Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta6430.05.20178

2694-2017 (016, 530)

Toiminnan seurantatilasto huhtikuu 2017

Tiivistelmä: -

Nlk § 64

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, nuorisopalvelupäälliköt Toni Eklund, Minna Saarinen ja Taina Laaksonen:

Turun kaupungin etsivän nuorisotyön Olkkari –toiminta Varissuolla alkoi srk:nan tiloissa. Olkkari –toiminta on yksi tavoittamisen menetelmä etsivässä nuorisotyössä. Olkkarin kävijöitä on ollut huhtikuussa 30 nuorta.

Eurooppalaista nuorisotiedotusviikkoa vietettiin 17-21.4, jolloin nuorten tieto- ja neuvontapiste toi toimintaansa esille somen eri välineissä.

Nuorten Turussa järjestettiin 4H –yrittäjyyskurssi 13-28 vuotiaille, jonka tavoitteena oli erilaisten yritysideoiden pohdintaa sekä ideoiden jatkokehittämistä kurssille osallistuvien nuorten kanssa; 16 nuorta osallistui kurssille.

Starttipajalla jatkoi toimintaansa Sateenkaariryhmä, jonka kävijämääräksi on asettunut 5 nuorta.

Nuorten työpaja Fendari tutustui AKK:n koulutustarjontaan 11.-12.4.2017, osallistujia oli yhteensä 16 nuorta.

Nuorisopalveluiden toimijat yhdessä nuorten kanssa osallistuivat Turun Ohjaamon järjestämään Go4It –tapahtumaan nuorten taide-ja toimintatalo Vimmassa 6.4.2017. Päivän tavoitteena oli rohkaista nuoria uskomaan unelmiinsa ja tekemään työtä niiden eteen. Nuorisopalveluista osallistui tapahtumaan 23 nuorta. Kaikkiaan tapahtumaan osallistui 130 nuorta.

Suosittu vain tytöille suunnattu Mimmi Magia -messutapahtuma järjestettiin 2.4. jo 12. kertaa. Tänä vuonna vetonaulana oli turkulaisen tubettajan Ardita Sll:n vetämä workshop, tutut  MimmiMagia -suosikit Singstarista kynsipajaan olivat edelleen ohjelmassa mukana. Näytteilleasettajia maksuttomassa tapahtumassa oli liki kolmekymmentä.

Pääsiäisaikaan valmistautuminen näkyi nuorisotiloilla kädentaitoina ja Vimman taidepajalla toteutettiin Batiikkimunapaja. Seikkailupuistossa pääsiäinen aloitettiin palmusunnuntain 9.4. virpomispajalla. Päätapahtumaa vietettiin pääsiäissunnuntaina 16.4. jolloin Ylva Ylinoita kutsui kaikki noidat ja noitamieliset Noitien suurkisoihin Seikkailupuistoon.

Hansan Pop Up -nuorisotila on ollut 19.4. alkaen auki myös keskiviikkosin. Pop Up –tilan aukioloajat ovat nyt keskiviikko ja perjantai kello 14–20.45. Kesäkuussa tilan on suunniteltu olevan auki maanantaista perjantaihin. Keskiviikon lisäpäivä saatiin toteutettua nyt rajallisista henkilöstöresursseista. Tämä tarkoittaa sitä, että palvelua joudutaan supistamaan muualta nuorisopalveluista ja ratkaisu on väliaikainen. Jatkuvaan lisääntyneeseen aukioloon tarvitaan lisäresurssia. Lisäksi etsivän nuorisotyön resurssia on lisätty yhteistyössä Varsinais-Suomen Sininauhaliiton kanssa. Sininauhaliitto kartoittaa Hansan tilannetta etsivän nuorisotyön lähtökohdista ja raportoi nuorisopalveluille kumppanuussopimuksen edellyttämällä tavalla.

Palkittu portugalilainen musiikkiteatteriryhmä Companhia de Música Teatral vieraili Seikkailupuistossa 21.-23.4. CMT toteutti maksuttomia musiikkiteatterikokonaisuuksia ja -pajoja lapsiperheille ja musiikin ammattilaisille

Turun ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijoiden ryhmä sekä Turun kaupungin nuorisopalvelut järjestivät yhdessä 26.4. Kauppakeskus Myllyn Olohuoneessa ajankohtaisen keskustelutapahtuman Sosiaalinen media – viihdyttää vai satuttaa?  jonka teemana on nuoret ja sosiaalinen media.

UBC – Nuorisokomission vuosikokous pidettiin 4.- 7.4. Gävlessä, Ruotsissa. Kokoukseen osallistuvat Hasan Habib ja kaksi nuorisovaltuuston edustajaa.

Viikolla 17 vietettiin Turussa ja lähikunnissa Vanhemmuuden viikkoa, jonka teemana tänä vuonna on ”Enemmän yhdessä”. Nuorisopalvelut järjesti PerheGeokätköilyä ja Instagram-kuvakisan. Myös Seikkailupuisto oli viikon teemassa mukana Vauvaviikon ohjelmalla.

Nuorisopalvelut osallistui Bacon Slippers -hankkeen nuorisovaihtoon Kreikassa 27.4–7.5. Suomen lisäksi hankemaita ovat Makedonia, Serbia ja Kreikka. Turusta matkalle osallistui 15 nuorta ja kaksi ohjaajaa. Vaihdossa on mukana yhteensä 47 osallistujaa eri maista.

Myllyssä 26.4.2017 järjestettiin nuorisovaltuuston toimesta paneelikeskustelu otsikolla” Sosiaalinen media viihdyttää vai satuttaa”.

Maahanmuuttajille suunnattu markkinoinnin ja viestinnän jatkokoulutus järjestettiin 19.4 klo 17- 20. Osallistujia 13.

Turun seutukunnan nuorisovaltuustojen koulutustilaisuus järjestettiin 10.4. osallistujia 43 nuorta ja 9 ohjaajaa

Nuorisovaltuuston kokoontui 19.4. osallistujia 21

OBU:n (osallistuvan budjetoinnin) testiryhmä aloitti digitaalisen osallisuuden testaamisen / valmistelun osallistuvaa budjetointiin liittyen.

Huhtikuun 2017 toimintaa kuvaavat tilastot ovat seuraavat:

Liite 1Toiminnan seurantatilasto huhtikuu 2017

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee toiminnan seurantatilastot huhtikuu 2017 tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Nlk § 64
Liite 1:Toiminnan seurantatilastot huhtikuu 2017