Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta6314.06.20186

6735-2018 (02 05 01)

Projektiavustukset loppuvuoden 2018 projekteihin

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunnan talousarviossa on vuodelle 2018 varattu avustuksiin 310 000 euron määräraha. Projektiavustus on tarkoitettu nuorten itsensä järjestämän nuorisotoiminnan ja nuorten vapaiden toimintaryhmien taloudelliseen tukemiseen. Projektiavustuksia myönnetään tiettynä ajankohtana toimeenpantavan tapahtuman toteuttamiseen. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tarkoitukseen. Loppuvuoden 2018 projektiavustuksiin on varattu 8.000 euroa. Avustusta hakee 6 tahoa. Haettava avustussumma on yhteensä 12 722,00 euroa.

Nlk § 63

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

Turun kaupungin avustusten myöntämistä tukeva ohjeisto on kolmitasoinen. Siihen sisältyvät kaupungin-hallituksen hyväksymä kaupunkitasoinen pysyväisohje, toimialakohtaiset lautakuntien vahvistamat erityisohjeet/jakoperusteet sekä näitä täydentävät kaupungin verkkosivustolla julkaistavat käytännön toimintatapaohjeet. Toimialat varaavat talousarvioon vuosittain määrärahat käytettäväksi turkulaisen kansalaistoiminnan tukemiseen. Kukin toimiala täydentää näitä yleisohjeita määrittelemällä oman vastuualueensa yhteisöille ja toimintaryhmille jaettavien avustusten muodot ja jakoperusteet.

Nuorisotyön avustuksilla tuetaan sellaista toimintaa, joka edistää osallisuutta ja yhdenvertaisuutta, tukee arjen rakentumista ja/tai myötävaikuttaa nuorisotyön yleiseen kehittämiseen. Avustusten tarpeellisuutta ja määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan toiminnan tarkoitus, laajuus ja laatu sekä muut rahoitusmahdollisuudet.

Avustuksia myönnettäessä huomioidaan nuorisolautakunnan painopisteet vuosille 2017 – 2021.

Painopisteet ovat;

·         Yhdenvertaisuuden edistäminen ja eriarvoistumisen vähentäminen

·         Digitalisaation ymmärtäminen osana nuorten elämää

·         Kestävän hyvinvoinnin edistäminen

·         Osallisuus ja usko omiin vaikutusmahdollisuuksiin sekä aktiivinen kansalaisuus

·         Avarakatseinen kansainvälisyys ja moninaisuuden arvostaminen sekä vaaliminen

Projektiavustus on tarkoitettu nuorten itsensä järjestämän nuorisotoiminnan ja nuorten vapaiden toimintaryhmien taloudelliseen tukemiseen. Toiminnasta vastaavista henkilöistä tai hankkeen toteuttajista tulee vähintään 2/3 olla alle 29-vuotiaita. Avustettavia ryhmiä voivat olla myös aikuisjärjestöjen yhteydessä toimivat nuorten ryhmät.

Projektiavustuksia myönnetään tiettynä ajankohtana toimeenpantavan tapahtuman toteuttamiseen kuten leiritoimintaan ja muihin nuorten itsensä toteuttamiin ja järjestämiin toimintoihin, jotka tukevat nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tarkoitukseen. Projektiavustus maksetaan hyväksyttäviä menotositteita (esim. kuitit, laskut) ja käyttöselvitystä vastaan.

Nuorisolautakunnan loppuvuoden projektiavustus julistettiin haettaviksi ilmoituksella, joka oli Turkulaisessa ja Åbo Underrättelser – lehdessä sekä Järjestötiedotteessa. Lisäksi ilmoitus oli Turun kaupungin nettisivuilla. Hakemukset täytetään ja lähetetään sähköisen hakujärjestelmän kautta. Projektiavustukset loppuvuodelle 2018 ovat olleet haettavana sähköisesti osoitteessa lomakkeet.turku.fi. Haku oli avoinna 3.5. – 15.5 klo 16.00. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Loppuvuoden projektiavustuksiin on tehty 8.000 euron varaus (ohjeellinen, ei sitova). Avustusta hakee 6 tahoa. Haettava avustussumma on yhteensä 12 722,00 euroa.

Nuorisolautakunnan jäsenet ovat voineet tutustua hakemuksiin Kulta2 -järjestelmässä.

Liite 1Nuorisolautakunnan loppuvuoden 2018 projektiavustukset

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää myöntää loppuvuoden 2018 projektiavustukset esityksen ja liitteen 1 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asiaa kokouksessa selvitti toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen.

Jakelu

aoHakijat
mtpvLinnovaara Timo
mtpvMäki-Salminen Miia
mtpvMäkynen Ilkka
mtpvSlipic Sanda
mtpvSotnik Kristiina
mtpvTakomo Terhi


Liitteet:

Nlk § 63
Liite 1:Nuorisolautakunnan loppuvuoden 2018 projektiavustukset