Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, nuorisopalvelupäälliköt Toni Ekroos, Minna Saarinen ja Taina Laaksonen:

Joulukuun 2017 toimintaa nuorisopalveluissa:

Etsivän nuorisotyön nuorisotyöntekijät ja etsivän nuorisotyön kumppanit osallistuivat kutsuntoihin, joihin osallistui n. 1000 turkulaista nuorta miestä; tavoitteena oli tavoittaa nuoria sekä tuoda etsivää nuorisotyötä tutuksi nuorille.

Joulukuun toiminta painottui joulunajan toimintoihin ja mm. starttipaja valmistui joulujuhlan, johon he kutsuivat myös ns. ”vanhoja” startin nuoria.

Tekemällä oppiminen -yksikössä joulunaika näkyi monenlaisena yhdessä tekemisenä ja erikokoisina tapahtumina.

Aluenuorisotiloilla tehtiin jouluaskarteluja, leivottiin yhdessä. Runosmäessä ja Paattisilla oli itse nuorten ideoimat ja tekemät joulujuhlat. E-Sports TGA-toimintaan osallistuneiden joukkueiden nuoret tekivät yhteisen Megazone-retken ja järjestivät pikkujoulut. Maariassa oli joulukuussa myös vanhempien kahvila. Joululomaviikoilla avoinna olivat Runosmäen ja Pansion nuorisotilat.

Vimmassa toteutettiin Suomi100 –kynttiläpajat;  kaikki Valmistavan opetuksen -luokat kävivät työpajassa tekemässä Itsenäisyyspäivän kynttilät, oppilaita 116 ja opettajia ja avustajia n. 20.

Itsenäisyyspäivänä 6.12. tarjottiin Suomi100 –kakkukahvit ja järjestettiin maksuton kaikille avoin kynttiläpaja; tapahtuma keräsi n.100 osallistujaa.

Vimman muissa Avoimissa joulupajoissa (kynttiläpaja, lahjapaperit ja kortit, paperitähdet ja himmelit, sytykeruusu – sekä kynttilöiden värjäyspaja)  kävi n. 400 kävijää. Joulukuussa Vimman tiloja vuokratiin ahkerasti joulujuhliin, esityksiin ja muihin tilaisuuksiin. Tämä lisäsi osaltaan kävijämäärää.  

Seikkailupuiston joulukauden kynttilä- ja joulupajat sekä teatteriesitykset olivat suosittuja ja lähes poikkeuksetta täynnä. Avoimen toiminnan ohella järjestettiin työpajoja päivähoito- ja koululaisryhmille.

Monikulttuurista itsenäisyyspäivän juhlaa vietettiin 3.12.2017 Turun kaupungin teatterissa. Juhlaan osallistui 518 henkilöä.

Nuorisopalvelut oli mukana 5.- 6.12. 2017 Turun linnan ympäristössä toteutetun Luminous-valotaidetapahtuman järjestelyissä. Tapahtumaan osallistui 18000 kävijää.

Toimintaympäristöt ja Pop Up-toiminnan vuoden 2017 päätavoitteena oli kaveruuden lisääminen (yksinäisyyden vähentäminen) nuoria aktivoivilla palveluilla. Palveluihin osallistuneilta nuorilta on kerätty asiakaspalautetta siitä, ovatko he ovat saaneet uusia kavereita tai taitoja hankkia uusia kavereita.

Kyselyssä nuorilta on kartoitettu ikä sekä esitetty kysymykset ”Saitko palvelussa uusia kavereita?” ja ”Saitko palvelussa keinoja/taitoja hankkia uusia kavereita?”.

Toimintaympäristöt ja Pop Up-toiminta – prosessin palvelukohtaiseen asiakaskyselyyn vastanneista nuorista oman kokemuksensa mukaan uusia kavereita sai vuoden 2017 aikana tuotetuissa palveluissa 235:stä asiakaskyselyyn vastanneesta 176 nuorta, eli 74,89 %. Oman kokemuksensa 48,92 %. mukaan nuorista sai keinoja ja/tai taitoja hankkia uusia kavereita.

Vuosi huipentui perinteiseen lasten uudenvuoden tapahtumaan 31.12.2017 Kupittaalla järjestetty tapahtumaan osallistui 6800 kävijää. Ohjelmassa oli Lasten liikunnan ihmemaa, lumityöpaja sekä ilotulitus.