Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta8121.09.20173

10013-2017 (539)

Seikkailupuiston esittely

Tiivistelmä: -

Nlk § 81

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio ja toiminnanjohtaja Minna Heiniö:

Kupittaanpuistossa sijaitseva Seikkailupuisto on paitsi leikkipuisto myös lasten ja perheiden kulttuuri- ja toimintakeskus. Seikkailupuisto on osa valtakunnallista lastenkulttuurikeskusten verkostoa. Seikkailupuisto on toiminut koko historiansa ajan, vuodesta1982 lastenkulttuurin tuottajana. Vaihtuvat teatteriesitykset, osallistavat tapahtumat sekä työskentely taidepajoissa ovat osa toiminnan kulmakiviä. Seikkailupuiston toiminta on Turun kaupungin Nuorisopalveluiden toimintaa.

Kesäisin vehreä puistoalue leikkivälineineen tarjoaa mahdollisuuksia, joita ei tavallisesta leikkipuistosta löydä. Suihkusieni ja kahluuallas, puiston halki kiemurteleva puro ja liikennekaupunki ovat kaikki elementtejä, jotka tekevät Seikkailupuistosta ainutlaatuisen perhekohteen. Talvikaudella sisätiloissa järjestetään ohjattua avointa toimintaa, teatteri- ja sirkusesityksiä ja säännöllisesti kokoontuvia harrasteryhmiä.

Seikkailupuiston ulkoalue on aina avoinna ja sinne on vapaa pääsy. Ohjatut toiminnot, harrastekurssit sekä esitykset ovat maksullisia. Lisäksi Uudenmaankadun lähellä on Seikkailupuistolle osoitettu alue, mihin on rakennettu lasten liikennekaupunki. Liikennekaupungissa on ohjattua toimintaa kesäisin.

Toiminnanjohtaja Minna Heiniö esittelee Seikkailupuiston toimintaa.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee Seikkailupuiston toiminnan esittelyn tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.