Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, nuorisopalvelupäälliköt Toni Ekroos, Minna Saarinen ja Taina Laaksonen:

 

Kesä- ja heinäkuun toiminnassa painottuivat kesäkauden toiminnot; etsivä nuorisotyö jalkautui kaksi kertaa viikossa Varissuon Pelttarin kentälle, jossa nuoria kokoontui 20 nuoresta 50 nuoreen.

 

Viestintä- ja starttipaja aloittivat kummipuistotoiminnan; viestintäpajalla kummipuistona Ystävyydenpuisto ja starttipajalla Pansion lähiviheralueet on nimettynä kummipuistona.

Gymnaestradassa starttipajan ”väki” oli kaksi päivää työtoiminnassa.

Starttipajan kevään ryhmän dokumenttituotos ”Heitteillä” valmistui: YouTubelinkki: https://youtu.be/E0dJnrf9pWU

Dokumenttia on jaettu Valtakunnallisen työpajayhdistykselle sekä muille nuorten kanssa toimiville tahoille.

Nuorisotilojen toiminnoissa keskityttiin kesäiseen toimintaan, nuoret olivat vapaalla koulusta ja ohjelmassa paljon erilaisia retkiä ja leirejä. Kesällä Nuorisopalvelut piti Hansan Pop Up –nuorisotilaa auki viitenä päivän viikossa kesäkuussa. Nuokkaribiili vei palvelut nuorten lähelle viitenä päivää viikossa. TGA-pelitoimintaa toimi koko kesän Jyrkkälässä. Vimmassa avoimet pajat ja Präkäämö olivat avoinna juhannukseen asti. Syvälahden uudessa monitoimitalossa toteutettiin 14.6.talon vapaa-aikatoimialan palvelujen (nuoriso ja kirjasto) POP UP –tapahtuma (nuoriso ja kirjasto

Seikkailupuiston kesäkausi oli 6.6.–5.8. Lastenkulttuurikeskuksen kesätoiminnan tarjonta oli monipuolista ja toimintaa järjestettiin seitsemänä päivänä viikossa. Seikkailupuiston kokemuskeskuksen teemana oli liike ja liikkuminen. Kesäateljeessa oli viikoittain vaihtuva teema, kesäkuun aikana ateljeessa valmistettiin keppihevosia, tehtiin huovutusta ja aurinkovärjäystä. Lisäksi kesäkuun lopussa oli erillinen dreijauspaja, jossa lapset pääsivät kokeilemaan dreijausta ja valmistamaan oman purkin.

Seikkailupuiston suosittu liikennekaupunki täytti tänä kesänä 60 vuotta ja merkkivuoden kunniaksi liikennekaupungissa järjestetään pientä ylimääräistä ohjelmaa koko kesän ajan.

Seikkailupuistossa järjestettiin kesäkuussa neljä viikon mittaista, koululaisille tarkoitettua Aurinkoleiriä. Jokaisella leirillä on oma taideteema ja taideohjaaja mukana koko leirin ajan. Myös Maariassa, Moisiossa ja Hirvensalossa oli leiritoimintaa yhteistyökumppanien toteuttamana. Heinäkuussa järjestettiin Seikkiksessä erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille omia Minileirejä 3 kappaletta. Jokaisella leirillä oli oma taide- ja toimintateema.

Nuorisovaihtotapaamiseen Kreikassa 19.–27.6. osallistui yhteensä 36 nuorta. Turun nuorisopalvelulta osallistui 9 nuorta ja kaksi ohjaaja.

 

Musiikkitoiminta ja Rock Academyn bändit olivat mukana Suomi Gymnaestradassa, Ruisrockissa ja Karjurockissa. Pietarin nuorisokomitea kutsui turkulaisbändin esiintymään Pietarissa järjestetyssä ”Scarlet Sails” festivaalieilla. 22.–24.6.2018. Rock Academyn Avacia esiintyi Pietarissa 55 000 ihmiselle.

Lisäksi Rock Academyn bändi Awake Again sai kansainvälisen levytyssopimuksen.