Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta3320.04.20173

2694-2017 (016, 530)

Toiminnan seurantatilastot helmikuu 2017

Tiivistelmä: -

Nlk § 33

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, nuorisopalvelupäälliköt Toni Ekroos, Minna Saarinen ja Taina Laaksonen:

Helmikuun 2017 toimintaa kuvaavat tilastot käyvät ilmi liitteestä 1.

Nuorten tieto- ja neuvontapalvelupisteen Nuorten Turun toiminta keskittyi helmikuussa pitkälti kesätyöasioihin:

CV-kuvaukset yhdessä Vimman mediapajan kanssanuoria 45
Kesätöihin Ahvenanmaalle ja Pohjoismaihin -tapahtumanuoria 80
4H -yrittäjyysinfotilaisuusnuoria 13

Nuorten Turku ja Ohjaamo osallistui Opiskelu- ja kesätyötapahtumaan VPK:n talolla, jossa nuoria oli yli 1000.

Järjestimme turkulaisille nuorille kaksi hygieniapassikoulutusta sekä yhden EA-koulutuksen. Osallistujia oli yhteensä 47 nuorta. Tavoitteena oli parantaa nuorten kesätyömahdollisuuksia.

Nuorten työpajalla jatkuivat viikottaiset liikuntailtapäivät, joiden tavoitteena on liikunnallisuuden ja yhteisöllisyyden tukeminen. Osallistujia 53 nuorta. Tämän lisäksi kokeiltiin mind fulness- hetkeä, joka jatkuu kokeiluna: tavoitteena rentoutumisen harjoittelu

Starttipajan yhteisöllisyyden ja sosiaalisten taitojen vahvistamisteeman alla jatkettiin yhteistyötä Raision starttipajan kanssa, joka kävi vierailulla Turun starttipajalla. Nuoria osallistujia oli 8. Fendarin kädentaitopajan nuoret (4) ohjaajineen kävivät tutustumassa vertaispajaan Liedon Kisällikellarissa. Tämän lisäksi oli elokuvissakäyntiä (7 nuorta) sekä arjen taitojen kohentamiseen leivontaa (4 nuorta).

Turun kaupungin etsivä nuorisotyö Komppi on syksystä 2016 jalkautunut Varissuon alueelle. Työntekijät ovat haastatelleet alueen nuoria ja esille nousi paljon toiveita alueen kehittämiseksi. Näitä toiveita ja odotuksia viedään nyt eteenpäin eri tahoille.

Digitoiminnan E-Sportsiin erikoistuneen TGAN:n (Turku Game Academy) järjestämään Winter Assemblyyn 3-5. helmikuuta osallistui yhteensä 25 nuorta, joista 10 ei kuulunut TGAhan. Leiri täyttyi noin vuorokaudessa, eli kysyntää tämän tyyppiselle toiminnalle on. Leiri sujui kaikin puolin erinomaisesti.

Luovuuskasvatus –prosessi järjesti talo-ohjaajille ja muille kiinnostuneille kädentaitojen työpajan 14.2. klo 9-12 Vimmassa (savityöt, kankaanpaino, 3Ddemo

Helmikuussa oli koululaisten talvilomaviikko ja muun perustoiminnan ohella oli nuorille ja lapsiperheille loma-aikaan sopivaa ohjelmaa

Sappeeseen suunniteltu lasketteluretki 23.2. peruttiin, koska minimiosallistujamäärä ei täyttynyt ilmoittautumisajan puitteissa. Hiihtolomaviikolla toteutettiin nuorten leiri Ilpoisten, Runosmäen ja Kaarinan kaupungin yhteistyönä. Myös Vimmassa ja nuorisotiloilla järjestettiin hiihtolomaviikolla monenlaista ohjelmaa ja leffaretkiä.

Seikkailupuiston talvilomatapahtuma johdatti Jättiläisten maahan. Seikkiksen talvilomatapahtumaviikko huipentui lauantai-iltana upeaan lasten tuli- ja valofestivaaliin.

KV-toiminnassa on taas virinnyt yhteistyö Pietarin kaupungin kanssa. Pietarilaisdelegaation vierailu Turussa oli 27.2 – 2.3.2017. Mukana on neljän hengen delegaatio Pietarin nuorisopolitiikan ja kansalaisjärjestöyhteistyön komiteasta. Vierailun aikana suunniteltiin tulevien vuosien yhteistyötä ja laadittiin toimintasuunnitelma.

Hansan Pop Up- nuorisotila oli auki perjantaisin ja kävijöitä yli 200.

Liite 1Toiminnan seurantatilasto helmikuu 2017

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee toiminnan seurantatilastot helmikuu 2017 tiedoksi.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Nlk § 33
Liite 1:Toiminnan seurantatilastot helmikuu 2017