Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta8621.09.20178

10080-2017 (057)

Vuoden 2016 nuorisotoiminnan tukemiseen myönnettyjen avustusten käytön valvonta

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunta valvoo, että nuorisolautakunnan ohjetta avustuksista noudatetaan. Nuorisolautakunta tarkistaa vuosittain viiden toiminta-avustusta saaneen yhdistyksen, jotka valitaan arvalla, tilit sekä tarvittaessa muiden yhdistysten tilit niin päättäessään.

Nlk § 86

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

Kaupunginhallitus on hyväksynyt kaupungin avustustoiminnan hallintamallin käyttöönoton ja avustusohjeet 4.4.2016 § 143. Avustusohjeen mukaan kukin toimiala valvoo myöntämiensä avustusten käyttöä kunnan hallinnon ja talouden säännösten, hallintosäännön, tämän yleisohjeen ja toimialakohtaisten erillisohjeiden edellyttämällä tavalla.

Nuorisolautakunta valvoo nuorisolautakunnan 20.2.2014 § 23 hyväksymää ”Ohje nuorisolautakunnan avustuksista” noudattamista. Mikäli yhdistys rikkoo ohjetta, on kaupungin myöntämä ja mahdollisesti jo käyttöön otettu avustus maksettava lyhentämättömänä takaisin.

Myönnetyt avustukset tulee käyttää niihin tarkoituksiin, joihin ne on myönnetty. Mikäli avustuksen saaja ei anna hyväksyttävää selvitystä saamansa avustuksen käytöstä määräaikaan mennessä, voidaan myönnetyt avustukset periä takaisin.

Mikäli maksettua avustusta ei voida käyttää myönnettyyn tarkoitukseen, hakijan tulee palauttaa maksettu avustus tai sen osa tai anoa nuorisolautakunnalta etukäteen käyttötarkoituksen muutosta.

Nuorisolautakunnalla on oikeus tarkastaa avustuksien saajien tilit ja toiminta nuorisolautakunnan myöntämien avustusten osalta.

Nuorisolautakunta valitsee vuosittain viiden toiminta-avustusta saaneen yhdistyksen, jotka valitaan arvalla, tarpeen mukaan voidaan valita myös jokin muu yhdistys. Nuorisolautakunta antaa arvottujen yhdistysten tilien ja toiminnan tarkistamisen nuorisopalvelujen tehtäväksi.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää arpoa vuoden 2016 nuorisotoiminnan toiminta-avustuksia saaneiden joukosta viisi yhdistystä ja antaa arvottujen yhdistysten tilien ja toiminnan tarkistamisen nuorisopalvelujen tehtäväksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Nuorisolautakunta arpoi vuoden 2016 nuorisotoiminnan toiminta-avustuksia saaneiden joukosta seuraavat viisi yhdistystä ja antoi arvottujen yhdistysten tilien ja toiminnan tarkistamisen nuorisopalvelujen tehtäväksi:

Turun Partio-Sissit ry. Länsi-Suomen Somaliseura Turun Kansantanssin ystävät ry./lasten ja nuorten jaosto Turun AFS-yhdistys ry - Åbo AFS-förening rf. Turun Versot ry.

Jakelu

ilmLänsi-Suomen Somaliseura ry
ilmTurun AFS-yhdistys ry
ilmTurun Kansantanssin Ystävät ry
ilmTurun Partio-Sissit ry
ilmTurun Versot
tpvLehtinen Pirjo