Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta625.01.20186

12522-2016 (634)

Lausunto Turun pyöräilyn kehittämisohjelman luonnoksesta

Tiivistelmä:

Ympäristötoimialan suunnitteluyksikössä on tehty luonnos Turun pyöräilyn kehittämisohjelmaksi 2017, ja siitä pyydetään lausuntoja.

Nlk § 6

Turun kaupunginhallitus on kokouksessaan 20.11.2017 merkinnyt Turun pyöräilyn kehittämisohjelman luonnoksen tiedokseen ja päättänyt asettaa sen julkisesti nähtäväksi sekä pyytää siitä lausunnot muun muassa lautakunnilta.

Turun pyöräilyn kehittämisohjelman luonnos on asiatiedoillaan perusteellinen, kehittämistoimenpiteissään yksilöity ja aihetta kokonaisvaltaisesti lähestyvä.

Oheismateriaali 1Turun pyöräilyn kehittämisohjelma (luonnos 25.10.2017)

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää todeta lausuntonaan, että sillä ei ole Turun pyöräilyn kehittämisohjelman luonnoksesta mitään huomautettavaa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin siten muutettuna, että nuorisolautakunta päätti esittää pyöräilyn kehittämisohjelman luonnokseen seuraavat huomautukset:

1) Suunnittelussa tulee huomioida alueen erityispiirteet, kuten koulujen läheisyys ja tienkäyttäjien turvallisuus. (lisäys s.15, virkkeen 2 loppu)

2) Kehittämisinvestoinnin tavoitetaso on liian matala ja tavoitetason tulisi olla lähempänä Helsingin mallia, jossa pyöräilyyn tullaan investoimaan 30 euroa per asukas vuodessa.

3) Kehittämisohjelmassa ei oteta tarpeeksi huomioon tulevia tiestöön vaikuttavia rakennusprojekteja kuten toriparkki sekä raitiotie.

Muutosehdotus 1) hyväksyttiin Salakan ehdotuksesta Sumeliuksen kannattamana yksimielisesti.

Muutosehdotus 2) hyväksyttiin Salakan ehdotuksesta Heywoodin kannattamana yksimielisesti.

Muutosehdotus 3) hyväksyttiin äänin 7-4, 1 tyhjä.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä päätökseksi tulleen Saarisen Sumeliuksen kannattamana tekemän muutosehdotuksen puolesta heidän lisäkseen äänestivät Salakka, Vanne, Siikarla, Mannervo ja Al Take.

Muutetun pohjaehdotuksen puolesta äänestivät Lehtonen Haapanen, Hanski ja Systä.

Heywood äänesti tyhjää.

Kokouksesta poissa oli Rantanen.

Asian kokouksessa esitteli Annina Lehtiö-Vainio

Jakelu

lausKaupunginhallitus