Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta10326.10.20175

9836-2017 (061)

Seikkailupuiston ohjelmateltta Helmen telttakankaan ja Ateljeekatoksen kankaiden uusiminen

Tiivistelmä:

Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston esitysteltta Helmiteltta on kulunut ja rikkoontunut. Helmiteltan telttakankaat tulee uusia ja kankaat hankitaan IC2 Feeniks Oy:lta. Samalla uusitaan Ateljeekatoksen kankaat.

Nlk § 103

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio ja nuorisopalvelupäällikkö Minna Saarinen:

Seikkailupuiston ohjelmateltta Helmi on palvellut vuosia Seikkailupuiston esitys- ja tapahtumatuotantoa. Ohjelmateltta Helmi toimii monitoimitelttana esittävälle taiteelle. Esityksissä käytetään ääni- ja valolaitteita. Teltassa esitetään monipuolisesti lastenkulttuurin muotoja mm. sirkusta., teatteria, musiikkia ja tanssia. Helmitelttaa käytetään esitysten lisäksi erilaisissa lasten ja nuorisopalvelujen tapahtumissa.

Helmiteltta kankaineen on suunniteltu Seikkailupuiston tarpeisiin ja sitä käytetään keväästä syksyyn. Teltta on välttämätön Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa, jotta voidaan varmistaa ennakkoon ilmoitettujen toimintasuunnitelmissa maksullisten ja maksuttomien tapahtumien ja esitysten toteutuminen. Ohjelmateltan pinta-ala on 306 neliötä ja max. henkilömäärä on 250.

Ahkerassa käytössä olevan Helmiteltan kangas on kulunut ja rikkoontunut. Teltta on repeillyt useista eri kohdista ja sitä on paikkailtu monena vuonna Sen uusiminen on välttämätöntä, jotta Seikkailupuiston esittävä toiminta saadaan turvattua jatkossa.

Myös kesäaikana käytössä oleva luovuuskasvatuksessa ja kädentaidoissa käytettävän Ateljeekatoksen telttakankaat on uusittava. Ateljeekatoksen kankaat on kannattavaa hankkia samalla kertaa Helmiteltan telttakankaiden kanssa samalta toimittajalta.

Kansalliset kynnysarvot alittavia hankintoja koskevien menettelytapaohjeiden mukaan pääsääntönä on, että kansallisen kynnysarvon alittavat hankinnatkin kilpailutetaan. Kansallisen kynnysarvon alittavan hankinnan suoran oston perusteita voivat olla mm. ettei muita potentiaalisia toimittajia ei ole tiedossa. Kyseessä olevan hankinnan arvo ei ylitä kansallista kynnysarvoa.

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala / nuorisopalvelut on pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia Seikkailupuistoon hankittavasta Helmiteltasta. tarjouksen optioina olivat Ateljeekatoksen kankaat ja Helmiteltan tuuletusaukot. Määräaikaan 29.9.2017 saatiin vain 1 tarjous tarjoajalta IC2 Feeniks Oy. IC2 Feeniks Oy:n tarjous jouduttiin hylkäämään, koska tarjous ei toimitusajan osalta ollut tarjouspyynnön mukainen. Muilta osin tarjous täytti tarjouspyynnön ehdot ja tarjoaja täytti tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Edellä esitetyn perusteella Turun kaupungin nuorisopalveluiden käyttöön, Seikkailupuistoon tulisi hankkia Helmitelttakangas, Ateljeekatoksen kankaat ja Helmiteltan tuuletusaukot IC2Feeniks Oy:ltä, jonka tarjous optioineen jää alle kansallisen kynnysarvon.

IC2 Feeniks Oy:ltä saadussa tarjouksessa Helmiteltan hinta 0 % alv on 48 900 € optiot Ateljeekangas 4 900 € ja tuuletusaukot 590 € (0 %), yhteensä 54 390 € (0 %).

Tarkoituksena on hankkia esitysteltan telttakangas kokonaisuudessaan. Tarjous sisältää telttakankaan, telttakankaan kuljetuksen perille, telttakankaan ensikertaisen asennuksen, käyttö- ja huolto-ohjeet, ja kaikki hankintaan liittyvät kustannukset. Lisäksi tarjoajan on sitouduttava viemään pois nykyinen telttakangas ja hävitettävä se lain mukaisesti.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää hankkia Seikkailupuiston Helmiteltan, Ateljeekatoksen kankaat ja Helmiteltan tuuletusaukot IC2 Feeniks Oy:ltä sovituin ehdoin arvonlisäverottomaan yhteishintaan 54 390 euroa.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny päätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella / tilauksella.

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Hankintasopimus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoIC2 Feeniks Oy