Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta10803.11.2016

11707-2016 (532)

Kalle Virtasen ym. kuntalaisaloite nuorisotila Hannuniittuun

Tiivistelmä: -

Nlk § 108

Kuuvuoren nuorisotalon siirtyessä Halisiin koko Nummen seutujää ilman nuorisotiloja. Erityisesti Hannunniitun-ltäharjun-Kohmon alueen lasten ja nuorten tilanne hankaloituu ratkaisevasti.

Alueella on runsaastilapsia ja nuoria.Pelkästään Hannunniitun koulussaon 600 7-12 -vuotiasta oppilasta. Yläkouluikäisiä, 13 -15 -vuotiaita alueella asuu noin 350. Lähimmät kaupungin ylläpitämät nuorisotilat sijaitsevat Halisissa ja Varissuolla, joihin molempiin on alueelta hankalat kulkuyhteydet. Myös Varissuon nuorisotalolla esiintyvät jännitteet heikentävät entisestään muitten alueitten nuorten halukkuutta tilojen käyttöön.

Nummenmäen alueella on tällä hetkellä tyhjänä aiemmin Filmtownin käytössä ollut kiinteistöTammitie 3:ssa. Kiinteistössä on kaikkiaan tilaa 680m2 , josta 400m 2 heti vapaana (lähde:

http://toimitilat.Kauppalehti.fi/descripti on/148019208; haettu 30.10.2016). Tila olisi sijaintinsa puolesta erinomainen, alueen keskellä se on kävelymatkan päässä Hannunniitun, Itäharjun ja Nummen lapsille ja nuorille, Kohmosta tuleville se on bussireitin varrella.Tämän tilan koko mahdollistaisi myös muun ikäisten olohuonetoiminnan yhdistämisen nuorisotilaan.

Nuorisotilahankkeelle on laaja kannatus alueen asukkaitten keskuudessa. Hanketta puoltavan vetoomuksen on allekirjoittanut 242 henkilöä. Alueella toimivista yhteisöistä hankkeelle ovat myöntäneet tukensa Hannunniitun koulun vanhempain toimikunta,Nummenmäen Pientalot ry. edustaen yli 650 taloutta, ltäharjun Omakotiyhdistys ry edustaen 280 taloutta ja Kohmon Omakotiyhdistys ry edustaen 70 taloutta.

Toivoisin, että nuorisolautakunta suhtautuisi myötämielisesti alueen asukkaitten toiveeseen ja ottaisi tämän hankealoitteen pikaisesti käsittelyyn

PäätösNuorisolautakunta päätti lähettää aloitteen valmisteltavaksi ja tuotavaksi lautakunnan käsittelyyn 3.5.2017 mennessä.

Nuorisotila Hannuniittuun

Nuorisotila Hannuniittuun nimilista

Jakelu

tiedLehtiö-Vainio Annina
tpvPaananen Kerstin
tpvSaarinen Minna
tiedSartes Minna
tiedSojakka Virpi