Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta6230.05.20176

6283-2017 (532)

Halisten nuorisotila Huudin toiminnan katsaus kevätkausi 2017

Tiivistelmä: -

Nlk § 62

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

Halisten nuorisotilan toiminta alkoi vuoden 2017 alussa. Halisten Koroisten liikekeskuksesta saatiin vuokrattua 290m² tila ja vuokrasopimus solmittiin 1.1.2017 alkaen viideksi vuodeksi. Nuorisotilan avajaisia vietettiin 19.1 ja nuorten omat avajaiset olivat 20.1.2017.

Halisten alueen nuorisotoiminnassa toteutetaan Turun kaupungin nuorisopalvelujen peruslähtökohtaa, että nuorisotila on nuorten oma paikka. Toiminta on suunnattu 9–18-vuotiaille ja nuorisotilassa on mahdollisuus pelailuun, yhdessä tekemiseen ja omien ideoiden toteuttamiseen. Halisten nuorisotilan toiminnan periaate on avoimuus.  Asuinalueen tarpeet huomioiden kohdennettu toiminta on toisaalta perusteltua. Toiminnan kehittämisessä on huomioitu erityisinä ryhminä mm. alakouluikäiset, tyttötoiminta ja kotouttava toiminta 18 – 29 vuotiaille miehille.

Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri (SPR) toteuttaa Nummen ja Halisten alueen nuorille toimintaa Halisten nuorisotilalla Turun kaupungin kanssa tehdyn sopimuksen ja suunnitelman mukaisesti. Avointa nuorten toimintaa on vähintään kolmena päivänä viikossa sekä kouluyhteistyötä ja katutyötä Halisten alueella. Halisten avoimien ovien nuorisotoiminnassa on mukana 35 – 40 nuorta illassa.

Halisten nuorisotila Huudin perustoiminta:

Viikonpäiväklo/toimintaYhteistyö
maanantaiklo 13 - 17 pre-nuokkari 7 - 12 vuotiaille 
 klo 17 - 20 nuokkari 
tiistaiyhteistyö- suunnittelupäivämm. aluetyö Nummi-Halinen aluetiimissä
keskiviikkoklo 9 - 15 koulunuorisotyö ja Vertti-toimintaNummenpakan kouou, Aurajoen yksikkö
torstaiklo 14 - 21 nuokkari 
perjantaiklo 14 - 21 nuokkari 

Nuorisotilan toimintaan voi tutustua paremmin ja lukea nuorten tuottamia juttuja QuHa:n blokista

https://nummihalistennuoret.wordpress.com/

 

Tilastot tammi - huhtikuualle 29-vuotiaatyli 29-vuotiaatmäärä
Nuorten käyntikerrat1 418  
Muiden järjestämä toiminta889220 
Kävijämäärä (lukijatiedot ovelta)  10 664
Nuorisokorttien määrä  190

Yhteistyökumppaneina toimintaa tuottamassa ovat olleet 4H – yhdistys, opetuskoti Mustikan läksykerho ja Mannerheimin lastensuojeluliiton perhekahvila.  Partiolaiset tulevat järjestämään päiväleiritoimintaa elokuun alussa.

Halisten nuorisotila on lähtökohdiltaan lapsille ja nuorille tarkoitettu toimintapaikka mutta tämä ei sulje pois ajattelua ns. ”kylätalomaisesta” toimintatavasta. Toimintaa kehitetään ylisukupolvisen toimintakulttuurin näkökulmasta. Halisten nuorisotilan tarkoitus on myös tarjota alueen asukkaille kohtaamis- ja toimintapaikka.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee asian tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.