Starttipajan ja Fendarin liikuntailtapäiviä on ollut yhteensä 6 kertaa ja nuoria osallistunut liikunnallisiin toimintoihin 41 nuorta. Tavoitteena hyvinvointi ja aktivointi.

Starttipajalla ollut Arki Sujuvaksi –kurssi, joka on toteutettu yhteistyössä Marttojen kanssa: tavoitteena arjen taitojen opettelu ja terveelliset ruokatottumukset.

Starttipaja järjesti leirin Tippsundissa 28.–29.9.2017, jonka tavoitteena oli ryhmäyttäminen ja toiminnallisuus. Leirille osallistui 6 nuorta.

Vakiotoiminnot; iltapaja, eläinhoitolatyö ja sateenkaariryhmä, jatkunut normaalilla tavalla.

Fendarissa yhdessä kirjastoauton, museon ja Fölin kanssa POP UP –tapahtuma 14.9.2017. Kävijöitä runsaasti. Tavoitteena nuorten sosiaalistaminen, työmuotojen esittely. Tavoite saavutettiin.

Nuorten tieto- ja neuvontapalvelu NuortenTurussa järjestettiin nuorille CV-kuvauksia Ohjaamossa ja Vimmassa. Tavoitteena työnhaun asiakirjojen kuntoon laittaminen sekä yhteistyö Vimman mediapajan nuorten kanssa. NuortenTurku järjesti myös tutustumiskäynnin WA-museoon Ohjaamon nuorille. Tavoitteena oli kulttuurituntemuksen ja –kokemusten lisääminen ja innostaminen omaehtoiseen kulttuurista nauttimiseen.

Turun kaupungin etsivä nuorisotyö Komppi aloitti syyskauden Vakke-olkkaritoiminnan, mutta nuoria ei vielä ole Olkkariin saapunut.

 

Nuorten taide- ja toimintatalo Vimman syyskauden kurssitarjonta ja toiminnalliset tutustumiset koululuokille käynnistyivät syyskuussa. Vimmassa oli Tarinoiden puisto -näyttely liittyen valtakunnalliseen Suureen lukuseikkailun

 

Seikkailupuiston Seikkailutalossa oli Pikku Kakkosen 40-vuotisjuhlanäyttely 28.9. saakka. Tähän liittyen järjestettiin 22.9. maksuton ja kaikille avoin satutunti Timantti-teatterissa, jossa satuja luki Pirkka-Pekka Petelius.

 

Nuorisotalojen eSM/ Non-Toxic League 2017 -pelit alkoivat 10.9.2017 http://score.munstadi.fi/nuorisotalojen-esm-non-toxic-league-2017/

Nuta eSM on uusi nuorisotyöllinen keino päästä mukaan e-urheilun maailmaan. Tarkoituksena on opettaa nuorille tiimipelaamisen ja pitkäjänteisyyden tärkeyttä, hauskapitoa unohtamatta.

 

Kauden 2017–2018 Open Youth House EVS- hankkeen vapaaehtoinen saapui Turkuun 1.9.2017. Hankkeen EVS-nuoret ovat Puolasta, Bulgariasta, Georgiasta ja Virosta.

Nuorisopalvelut oli mukana toteuttamassa kansainvälistä Sata omenapuu hankkeen nuorten leiriä 8.-10.9.2017

Nuorisovaltuustojen nuorisovaihto Saksassa toteutettiin 22.–28.9.2017. Nuorisovaihtoon osallistui 11 nuorta Turun nuorisovaltuustosta.

 

24.9.2017 toteutettiin Varissuon nuorisotalon retki Fazerin tehtaalle ja Korkeasaareen. Teräsrautelan nuorisotalon 30v.-juhlaa vietettiin 24.9.

 

Hansan Kultatalossa olevaa pop up -nuorisotila on Turun nuorisopalveluiden, Turun NMKY:n ja Hansakorttelin yhteistyöllä voitu 18.9. alkaen pitää auki maanantaista perjantaihin.

 

#mäliikun-projektin puitteissa hankittu liikuteltava parkour-rata sijoitetaan

Mannerheiminpuistoon ajalle 15.10–15.12.

Nuorisovaltuustovaaleissa 59 henkilöä on asettanut ehdokkaaksi nuorisoval

tuustoon. Vaalit järjestetään viikolla 45.

Nuorisopalvelujen edustajat osallistuivat yhdessä yhdeksän nuorisovaltuusto

nuoren kanssa Tanskan Århusissa 10.–15.9. EYC- eli European Youth Con

sensus –tapahtumaan.