Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta1409.02.20176

1450-2017 (530, 020, 017)

Nuorisolain esittely

Tiivistelmä: -

Nlk § 14

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

Turun kaupungin nuorisolautakunnan ja nuorisopalvelujen toimintaa ohjaa nuorisolaki, jota on uudistettu. Eduskunta hyväksyi uuden nuorisolain 23.11.2016 ja se vahvistettiin 21.12.2016. Laki on tullut voimaan 1.1.2017. Nuorisolain tavoitteena on vahvistaa nuorten osallisuutta, tukea nuorten kasvua, itsenäistymistä, yhteisöllisyyttä ja harrastamista, edistää nuorten yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja oikeuksien toteutumista sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja.

Nuorisotyö ja -politiikka kuuluvat kunnan tehtäviin. Nuorisolain mukaan kunnan tulee paikalliset olosuhteet huomioon ottaen luoda edellytyksiä nuorisotyölle ja -toiminnalle järjestämällä nuorille suunnattuja palveluja ja tiloja sekä tukemalla nuorten kansalaistoimintaa. Kunnan tulee olla tarpeen mukaan yhteistyössä muiden nuorille palveluja tuottavien viranomaisten sekä nuorten, heidän perheidensä, nuorisoalan järjestöjen, seurakuntien ja muiden nuorisotyötä tekevien tahojen kanssa.

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio esittelee kokouksessa suullisesti uutta nuorisolakia ja keskeisempiä muutoksia.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee asian tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.