimialan ennusteessa toimintakate toteutuu suunnitellun -64,8 miljoonan euron suuruisena. Luku sisältää Historian museon menot 240 000 euroa. Kustannuksien kattamiseen tarkoitettua kaupunginjohtajanpäätöksen mukaista talousarviomuutosta ei ole vielä tehty. Lisäksi menot sisältävät museon vuoden 2017 toimintakatteen säästöillä tehdyt suurtuotanto-valmistelut 167 000 euroa.

Saadut tuet ja avustuksen ylittyvät budjetoidusta noin 0,6 milj. eurolla ja muut toimintatuotot 0,3 miljoonalla eurolla. Budjetoimattomat tuet ja avustukset ovat pääasiassa liikunta-, museo- ja kirjastopalveluiden sekä hallinnon saamia avustuksia valtiolta. Muiden tuottojen ylitys on rahastojen (Kaunistamis-, kuolinpesien säästö- ja sosiaalirahasto) tuottojen siirtoa pääasiassa museo- ja liikuntapalveluille. Tuotot käytetään tuotonjaon yhteydessä päätetyn suunnitelman mukaisiin kustannuksiin. Rahoitusta saaneiden hankkeiden menot näkyvät vastaavasti ulkoisina toimintamenoylityksinä.  

Myynti-, maksu- ja vuokratuotot jäävät budjetoidusta 0,3 miljoonaa euroa. Summa koostuu pääasiassa museon myyntituottojen sekä liikunnan vuokra- ja maksutuottojen odotettua heikommista kertymistä. Ulkoisten ja sisäisten menojen poikkeamat eivät ole oleellisia. 

Nuorisolautakunnan osuus toimialan talouden toteutumisessa

Nuorisolautakunnan talousarvio toteutuu suunnitellusti. Toimintakatteen ennustetaan olevan 8,2 miljoonaa euroa. Investointien ennustetaan toteutuvat suunnitellusti.

Säästöä on erityisesti henkilöstökuluissa. Henkilöstökulut on suunniteltua pienemmät, koska rekrytoinneissa on ollut viivettä, henkilöstöllä on ollut pitkiä poissaoloja, talkoovapaita on suosittu ja vakanssimuutoksien yhteydessä vakanssit ovat olleet täyttämättä.

Liite 1Nuorisolautakunnan käyttötalous- ja investointiosan toteutumisennuste

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee vuoden 3/2018 osavuosikatsauksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Nlk § 93
Liite 1:Nuorisolautakunnan käyttötalous- ja investointiosan toteutumisennuste