Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta6030.05.20174

2332-2017 (057)

Projektiavustukset loppuvuoden 2017 projekteihin

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunnan talousarviossa on vuodelle 2017 varattu avustuksiin 310 000 euron määräraha. Projektiavustus on tarkoitettu nuorten itsensä järjestämän nuorisotoiminnan ja nuorten vapaiden toimintaryhmien taloudelliseen tukemiseen. Projektiavustuksia myönnetään tiettynä ajankohtana toimeenpantavan tapahtuman toteuttamiseen. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tar-koitukseen. Loppuvuoden 2017 projektiavustuksiin on varattu 11.000 euroa. Avustusta hakee 27 tahoa. Haettava avustussumma on yhteensä 46 102 euroa.

Nlk § 60

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

Ohje nuorisolautakunnan avustuksista (Nlk 20.2.2014 § 23) määrittää avustustoimintaa sekä antaa nuorisojärjestöille ja nuorten toimintaryhmille yksityiskohtaisempia tietoja avustusehdoista ja myöntämisen edellytyksistä sekä hakuajoista.

Projektiavustus on tarkoitettu nuorten itsensä järjestämän nuorisotoiminnan ja nuorten vapaiden toimintaryhmien taloudelliseen tukemiseen. Toiminnasta vastaavista henkilöistä tai hankkeen toteuttajista tulee vähintään 2/3 olla alle 29-vuotiaita. Avustettavia ryhmiä voivat olla myös aikuisjärjestöjen yhteydessä toimivat nuorten ryhmät.

Projektiavustuksia myönnetään tiettynä ajankohtana toimeenpantavan tapahtuman toteuttamiseen kuten leiritoimintaan ja muihin nuorten itsensä toteuttamiin ja järjestämiin toimintoihin, jotka tukevat nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tarkoitukseen. Avustusten tarpeellisuutta ja määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan toiminnan tarkoitus, laajuus ja laatu sekä muut rahoitusmahdollisuudet. Avustettavan toiminnan on oltava nuorisolähtöistä.  

Projektiavustus maksetaan hyväksyttäviä menotositteita (esim. kuitit, laskut) ja käyttöselvitystä vastaan.

Nuorisolautakunnan avustusmääräraha loppuvuoden projektiavustuksiin on 11.000 euroa.

Projektiavustukset loppuvuodelle 2017 ovat olleet haettavana maanantaihin 15.5.2017 klo 16.00 mennessä. Nuorisolautakunnan avustukset julistettiin haettaviksi ilmoituksella, joka oli Turkulaisessa ja Åbo Underrättelser – lehdessä sekä Turun kaupungin ilmoitustaululla. Lisäksi ilmoitus oli nuorisopalvelujen nettisivuilla. Ilmoituksessa oli myös maininta, että myöhästyneitä hakemuksia ei oteta huomioon.

Määräaikana saapuivat 27 hakijan anomukset. Nuorisolautakunnan keskuudestaan valitsema avustustyöryhmä käsitteli anomukset kokouksessaan 17.5.2017. Kokouksessa kuullaan suullinen esittely.

Liite 1Nuorisolautakunnan loppuvuoden 2017 projektiavustukset

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää liitteen 1 mukaisesti myöntää loppuvuoden 2017 projektiavustukset ja harkinnan mukaan olla myöntämättä avustusta hakemuksille numerot 3, 8, 10, 20 ja 24.

Nuorisolautakunta päättää harkintansa nojalla nuorisotyön avustusten myöntämisestä, määrästä ja käyttötarkoituksesta. Nuorisotyön avustuksilla tuetaan sellaista toimintaa, joka edistää osallisuutta ja yhdenvertaisuutta, tukee arjen rakentumista ja/tai myötävaikuttaa nuorisotyön yleiseen kehittämiseen

Hakemus numero 3:

Avustusta ei myönnetä koulun, oppilaitoksen tai muun laitoksen toimesta järjestettävään nuorisotoimintaan.

Hakemus numero 8:

Yhdistys on saanut sosiaali- ja terveyslautakunnalta avustusta yhdistyksen toimintaan 1 000 euroa. Nuorisolautakunta ei myönnä avustusta hakijalle, joka saa samaan tarkoitukseen Turun kaupungin muuta avustusta.

Hakemus numero 10:

Kyseessä on Helsingissä järjestettävä kansainvälinen leiri. Avustuksia ei myönnetä muuhun kuin Turun alueen nuorisotoimintaan.

Hakemus numero 20:

Yhdistys on saanut nuorisolautakunnan alkuvuoden 2017 projektiavustuksista avustusta leiritoimintaan. Nuorisolautakunta ei myönnä avustusta hakijalle, joka on saanut samaan tarkoitukseen avustusta.

Hakemus numero 24:

Yhdistykselle on myönnetty nuorisolautakunnan toiminta-avustusta. Projektiavustusta myönnetään nuorisotoimintaan sellaisille nuorisoyhdistyksille ja nuorten toimintaryhmille, jotka eivät saa nuorisolautakunnan toiminta- avustusta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoHakijat
mtpvLaakso Sanna
mtpvLinnovaara Timo
mtpvMäki-Salminen Miia
mtpvMäkynen Ilkka
mtpvSlipic Sanda
mtpvTakomo Terhi


Liitteet:

Nlk § 60
Liite 1:Projektiavustukset loppuvuoden 2017 projekteihin