Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta4917.05.20186

5558-2018 (12 05 06)

Moision nuorisotilasta luopuminen

Tiivistelmä: -

Nlk § 49

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, osastopäällikkö Kerstin Paananen ja nuorisopalvelupäällikkö Minna Saarinen:

Nuorisolautakunta päätti 27.8.2015 § 76 osallistua Yli-Maarian koulun hankesuunnitelman päivitykseen ja että valmis hankesuunnitelma tuodaan osaltaan nuorisolautakunnan hyväksyttäväksi. Moision ja Maarian nuorisotilojen jatkosta päätetään erikseen lähipalveluperiaate huomioiden.

Yli-Maarian koulu- ja päiväkotihankkeen hankesuunnitelma hyväksyttiin Turun kaupunginvaltuustossa 18.4.2011 § 82. Hankkeen toteuttamisajankohtaa on sittemmin siirretty. Kaupunginhallitus hyväksyi 23.3.2015 § 137 periaatelinjauksen Yli-Maarian koulun hankesuunnitelman päivittämisestä siten, että Yli-Maariaan voidaan toteuttaa yhtenäiskoulu, joka voisi aloittaa toimintansa 1.8.2018.

Nuorisolautakunta on päättänyt 23.9.2015 § 98 sitoutua Yli-Maarian koulun (Ypsilon) monitoimitilahankkeeseen.

Käyttäjiksi Yli-Maarian uuteen monitoimitilaan tulevat sivistystoimialalta perusopetuksen yhtenäiskoulu (n. 700 oppilasta, vuosiluokat 1-9), varhaiskasvatus, esiopetus sekä koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta. Vapaa-aikatoimialalta käyttäjiksi tulevat nuoriso- ja kirjastopalvelut. Hyvinvointitoimiala tuo kohteeseen kouluterveydenhuollon, neuvolan ja psykologin. Lisäksi kohteeseen tehdään valmistuskeittiö. Nuorisopalveluiden sijoittuminen uuteen Yli-Maarian monitoimitilaan vahvistaa alueen nuorten palveluja ja lisää kaupungin eri toimialojen välistä yhteistyötä.

Yli-Maarian monitoimitilan läheisyydessä nuorisopalveluilla on tällä hetkellä Moision nuorisotila (osoitteessa Moision koulutie 2). Sitoutuessaan Yli-Maarian monitoimitilahankkeeseen viranhaltijavalmistelun lähtökohtana on ollut, että monitoimitilan valmistuttua Moision nuorisotilasta luovutaan. Perusteluina luopumiselle on: 1) tilojen maantieteellinen läheisyys, 2) monitoimitilan tuottamana lisäarvo, kun eri toimialojen ammattilaiset työskentelevät yhdessä samoissa tiloissa lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi, 3) nuorten on helppo tulla tilaan vaikka suoraan koulupäivän jälkeen, 4) tila on uusi, tarkoituksenmukainen ja varta varten nuorten vapaa-ajantoimintaan suunniteltu ja 5) monitoimitilassa voidaan hyödyntää koko talon tiloja.

Yli-Maarian monitoimitila valmistuu joulukuussa 2018 ja nuorisopalveluiden toiminta on tarkoitus siirtää sinne Moision nuorisotilasta 1.1.2019 alkaen. Moision nuorisotilan vuokrasopimuksen irtisanomisaika on kuusi (6) kuukautta. Nuorisopalvelut esittää, että Moision nuorisotilan vuokrasopimus sanotaan irti päättymään 31.12.2018 ja tieto vuokrasopimuksen irtisanomisesta toimitetaan Turun kaupungin tilapalvelukeskuksen vuokraus- ja toimitilapalveluihin.

Hallintosäännön 37.1 § 11) -kohdan mukaan lautakunnan tehtävänä on päättää käytössään olevien tilojen luopumisesta.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää luopua Moision nuorisotilasta ja irtisanoa sitä koskevan vuokrasopimuksen päättymään 31.12.2018.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvTilapalvelukeskus