Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta11414.12.20173

13133-2017 (002, 539)

Nuorisopalveluiden ja Nuorten Miesten Kristillisen - Kristliga Föreningen för Unga Män i Åbo (NMKY) yhdistyksen yhteistyösopimuksen irtisanominen Hirvensalon nuorisotalon nuorisotoiminnan osalta

Tiivistelmä:

Nuorisopalveluiden ja Nuorten Miesten Kristillisen - Kristliga Föreningen för Unga Män i Åbo yhdistyksen yhteistyön tarkoituksena on, että nuorisojärjestö tuottaa Hirvensalon nuorisotalon vaikutusalueella itse laatimiensa ja sopijapuolen kanssa yhteisesti hyväksymien suunnitelmien mukaisesti toimintaa nuorille ja muille asukkaille. Kaupunki osoittaa puolestaan tähän tarkoitukseen tilat ja toimintaan jo hankitun irtaimiston sekä huolehtii Hirvensalon nuorisotalon kiinteistön hoidosta. Yhteistyösopimus solmittiin 1.1.2016 alkaen toistaiseksi voimassaolevaksi. Osapuolet voivat irtisanoa sopimuksen kuuden kuukauden irtisanomisajalla. Hirvensalon alueen nuorisotoiminta siirtyy Syvälahden kouluun rakennushankkeen valmistumisen jälkeen syksyllä 2018. Yhteisneuvotteluissa NMKY:n ja Nuorisopalveluiden kesken sovittiin yhteis-tuumin, että sopimus irtisanottaisiin 1.1.2018 alkaen kuuden kuukauden irtisanomisajalla.

Nlk § 114

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

Nuorisopalveluiden ja Nuorten Miesten Kristillisen yhdistyksen (NMKY) kanssa on solmittu 1.1.2016 alkaen toistaiseksi voimassaolevaksi yhteistyösopimus. Turun NMKY on vastannut nuorisotalon toiminnasta keskeisenä toimintamuotonaan alueellinen nuorisotyö. Työn tarkoituksena on ollut toteuttaa nuorisopalvelujen ja Turun NMKY:n arvoja ja toiminta-ajatusta vastaamalla lasten ja nuorten elämäntilanteiden ja kasvuympäristön luomiin haasteisiin ammattitaitoisella nuorisotoiminnalla.

Hirvensalon alueen nuorisotoiminta siirtyy Syvälahden kouluun rakennushankkeen valmistumisen jälkeen syksyllä 2018. Syvälahden koulun / monitoimitalon suunnittelun lähtökohtana on turvallisen ja terveellisen ympäristön aikaansaamisen lisäksi ollut avainasemassa tilojen monikäyttöisyys ja yhteiskäyttö. Lähtökohtaisesti pieniä toiminnan laatuun liittyviä rajoituksia lukuun ottamatta kaikki tilat ovat kaikkien käytettävissä. Niin sanotusta tilojen korvamerkkaamisesta vain esimerkiksi koulun, varhaiskasvatuksen, kirjaston tai nuorison käyttöön tai vain nimetylle ryhmälle, on luovuttu. Tilat on suunniteltu nyt siten, että ne suuntaavat käyttäjiään kohti toisenlaista tapaa toimia. Yhdessä tekemisen kulttuurin nostaminen tilaratkaisujen keskiöön on suunta. Nuorisopalvelut näkee tässä uudenlaisessa toimintatavassa oman toimintansa kehittämisen mahdollisuuden ja haluaa ottaa haasteen vastattavakseen tuottamalla itse Hirvensalon alueen nuorisotoiminnan. Vastaavantyyppisiä monitoimitiloja ollaan suunnittelemassa mm. Runosmäkeen, Yli-Maariaan ja Aunelaan.

Yhteisneuvotteluissa 11.10.2017 NMKY:n ja Nuorisopalveluiden kesken on sovittu yhteistuumin, että sopimus irtisanottaisiin. Neuvotteluissa sovittiin, että;

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää irtisanoa osaltaan yhteistyösopimuksen Turun Nuorten Miesten Kristillisen yhdistys - Kristliga Föreningen för Unga Män i Åbo ry:n kanssa Hirvensalon alueellisen nuorisotyön ja nuorisotalon toiminnan toteuttamisesta 1.1.2018 alkaen kuuden kuukauden irtisanomisajalla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys ry