Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta1401.03.20184

2413-2018 (02 05 01)

Projektiavustukset alkuvuoden 2018 projekteihin

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunnan talousarviossa on vuodelle 2018 varattu avustuksiin 310 000 euron määräraha. Projektiavustus on tarkoitettu nuorten itsensä järjestämän nuorisotoiminnan ja nuorten vapaiden toimintaryhmien taloudelliseen tukemiseen. Projektiavustuksia myönnetään tiettynä ajankohtana toimeenpantavan tapahtuman toteuttamiseen. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tarkoitukseen. Alkuvuoden 2018 projektiavustuksiin on varattu 10.000 euroa. Avustusta hakee 25 tahoa. Haettava avustussumma on yhteensä 57 786,80 euroa.

Nlk § 14

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

Turun kaupungin avustusten myöntämistä tukeva ohjeisto on kolmitasoinen. Siihen sisältyvät kaupungin-hallituksen hyväksymä kaupunkitasoinen pysyväisohje, toimialakohtaiset lautakuntien vahvistamat erityisohjeet/jakoperusteet sekä näitä täydentävät kaupungin verkkosivustolla julkaistavat käytännön toimintatapaohjeet. Toimialat varaavat talousarvioon vuosittain määrärahat käytettäväksi turkulaisen kansalaistoiminnan tukemiseen. Kukin toimiala täydentää näitä yleisohjeita määrittelemällä oman vastuualueensa yhteisöille ja toimintaryhmille jaettavien avustusten muodot ja jakoperusteet.

Kaupungin avustusohjeissa edellytetään, että toimialat karsivat päällekkäisiä avustuksia ja pyrkivät siihen, että avustuksia myönnettäisiin ainoastaan ko. toimialoilla toimiville yhdistyksille ja yhteisöille.

Ohje nuorisolautakunnan avustuksista (Nlk 20.2.2014 § 23) määrittää avustustoimintaa sekä antaa nuorisojärjestöille ja nuorten toimintaryhmille yksityiskohtaisempia tietoja avustusehdoista ja myöntämisen edellytyksistä sekä hakuajoista. Avustusten tarpeellisuutta ja määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan toiminnan tarkoitus, laajuus ja laatu sekä muut rahoitusmahdollisuudet.

Avustettavan toiminnan on oltava nuorisolähtöistä. Lisäksi nuorisolähtöisyyttä arvioidessa kiinnitetään huomiota mm. seuraaviin seikkoihin:

- toteuttaako toiminta nuorisolautakunnan toiminta-ajatusta? www.turku.fi/nuoret

- millä tavoin ja missä määrin nuoret itse ovat osallisina toiminnan suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa?

- millä tavoin mahdollisimman monet nuoret voivat hyötyä toiminnasta?

Projektiavustus on tarkoitettu nuorten itsensä järjestämän nuorisotoiminnan ja nuorten vapaiden toimintaryhmien taloudelliseen tukemiseen. Toiminnasta vastaavista henkilöistä tai hankkeen toteuttajista tulee vähintään 2/3 olla alle 29-vuotiaita. Avustettavia ryhmiä voivat olla myös aikuisjärjestöjen yhteydessä toi-mivat nuorten ryhmät.

Projektiavustuksia myönnetään tiettynä ajankohtana toimeenpantavan tapahtuman toteuttamiseen kuten leiritoimintaan ja muihin nuorten itsensä toteuttamiin ja järjestämiin toimintoihin, jotka tukevat nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tarkoitukseen. Projektiavustus maksetaan hyväksyttäviä menotositteita (esim. kuitit, laskut) ja käyttöselvitystä vastaan.

Nuorisolautakunnan avustukset julistettiin haettaviksi ilmoituksella, joka oli Turkulaisessa ja Åbo Underrättelser – lehdessä sekä Järjestötiedotteessa 3/2017. Lisäksi ilmoitus oli Turun kaupungin nettisivuilla. Projektiavustukset alkuvuodelle 2018 ovat olleet haettavana sähköisesti osoitteessa lomakkeet.turku.fi. Haku oli avoinna 2.1. – 31.1 klo 16.00. Myöhästyneitä hakemuksia ei oteta käsittelyyn. Alkuvuoden 2018 projektiavustuksiin on varattu 10.000 euroa. Avustusta hakee 25 tahoa. Haettava avustussumma on yhteensä 57 786,80 euroa.

Nuorisolautakunnan jäsenet ovat voineet tutustua hakemuksiin Kulta2 -järjestelmässä.

Avustuksia myönnettäessä noudatetaan kaupunginhallituksen 4.4.2016 § 143 hyväksymiä avustuksia koskevia yleisiä ohjeita sekä nuorisolautakunnan avustuksista 20.2.2014 § 23 hyväksymiä periaatteita.

Liite 1Nuorisolautakunnan alkuvuoden 2018 projektiavustukset

Oheismateriaali 1Kaupungin avustustoiminnan hallintamallin käyttöönotto ja avustusohjeet

Oheismateriaali 2Ohje nuorisolautakunnan avustuksista

Oheismateriaali 3Laajempi yhteenvetoraportti hakemuksista on kokouksen tausta-aineistossa

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää myöntää alkuvuoden 2018 projektiavustukset esityksen ja liitteen 1 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lisäksi nuorisolautakunta päätti, että avustusasiat tuodaan jatkossa lautakunnan käsiteltäväksi ensin lähetekeskusteluun ja sen jälkeen päätöksentekoon.

Päätös tehtiin puheenjohtajan ehdotuksesta Saarisen kannattamana yksimielisesti.

Jakelu

aoHakijat
tiedLehtinen Pirjo
mtpvLinnovaara Timo
mtpvMäki-Salminen Miia
mtpvMäkynen Ilkka
mtpvSlipic Sanda
mtpvSotnik Kristiina
mtpvTakomo Terhi


Liitteet:

Nlk § 14
Liite 1:Nuorisolautakunnan alkuvuoden 2018 projektiavustukset