Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta7524.08.20178

2694-2017 (016, 530)

Toiminnan seurantatilasto touko-, kesä- ja heinäkuu 2017

Tiivistelmä: -

Nlk § 75

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, nuorisopalvelupäälliköt Toni Ekroos, Minna Saarinen ja Taina Laaksonen:

Ohjaus ja tuki:

Tilastoinnin muoto ja lukujen sisällöt ovat muuttuneet vuodesta 2016 vuoteen 2017, joka heikentää vertailtavuutta.

2017 aikana nuoria ollut ohjaus- ja tuen palveluissa 1328 nuorta, joka on pienempi kuin vastaavana aikana vuonna 2016. Yksittäisten asiakkaiden laskuun on vaikuttanut etsivän nuorisotyön työparitoiminta, etsivän nuorisotyön kumppaneiden asiakasmäärän kirjaaminen strategisen sopimuksen tunnuslukuihin sekä nuorten työpajajakson pidentymiset mm. starttipajalla, jolloin asiakasvaihtuvuus ei ole suurta.

Tekemällä oppiminen:

Tekemällä oppiminen -yksikössä on otettu uusi tilastointimalli käyttöön vuoden 2017 alussa ja luvut eivät ole suoraan vertailtavissa edellisen vuoden lukuihin. Nuorisopalvelujen palveluverkoston toimipaikoissa on myös ollut vuoden 2017 alusta käytössä kävijälaskurit, joilla pystytään seuraamaan viikoittaista ja päivittäistä kävijämäärävaihtelua.

Kesäajan Tekemällä oppiminen –yksikön palvelut poikkeavat normaalista perustoiminnasta siinä, että lapset ja nuoret ovat lomalla koulusta. Kesätoiminnassa painottuvat erilaiset vapaa-ajantoiminnot leirit, retket ja kesätapahtumat. Toimintaa viedään kesäaikana mahdollisemman paljon ulos sinne missä lapset ja nuoret ovat ja liikkuvat. Nuokkaribiii, vapaat graffitimaalauspinnat taidekolmiot ja liikuteltavat skeittirakenteet ja muut ppo up –toiminnat kuten Hansakorttelin pop up –nuorisotila tuovat eloa turkulaisten nuorten kesään.  Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston kesäkausi on myös matkailun kannalta merkittävä palvelu Turussa.

Kehittäminen ja johdon tuki:

Osallistuvan budjetoinnin kehittämisprojektissa osallistuvan budjetoinnin malleja testataan Paattisten ja Lausteen nuorisotiloilla sekä koulunuorisotyössä. #maliikun – projektin puitteissa hankittu Parkour-rata oli kesäajan asennettuna Uittamon rannalle ja uusi sijoituspaikka haetaan Facebook-äänestyksen perusteella elokuun lopussa.

Liite 1Touko-, kesä- ja heinäkuun toimintaa 2017

Liite 2Toiminnan seurantatilasto touko-, kesä- ja heinäkuu 2017

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee liitteiden 1 ja 2 mukaisesti toiminnan seurantatilastot touko-, kesä- ja heinäkuun 2017 tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Nlk § 75
Liite 1:Touko-, kesä- ja heinäkuun toimintaa 2017
Liite 2:Touko-, kesä- ja heinäkuun toiminnan tilastotiedot