Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta5218.05.201712

2694-2017 (016, 530)

Toiminnan seurantatilastot maaliskuu 2017

Tiivistelmä: -

Nlk § 52

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, nuorisopalvelupäälliköt Toni Ekroos, Minna Saarinen ja Taina Laaksonen:

Maaliskuun 2017 toimintaa kuvaavat tilastot käyvät ilmi liitteestä 1.

Nuorten työpaja Fendarissa sekä Starttipajalla panostettu nuorten liikuntaan aktivointiin, jonka tavoitteena on saada nuoret liikkumaan ja sen kautta huolehtimaan omasta itsestään: nuoria osallistunut liikuntailta/aamupäiviin yhteensä 85 nuorta.

Turun kaupungin toimialoille tulevien nuorten kesätyöhaastattelut tehty; yhteensä 650 nuorta kutsuttiin haastateltaviksi.

Starttipajalla aloitti sateenkaariryhmä (6 nuorta), jonka tavoitteena on vertaistuen saaminen sekä itsetunnon vahvistaminen

Tampereella pelattiin 11.- 12.3. nuorisotalojen joukkuebiljardin 9-pallo SM-kilpailut ja kaikki kolme ykköstilaa sekä lisäksi kaksi pronssia voitettiin Turkuun. 1999 sarjan voitti Turun Varissuon nuorisotalo, Lauste sai pronssia. 2002 sarjan Suomen mestari on Runosmäen nuorisotalo. Tyttöjen sarjan voitti Lauste, pronssia tuli Ilpoisiin. Kilpailussa oli mukana yhteensä 30 joukkuetta, eli noin satakunta nuorta.

21. Turku Bandstand -bändikilpailun finaali käytiin Logomossa lauantaina 18.3.2017. Bandstandin voitti tänä vuonna turkulainen uusimusta. Toiseksi tuli lietolainen Ghostwood Lights ja kolmanneksi turkulais-hankolainen kokoonpano Sacred Dimension. Voittajatrio uusimusta yhdistää kitaraa, räppiä ja mukana on myös DJ. Bandstand -finaalitapahtuma oli maksuton ja ensi kertaa ikärajaton.

24.3.2017 oli Vimmassa nuorisotalojen välinen TALENT-tapahtuma 9 -18- vuotiaille nuorille. Paikalla oli 8 esiintyjäryhmää. Kilpailussa palkittiin kolme ryhmää ja kaikki voittajat olivat laulajia. Kisassa kuultiin myös räppiä ja nähtiin tanssia.

Rasisminvastaisella viikolla 20.– 26.3.nuorisopalvelut toteutti 19 erilaista tapahtumaa eri puolilla kaupunkia ja viikko näkyi monipuolisesti toiminnassa. Nuorisotiloilla oli muun muassa etnistä ruokaa ja kokkausta, eri kulttuureihin tutustumisia ja teemaan liittyviä taidepajoja sekä leffoja. Vimmassa toteutettiin No hate speech -tapahtuma ja Präkäämön - avoimessa 10 -18-vuotiaden kädentaitopajassa tehtiin savesta ystävyyskoruja.  Lisäksi Vimmassa, Zabadakin nuorisotilassa oli valokuvanäyttely EVS-nuorisovaihdosta. Teemana olivat rasistiset tilanteet ja nuorten ideat niiden ratkaisuihin. Viikon tavoitteena oli lisätä nuorten tietoa ja ymmärrystä sekä tutustuttaa eri maiden kulttuureihin.

Nuoriso- ja kasvatusalan suurin ammattilaistapahtuma NUORI2017 järjestettiin Tampereella 27.3.- 29.3. Turku esitteli tapahtumassa Nuokkaribiilin toimintaa.

22.3. oli nuorisovaltuuston hankekokous, hakemuksia tuli 23 joista 11 sai hankerahoituksen

#mäliikun –projektissa päättyi 3 kuukautta kestänyt kyselykampanja, jossa kyseltiin nuorilta mistä liikuntamuodosta he olisivat kiinnostuneita. Vastauksia saatiin 400, joista suurin osa tuli nuorilta, jotka eivät ole nuorisotalon asiakkaita.

OBU-osallistuva budjetointi –projektissa pilotit on aloitettu Lausteella ja Paattisilla ja mukaan tulee vielä koulunuorisotyö.

31.3. mennessä toiminta-avustuksia tuli 42 kpl

Liite 1Toiminnan seurantatilasto maaliskuu 2017

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee toiminnan seurantatilastot maaliskuu 2017 tiedoksi.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Nlk § 52
Liite 1:Toiminnan seurantatilastot maaliskuu 2017