Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta9525.10.20186

7361-2018 (00 01 01)

Vastaus nuorisolautakunnan jäsen Rostenin ym. aloitteeseen tarjoilujen toteuttamisesta kaudella 2018 - 2019

Tiivistelmä: -

Nlk § 95

Kanslisti Tiina-Mari Välilä:

Nuorisolautakunnan jäsen Janina Rosten ym. ovat lautakunnan kokouksessa 14.6.2018 § 70 jättäneet aloitteen nuorisolautakunnan tarjoilujen toteutuksesta kaudella 2018 - 2019.

Aloitteessa ehdotetaan kustannusten säästämiseksi tutustumista turkulaisten järjestöjen tiloihin ja toimintaan ja tilaamalla järjestöiltä kokoustarjoilut.

Tällä hetkellä kokoukset ovat järjestetty Turun kaupungin omissa tiloissa, jolloin ns. tilamaksua ei ole ollut, ainoastaan klo 18 jälkeen tapahtuva vahtimestarityöskentely on maksullista. Poikkeuksena ovat olleet pitkät seminaaripäivät ja sen jälkeen pidettävä lautakunnan kokous.

Kyselyn perusteella usealla järjestöllä on tarjota kokoustilat ja joillakin myös AV-varusteet, mutta näistä järjestöistä harva on suoraan nuorisotyöhön ohjautunut. Osa järjestöistä pystyy tarjoamaan kokoustarjoiluna sämpylää ja kahvia/teetä. Useat järjestöt ehdottavat siihen ratkaisuksi tilausravintolan käyttöä, jota nytkin on käytetty Turun kaupungin kilpailuttamasta yrityksestä.

Lautakunnan tarjoilujen tavoitteena on ollut huomioida tilanne, jossa useat tulevat suoraan työtehtävistään tai opiskelupaikoistaan, tarjolla on ollut aina jotain pientä suolaista. Erilaiset ruokavaliot tuovat haasteita valittaviin tarjoiluihin. Nuorisolautakunnalla on ollut tapana pitää syys- ja kevätkauden päätteeksi vapaamuotoinen yhteistilaisuus, joiden yhteydessä on ollut ruokailu.

Nuorisopalvelut on ollut yhteydessä useampiin turkulaisiin järjestöihin ja tiedustellut mahdollisuutta käyttää järjestön tiloja nuorisolautakunnan kokouksiin sekä mahdollisuutta kokoustarjoiluihin. Joitakin myönteisiä vastauksia on tullut. Aloitteessa arvellaan kustannusten olevan edullisempia tällä tavoin. Kyselyjen perusteella kustannukset eivät ole sen edullisempia kuin nykymallilla. Järjestöt ottavat tilamaksun ja ehdottavat usein pitopalvelun käyttöä

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee vastauksen tiedoksi ja aloitteen käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.