Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta2222.03.20183

3229-2018 (07 02 01)

Turun kaupungin nuorten työpaja Fendarin viestintäpaja

Tiivistelmä: -

Nlk § 22

Nuorisopalvelupäällikkö Taina Laaksonen:

Turun kaupungin nuorten työpaja Fendarin viestintäpaja aloitti toimintansa 1.1.2018, nuoret aloittivat pajajaksonsa 15.1.2018. Viestintäpaja on tarkoitettu 15-29 -vuotiaille turkulaisille nuorille, jotka ovat kiinnostuneita viestinnästä ja media-alasta. Viestintäpajalle tullaan joko työllistämis-, työkokeilu-, kuntouttavan työtoiminnan tms. jaksolle.

Nuorten työpaja Fendarin viestintäpaja sijaitsee nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa ja viestintäpajan ohjaajina toimivat ohjaaja Minna Suhonen ja toiminnanohjaaja Jaana Ranta-aho.

Viestintäpajan toimintamalli poikkeaa Fendarin muiden pajojen jatkuvasta rekrytoinnista siten, että viestintäpajan nuoret aloittavat kaikki samaan aikaan ja jaksot päättyvät myös samanaikaisesti; yksilöllisiä eroja voi toki olla nuorten tilanteiden mukaisesti.

Viestintäpajan työtoiminnan teemat liikkuvat kulttuurin, taiteen sekä ympäristö- ja yhteiskunnallisten asioiden piirissä. Pajajaksolta taitoja kertyy mm. valo- ja videokuvauksesta, kuvankäsittelystä sekä taitto-ohjelmien peruskäytöstä, some- ja verkkoviestinnästä, tekstintuottamisesta ja kirjallisesta ilmaisusta, mediakriittisyydestä sekä ymmärryksestä miten mediasisällöt syntyvät.

Kokouksessa asiaa esittelevät tarkemmin Minna Suhonen, Jaana Ranta-aho ja Taina Laaksonen.

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee tiedoksi nuorten työpaja Fendarin viestintäpajan esittelyn.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.