Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta4717.05.20184

4814-2018 (02 05 01)

Nuorisolautakunnan toiminta-avustukset vuodelle 2018

Tiivistelmä: -

Nlk § 47

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

Avustuksia myönnettäessä noudatetaan kaupunginhallituksen 4.4.2016 § 143 hyväksymiä avustuksia koskevia yleisiä ohjeita sekä nuorisolautakunnan avustuksista 20.2.2014 § 23 hyväksymiä periaatteita.

Nuorisolautakunta myöntää avustuksia turkulaisten nuorisojärjestöjen ja varhaisnuorisojärjestöjen toimintaan ja turkulaisille nuorten toimintaryhmille. Nuorella tarkoitetaan alle 29 – vuotiaita. Nuorisojärjestön ja nuorten toimintaryhmän jäsenmäärästä on oltava vähintään kaksi kolmasosaa (2/3) alle 29-vuotiaita.

Nuorisolautakunta päättää harkintansa nojalla nuorisotyön avustusten myöntämisestä, määrästä ja käyttötarkoituksesta. Nuorisotyön avustuksilla tuetaan sellaista toimintaa, joka edistää osallisuutta ja yhdenvertaisuutta, tukee arjen rakentumista ja/tai myötävaikuttaa nuorisotyön yleiseen kehittämiseen. Avustusten tarpeellisuutta ja määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan toiminnan tarkoitus, laajuus ja laatu sekä muut rahoitusmahdollisuudet.

Avustuksia myönnettäessä huomioidaan myös nuorisolautakunnan painopisteet vuosille 2017 – 2021.

Painopisteet ovat;

·         Yhdenvertaisuuden edistäminen ja eriarvoistumisen vähentäminen

·         Digitalisaation ymmärtäminen osana nuorten elämää

·         Kestävän hyvinvoinnin edistäminen

·         Osallisuus ja usko omiin vaikutusmahdollisuuksiin sekä aktiivinen kansalaisuus

·         Avarakatseinen kansainvälisyys ja moninaisuuden arvostaminen sekä vaaliminen

Hakemukset täytetään ja lähetetään sähköisen hakujärjestelmän kautta. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Toiminta-avustuksiin on tehty 120.300 euron varaus (ohjeellinen, ei sitova). Avustusta hakee 39 tahoa. Haettava avustussumma on yhteensä 215.696,43 euroa.

Nuorisolautakunnan jäsenet ovat voineet tutustua hakemuksiin Kulta2 -järjestelmässä.

Liite 1Toiminta-avustusten jakoehdotus 2018

Liite 2Yhteenveto toiminta-avustuksista 2018

Seuraavat yhdistykset eivät täytä nuorisojärjestön määritelmää Turun Radioamatöörit ry Nuorisojaos, Varsinais-Suomen Softaajat ry, Varsinais-Suomen Viro-keskus ry.

Lukioikäisten nuorten tutustumistapa ei ole toimintasuunnitelman mukaista yleisen nuorisotoiminnan toteuttamista vaan yksittäinen tapahtuma.

Etävanhempien liitto yhdistykselle on jo myönnetty nuorisolautakunnan projektiavustusta. Avustusohjeen mukaan projektiavustusta myönnetään nuorisotoimintaan sellaisille nuorisoyhdistyksille ja nuorten toimintaryhmille, jotka eivät saa nuorisolautakunnan toiminta- tai sopimuspohjaista avustusta.

Nuorisolautakunnan toiminta-ajatuksena on mahdollistaa, tukea ja turvata lasten ja nuorten kasvua, tasapainoista elämää sekä omaehtoista toimintaa. Edellytyksenä avustuksen myöntämiseksi on, että avustettava toiminta tukee tätä toiminta-ajatusta. KY-Perestroika ry:n tarkoituksena on mm. ajaa liikevenäjän opiskelijoiden etua Turun kauppakorkeakoulussa

Edellä mainittujen hakijoiden osalta toiminta-avustusta ei tulisi myöntää.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää myöntää toiminta-avustukset vuodelle 2018 sekä harkinnan mukaan hylätä kuuden hakijan anomukset liitteen 1 esityksen mukaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin siten muutettuna, että lisäksi jaetaan toiminta-avutuksiin budjetissa käyttämättä jääneet 1 300 € seuraavalla tavalla:

Svensk Ungdom i Åbo 400 €

Tuhatkunnan aluejärjestö 300 €

Turun Vasemmistonuoret 600 €

Päätös tehtiin äänestyksen jälkeen äänin 11 - 1, poissa 1

Päätökseksi tulleen Hanskin Salakan kannattamana tekemän muutosehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Haapanen, Sumelius, Vanne, Heywood, Sanevuori, Rantanen, Lehtonen, Majuri ja Takatalo.

Esittelijän listaehdotuksen puolesta äänesti Hautamäki.

Poissa kokouksesta oli Rosten.

Hautamäki jätti päätökseen eriävän mielipiteen, jonka perustelut olivat seuraavat:

Näen, että poliittisten nuorisojärjestöjen tukien nostolle pohjaesityksestä, ei ole niitten toiminnan taso huomioiden perusteita.Totean myös, että ihanteellisesti niille ei pitäisi myöntää ylipäätään tukia kuntatasolla, jotta poliittisten nuorisojärjestöjen rahoitus saataisiin läpinäkyvämmäksi.

 

Jakelu

tiedHakijat
tiedLehtinen Pirjo
mtpvLinnovaara Timo
mtpvMäki-Salminen Miia
mtpvMäkynen Ilkka
mtpvSlipic Sanda
mtpvSotnik Kristiina
mtpvTakomo Terhi


Liitteet:

Nlk § 47
Liite 1:Yhteenveto toiminta-avustuksista 2018
Liite 2:Toiminta-avustukset 2018