Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta4318.05.20173

5776-2017 (057)

Toiminta-avustukset vuodelle 2017

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunnan talousarviossa on vuodelle 2017 varattu avustuksiin 310 000 euron määräraha. Toi-minta-avustusta myönnetään turkulaisten nuorisoyhdistysten ja niihin rinnastettavien aluejärjestöjen sään-tömääräisen ja toimintasuunnitelman mukaisen yleisen nuorisotoiminnan toteuttamiseen. Toiminta-avustuksiin on varattu 143.300 euroa. Avustusta hakee 41 nuorisoyhdistystä ja haettava avustussumma on yhteensä 240.389,20 euroa.

Nlk § 43

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

Toiminta-avustusta myönnetään turkulaisten nuorisoyhdistysten ja niihin rinnastettavien aluejärjestöjen sääntömääräisen ja toimintasuunnitelman mukaisen yleisen nuorisotoiminnan toteuttamiseen. Jos kyseessä on aikuisjärjestön järjestämä nuorisotoiminta, sen osuus on erotettava kirjanpidossa ja toimintakertomuksessa yhdistyksen muusta toiminnasta.

Nuorisolautakunta päättää harkintansa nojalla nuorisotyön avustusten myöntämisestä, määrästä ja käyttötarkoituksesta. Nuorisotyön avustuksilla tuetaan sellaista toimintaa, joka edistää osallisuutta ja yhdenvertaisuutta, tukee arjen rakentumista ja/tai myötävaikuttaa nuorisotyön yleiseen kehittämiseen. Avustusten tarpeellisuutta ja määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan toiminnan tarkoitus, laajuus ja laatu sekä muut rahoitusmahdollisuudet.

Nuorisolautakunta on linjannut avustusten jakoperusteet ja ne on kirjattu ”Ohje nuorisolautakunnan avustuksista” (Nlk 20.2.2014 § 23) ohjeeseen. Avustettavan toiminnan on oltava nuorisolähtöistä. Lisäksi nuorisolähtöisyyttä arvioidessa jakoperusteissa huomiota kiinnitetään mm. seuraaviin seikkoihin:

•toteuttaako toiminta nuorisolautakunnan toiminta-ajatusta?

•millä tavoin ja missä määrin nuoret itse ovat osallisina toiminnan suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa? 

•onko toiminta avointa kaikille nuorille, jos ei, niin miksi ei?

•millä tavoin toiminta edistää nuorten hyvinvointia, kasvua ja kehitystä? 

•millä tavoin mahdollisimman monet nuoret voivat hyötyä toiminnasta?

Nuorisolautakunnan avustukset julistettiin haettaviksi ilmoituksella, joka oli Turkulaisessa ja Åbo Underrättelser – lehdessä sekä Turun kaupungin ilmoitustaululla. Lisäksi ilmoitus oli nuorisopalvelujen nettisivuilla. Ilmoituksessa oli maininta, että myöhästyneitä hakemuksia ei oteta käsittelyyn.

Avustusta ohjeistettiin hakemaan sähköisesti.  Sähköinen haku löytyi osoitteesta lomakkeet.turku.fi (haku oli avoinna 20.2. – 31.3 klo 16.00). Toiminta-avustukset olivat haettavana perjantaihin 31.3.2017 klo 16.00 mennessä. Määräaikana saapui 41 hakijan anomukset (v.2016 32).

Nuorisolautakunnan keskuudestaan valitsema kuuden hengen avustustyöryhmä on kokouksessaan 3.5.2017 käsitellyt toiminta-avustusanomukset. Avustuksia on hakenut 41 nuorisoyhdistystä ja haettava avustussumma on yhteensä 240.389,20 euroa. Suullinen esittely kuullaan kokouksessa.

Liite 1Toiminta - avustusta hakeneet yhdistykset

Liite 2Nuorisolautakunnan toiminta-avustukset 2017

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää liitteen 1 ja 2 mukaisesti myöntää vuoden 2017 toiminta-avustukset ja harkinnan mukaan hylätä avustushakemukset numerot 20, 24, 32, 33, 36 ja 37.

Nuorisolautakunta myöntää avustuksia turkulaisten nuorisojärjestöjen ja varhaisnuorisojärjestöjen toimintaan ja turkulaisille nuorten toimintaryhmille. Nuorella tarkoitetaan alle 29 – vuotiaita. Nuorisojärjestön ja nuorten toimintaryhmän jäsenmäärästä on oltava vähintään kaksi kolmasosaa (2/3) alle 29-vuotiaita.

Nuorisolautakunta päättää harkintansa nojalla nuorisotyön avustusten myöntämisestä, määrästä ja käyttötarkoituksesta. Nuorisotyön avustuksilla tuetaan sellaista toimintaa, joka edistää osallisuutta ja yhdenvertaisuutta, tukee arjen rakentumista ja/tai myötävaikuttaa nuorisotyön yleiseen kehittämiseen.

Hakemus numero 20:

Yhdistykselle on myönnetty liikuntalautakunnan ”Urheilu- ja liikuntaseurojen toiminta-avustus v. 2017” 25.4.2017 § 48. Nuorisolautakunta ei myönnä avustusta hakijalle, joka saa samaan tarkoitukseen Turun kaupungin muuta avustusta.

Hakemus numero 24:

Yhdistyksen jäsenmäärä ei täytä nuorisoyhdistyksen määritelmää. Yhdistykselle on myönnetty nuorisolautakunnan alkuvuoden projektiavustusta leiritoimintaan 9.2.2017 § 19.

Hakemus numero 32:

Yhdistyksen jäsenmäärä ei täytä nuorisoyhdistyksen määritelmää.

Hakemus numero 33:

Hakevat toiminta-avustusta verotusoikeuden omaavan yhteisöltä. ”Ohje nuorisolautakunnan avustuksista” (Nlk 20.2.2014 § 23) Nuorisolautakunnan avustuksia ei myönnetä verotusoikeuden omaavan yhteisön nuorisotoiminnan tukemiseen.

Hakemus numero 36:

Yhdistyksen jäsenmäärä ei täytä nuorisoyhdistyksen määritelmää.

Hakemus numero 37:

Yhdistyksen jäsenmäärä ei täytä nuorisoyhdistyksen määritelmää

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aohakijat
tiedLaakso Sanna
tiedLinnovaara Timo
tiedMäki-Salminen Miia
tiedMäkynen Ilkka
tiedSlipic Sanda
tiedTakomo Terhi


Liitteet:

Nlk § 43
Liite 1:Toiminta-avustusta v. 2017 hakeneet yhdistykset
Liite 2:Toiminta - avustukset v. 2017