Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta8520.09.20184

5884-2018 (12 05 06)

Vastaus nuorisolautakunnan jäsen Sumeliuksen ym. aloitteeseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville nuorille oma kohtaamispaikka Vimmaan kerran viikossa

Tiivistelmä: -

Nlk § 85

Toiminnanjohtajat Anne-Marie Rautiainen ja Miia Sankari:

Aloitteessa ollaan huolissaan seksuaalivähemmistön tilanteesta ja kohonneesta riskistä syrjäytyä ja kokea väkivaltaa:

 ”Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat nuoret ovat kohonneessa riskissä syrjäytyä ja kohdata syrjintää ja väkivaltaa, tämän todistaa laaja tutkimustieto sekä puhtaat tilastot. Edellä mainituista syistä myös riski esimerkiksi itsetuhoiseen käytökseen on heidän kohdallaan kohonnut. Näistä syistä vähemmistönuorten tarve vertaisaikuisten pyörittämään, heille kohdennettuun toimintaan on hyvin todellinen. Myös sateenkaarinuorissa on Turun tulevaisuus”.

Aloitteen tekijät toivovat Turun kaupungin nuorisopalvelujen tarjoavan Pride-toiminnalle tiloja nuorten taide- ja toimintatalo Vimmasta.

Selvitykset sopivan tilan löytämiseksi käynnistettiin Tusetan kanssa elokuussa 2018. Keskustelun ja tilakatselmuksen jälkeen Sateenkaarikahvilan kävijät valikoivat mahdollisista tiloista Nuorten taide –ja toimintatalon Vimmasta neljännen kerroksen kerhohuoneet sopiviksi. Kahvila aloitti toimintansa 11.9.2018 ja on avoinna joka toinen tiistai. Sovittuna on kerhokerrat syyskaudeksi ja kahvilalla on halutessaan mahdollisuus jatkaa toimintaansa kevätkauden 2019. Ohjausresurssit tulevat pääsääntöisesti Tusetalta, vapaaehtoisia voidaan hyödyntää toiminnassa. Materiaalihankinnoista sovitaan erikseen Nuorten taide-ja toimintatalo Vimman toiminnanjohtaja Miia Sankarin kanssa.

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee vastauksen tiedoksi ja aloitteen käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.