Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta9626.10.20176

3695-2017 (041)

Vuoden 2017 talouden 3. osavuosikatsaus

Tiivistelmä: -

Nlk § 96

Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen 19.10.2017:

 

Kaupunginvaltuustolle, kaupunginhallitukselle ja tarkastuslautakunnalle annetaan osavuosikatsaukset toiminnan ja talouden kehittymisestä kolme kertaa vuodessa tilikauden aikana. Neljäs toiminnan ja talouden toteutumisesta annettava raportti on tilinpäätös.

 

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2017 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt toiminnan ja talouden kehittymisen raportoinnista. Kolmas osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1.–30.9.2017.

 

Kolmannen osavuosikatsauksen yhteydessä kaupunginhallitukselle raportoidaan taloudellisen tavoitteiden toteutuminen tiliryhmäkohtaisesti sekä annetaan selvitys sisäisten ja ulkoisten toimintamenojen poikkeamista.

 

Vapaa-aikatoimiala

 

Vapaa-aikatoimialan vuoden 2017 käyttötalous toteutuu suunnitellusti. Toteumassa on kuitenkin lautakunta- ja palvelualuekohtaisia eroja. Eroja löytyy myös toimintamenoissa ja -tuloissa. Koko toimialan tulot ylittyvät ennusteen mukaan 1,18 milj. euroa ja toimintamenot vastaavasti 1,16 milj.euroa. Saadut tuet ja avustuksen ylittyvät 716 000 eurolla ja muut toimintatuotot 655 000 eurolla. Oheismateriaalina on syyskuun loppuun maksetut tuet ja avustukset, joita ei ole budjetoitu. Budjetoimattomat tuet ja avustukset ovat pääasiassa liikunta-, museo- ja kirjastopalveluiden sekä hallinnon. Muiden tuottojen ylitys on kaunistamisrahaston tuottojen siirtoa museopalveluille. Tuotot käytetään tuotonjaon yhteydessä päätetyn suunnitelman mukaisiin kustannuksiin. Myös rahoitusta saaneiden hankkeiden menot näkyvät ulkoisina toimintamenoylityksinä.

 

 

Kulttuurilautakunta

 

Kulttuurilautakunnan ennusteessa toimintakatteen poikkeama on 121 000 euroa. Orkesterin toimintakatteen poikkeama on -198 000 euroa. Taustalla ovat suurtuotantojen nettototeuman jääminen alle suunnitellun, yhden ylimääräisen henkilön kk-palkka, sekä aiempien vuosien siirtyvien säästökertymien loppuminen samalla, kun budjetointia vuodelle 2017 jouduttiin kiristämään. Vuoden 2016 kuluja siirrettiin osin kuluvalle vuodelle, ja lisäksi taiteilijakiinnitykset olivat pitkälle tehtyinä ennen budjetin vahvistumista, jolloin niiden osalta ei ole voitu vuoden aikana kuluja pienentää. Orkesterin toiminnassa lipunmyynti on toteutunut hieman vuotta 2016 heikompana. Orkesteri pyrkii tekemään loppuvuoden aikana vain toiminnan ylläpitämiseksi välttämättömät hankinnat tulosta tasatakseen.

 

Käyttöomaisuusinvestointien osalta tälle vuodelle suunniteltu kirjastoautohankinta toteutuu toimituksen osalta vasta vuonna 2018. Käyttöomaisuusinvestointien poikkeamaksi jää näin 400 000 euroa.

 

 

Liikuntalautakunta

 

Liikuntalautakunnan ennusteen toiminatakatteen poikkeama on -101 000 euroa. Toimintatuotot jäävät suunnitellusta 190 000 euroa ja menot jäävät 89 000 euroa alle suunnitellun. Edellisen osavuosikatsauksen ennustettu toimintakate oli 204 000 euroa talousarviota heikompi. Liikuntalautakunnan päättämät toimenpiteet ovat pienentäneet ylitysuhkaa. Vielä olemassa olevan ylitysuhan takia loppuvuoden hankinnoista tulee luopua tai hankinnat tulee siirtää vuodelle 2018. Vain toiminnan kannalta välttämättömimmät hankinnat voidaan tehdä.

 

 

Nuorisolautakunta

 

Nuorisolautakunnan käyttötalous toteutuu ennusteen mukaan suunnitellusti.

 

Oheismateriaali 1               Budjetoimattomat ulkoisen rahoituksen projektit ja hankkeet

Oheismateriaali 2               Käyttötalous- ja investointiosan toteutumisennuste III tiliryhmätaso

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee vuoden 2017 kolmannen osavuosikatsauksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.